18 Ekim 2024 Cuma


11:55   CHP`LI BÜLBÜL, MECLIS`TE DAĞıTıMı ENGELLENEN ADALET RAPORU`NU PAYLAŞTı: "BU DÖNEMDE YENI VE CIDDI BIRÇOK HUKUKSUZLUK YAŞANMıŞ, ANAYASAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KıSıTLANMıŞ, TEK ADAM REJIMI, ÜLKEYI UÇURUMA SÜRÜKLEMIŞTIR"   11:53   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı KÖKSAL, GÖKOVA TURNALı`DAKI YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   11:47   GÖKAN ZEYBEK`TEN AK PARTI`YE: ``DEVLETIN BÜTÜN OLANAKLARıNı KULLANıYORLAR, ARTıK FÜTURSUZCA KAMU YÖNETICILERIYLE SIYASETI DIZAYN ETMEYE ÇALıŞıYORLAR``   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`IN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZISI... CHP DIYARBAKıR İL BAŞKANı AKYıL: “GENEL BAŞKANıMıZıN DEMOKRASI AÇıSıNDAN BURADA VERECEĞI MESAJ ÖNEMLIDIR”   11:23   FERNAS IŞÇILERI IŞVERENLE MASAYA OTURMAK IÇIN SOMA`DA... İŞÇI HEYETI, GÖRÜŞME IÇIN MADEN OCAĞıNA GITTI   10:46   GAMZE TAŞCıER: "HÜKÜMETIN BÜTÇE AÇıĞıNı FINANSE ETMEK ADıNA YÜKÜ YURTTAŞBANK`A YÜKLEMIŞ``   10:37   HERKESİN KİMSESİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN; ‘MERSİN SOSYAL POLİTİKALAR OFİSİ’..   10:27   E-YDS YARıN 4 ILDE DÜZENLENECEK, NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK TUTULACAK   10:02   ESENYURT BELEDIYESI`NIN 2024 İSTIHDAM FUARı`NDA IŞ ARAYANLAR VE IŞVERENLER BIR ARAYA GELDI   09:41   DEPREMDE 63 KIŞIYE MEZAR OLAN TUTAR YAPı SITESI C BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME: KAYMAKAMLıK, 2 KAMU GÖREVLISINE SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FENILKETONÜRI HASTALARıNA GıDA DESTEĞINE BAŞLADı   09:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "GECE GÜNDÜZ ÇALıŞıP BEŞ YıLı EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRECEĞIZ"   02:54   CUMHURBAŞKANı BAŞDANıŞMANı UÇUM: TÜRKIYE`DE NE ÖNCEKI UYGULAMAYA BENZER NE DE YENI VERSIYONLA BIR ÇÖZÜM SÜRECI OLMAZ, OLAMAZ   01:03   DALAMAN`DA ORMAN YANGıNı... BELEDIYE BAŞKANı DURMUŞ, "ÇOK ACIL HAVA DESTEĞINE IHTIYACıMıZ VAR"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   10:56   GÜRSEL EROL: ELAZıĞ BIR AN ÖNCE DEPREMLERE HAZıR BIR KENT HALINE DÖNÜŞTÜRÜLMELI   23:04   GÜLCAN KıŞ`TAN TÜKETICI HAKLARıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   15:31   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN MEHMET ŞIMŞEK`E "KREDI KARTı KATıLıM PAYı" TEPKISI   15:28   KURTULUŞ PARKı, FERNAS IŞÇILERINE KAPATıLDı...  
 
     
   

Özgür Özel`in Doğu ve Güneydoğu gezisi... CHP Diyarbakır İl Başkanı Akyıl: “Genel Başkanımızın demokrasi açısından burada vereceği mesaj önemlidir”


CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22-27 Ekim tarihlerinde Doğu ve Güneydoğu`da 6 kenti ziyaret edecek. CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, Özel`in ziyaretinin anlamlı olduğunu ifade ederek, ``Demokrasi, insan hakları, kadın cinayetleri, yoksulluk açısından Türkiye`deki siyaset tıkanmış. Bu işin önünün açılması lazım. Bu da şu an Türkiye`de birinci parti olan CHP`nin girişimiyle açılacak. Genel Başkanımızın demokrasi açısından burada vereceği mesaj önemlidir” dedi.

 

Tarih : 18 Ekim 2024 Cuma 11:38   Okunma : 470

Haber: Ahmet Ün

(DİYARBAKIR) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22-27 Ekim tarihlerinde Doğu ve Güneydoğu`da 6 kenti ziyaret edecek. CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, Özel`in ziyaretinin anlamlı olduğunu ifade ederek, ``Demokrasi, insan hakları, kadın cinayetleri, yoksulluk açısından Türkiye`deki siyaset tıkanmış. Bu işin önünün açılması lazım. Bu da şu an Türkiye`de birinci parti olan CHP`nin girişimiyle açılacak. Genel Başkanımızın demokrasi açısından burada vereceği mesaj önemlidir” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22-27 Ekim tarihlerinde Diyarbakır, Batman, Mardin, Şırnak, Hakkari ve Van`ı ziyaret edecek. Doğu ve Güneydoğu`daki temaslarına 22 Ekim günü Diyarbakır`da başlayacak olan Özel için CHP ile örgütlerinin hazırlıkları sürüyor. 

Özgür Özel`in bölgede yapacağı temaslara ilişkin ANKA Haber Ajansı`na değerlendirmede bulunan CHP Diyarbakır İl Başkanı İsmail Akyıl, ziyaretin çok anlamlı ve önemli olduğuna vurgu yaptı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel`in Diyarbakır`da önemli açıklamalarda bulunacağını söyleyen Akyıl, şunları kaydetti:

``Sayın Genel Başkanımızın bölgeye yönelik daha önce programı vardı. Ayağındaki rahatsızlıktan dolayı ziyaret ertelenmişti. Genel Başkan olduktan sonra ilk kez bölgemize gelecek. Sayın Genel Başkanımız bölgemizi çok iyi biliyor. Diyarbakır, Batman, Mardin yani bölgenin tüm illerini gezmiştir. Türkiye siyasetinin bundan sonra Doğu ve Güneydoğu`da CHP`nin genişlemesi açısından Gelen Başkanımızın bölgeye gelmesi çok önemlidir. Orta Doğu`da bir yangın var, savaş ortamını yaşıyoruz. Bu savaş ortamında Türkiye`de yeniden bir barış ortamının sağlanması açısından Genel Başkanımızın ziyareti önemlidir. Aynı zamanda demokrasi açısından burada vereceği mesaj önemlidir. Bölgemizde uzun yıllardır süren bir sorunumuz var. Bu sorun, Türkiye`nin kanayan yarasıdır. Genel Başkanımız bu sorunla ilgili Diyarbakır`da açıklama yapacak.``

``Diyarbakır`da yoğun bir programı olacak``

Özel`in 22 Ekim Salı günü TBMM`deki grup toplantısının ardından Diyarbakır`a gelerek bölge ziyaretine başlayacağını hatırlatan Akyıl, ``Çarşamba günü sabah saatlerinde Diyarbakır`daki iş kadınlarıyla buluşma programı olacak. Kadın muhtarlarla bir yemek programını hazırlıyoruz. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi ziyaret edilecek. Organize Sanayi Bölgesi`ndeki fabrikada çalışan işçilerle bir araya gelecek. Dağkapı`dan Ulu Camii`ye kadar esnaf ziyareti ve CHP Diyarbakır İl Başkanlığı`nda partilerle bir araya gelecek. Diyarbakır`da yoğun bir programı olacak. Perşembe sabahı ise Batman ve Mardin`e gidecek” diye konuştu.

``Türkiye`deki siyaset tıkanmış, CHP`nin girişimiyle açılacak``

``Türkiye`de yeniden gündeme gelen çözüm sürecinin tartışıldığı bir süreçte Özel`in bölgeye gelmesinin anlamlı olduğunu`` belirten İsmail Akyıl, sözlerini şöyle tamamladı:

``İnsanlar bu sorundan artık bıktılar. Dağılan ülkeleri görüyoruz. Suriye ve Irak gözümüzün önünde. İran`da çok ciddi sorunlar var.  Türkiye`de her zaman kardeşlik, hukuk ve demokrasi ve insan haklarına dayalı bir ortamın oluşması Cumhuriyet Halk Partisi`yle olacak. Cumhuriyet Halk Partisi, Kürt sorununa ilişkin daha önce rapor hazırlamıştı. Ama maalesef bu rapor hayata geçirilmedi. Ama bundan sonra Türkiye halklarının kardeşçe yaşayabilmesi için herkes el birliğiyle sorumluğu almak zorunda. Türkiye bu sorunu artık taşıyacak durumda değil. Demokrasi, insan hakları, kadın cinayetleri, yoksulluk açısından Türkiye`deki siyaset tıkanmış. Bu işin önünü açılması lazım. Bu da şu an Türkiye`de birinci parti olan Cumhuriyet Halk Partisi`nin girişimiyle açılacak. Türkiye`de yeni kadrolarla demokrasiyi yerleştirecek şekilde dizayn edip, yeni bir sistem ortaya çıkarmak lazım. Bunun için ilk olarak iç barışı, ardından dış barışı sağlamakla olur. İç ve dış barışı sağladıktan sonra ekonomik sorunlara acilen çözüm üretmemiz gerekecek. Türkiye`de birçok kesim ekonomiden memnun değil. Sadece yüzde 5`lik bir azınlık memnun. Türkiye`de bir sömürü düzeni oluşmuş. Yaşam alanları kısıtlanmış, kadın cinayetlerini her gün televizyonda izliyoruz, ülkede şiddet olayları artmış. Bunun sosyolojik değerlendirilmesi yapılması gerekiyor. Kendiliğinden ortaya çıkan olaylar değil. Sorunlar yaşayan, ekonomik kaygısı olan insanlardan kaynaklı bu sorunlar ortaya çıkıyor. Dünyanın en mutsuz ülkeler arasında son sıralardayız. Dünyada en çok mafyanın örgütlendiği ikinci ülke olduk. Türkiye bir çıkmazdadır, bunun önü açılması lazım.``

 

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA