18 Ekim 2024 Cuma


11:55   CHP`LI BÜLBÜL, MECLIS`TE DAĞıTıMı ENGELLENEN ADALET RAPORU`NU PAYLAŞTı: "BU DÖNEMDE YENI VE CIDDI BIRÇOK HUKUKSUZLUK YAŞANMıŞ, ANAYASAL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER KıSıTLANMıŞ, TEK ADAM REJIMI, ÜLKEYI UÇURUMA SÜRÜKLEMIŞTIR"   11:53   MENTEŞE BELEDIYE BAŞKANı KÖKSAL, GÖKOVA TURNALı`DAKI YANGıN SÖNDÜRME ÇALıŞMALARıNı YERINDE INCELEDI   11:47   GÖKAN ZEYBEK`TEN AK PARTI`YE: ``DEVLETIN BÜTÜN OLANAKLARıNı KULLANıYORLAR, ARTıK FÜTURSUZCA KAMU YÖNETICILERIYLE SIYASETI DIZAYN ETMEYE ÇALıŞıYORLAR``   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`IN DOĞU VE GÜNEYDOĞU GEZISI... CHP DIYARBAKıR İL BAŞKANı AKYıL: “GENEL BAŞKANıMıZıN DEMOKRASI AÇıSıNDAN BURADA VERECEĞI MESAJ ÖNEMLIDIR”   11:23   FERNAS IŞÇILERI IŞVERENLE MASAYA OTURMAK IÇIN SOMA`DA... İŞÇI HEYETI, GÖRÜŞME IÇIN MADEN OCAĞıNA GITTI   10:46   GAMZE TAŞCıER: "HÜKÜMETIN BÜTÇE AÇıĞıNı FINANSE ETMEK ADıNA YÜKÜ YURTTAŞBANK`A YÜKLEMIŞ``   10:27   E-YDS YARıN 4 ILDE DÜZENLENECEK, NÜFUS MÜDÜRLÜKLERI SıNAV GÜNÜ AÇıK TUTULACAK   10:02   ESENYURT BELEDIYESI`NIN 2024 İSTIHDAM FUARı`NDA IŞ ARAYANLAR VE IŞVERENLER BIR ARAYA GELDI   09:41   DEPREMDE 63 KIŞIYE MEZAR OLAN TUTAR YAPı SITESI C BLOK DAVASıNDA YENI GELIŞME: KAYMAKAMLıK, 2 KAMU GÖREVLISINE SORUŞTURMA IZNI VERMEDI   09:33   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FENILKETONÜRI HASTALARıNA GıDA DESTEĞINE BAŞLADı   09:21   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT: "GECE GÜNDÜZ ÇALıŞıP BEŞ YıLı EN IYI ŞEKILDE DEĞERLENDIRECEĞIZ"   02:54   CUMHURBAŞKANı BAŞDANıŞMANı UÇUM: TÜRKIYE`DE NE ÖNCEKI UYGULAMAYA BENZER NE DE YENI VERSIYONLA BIR ÇÖZÜM SÜRECI OLMAZ, OLAMAZ   01:03   DALAMAN`DA ORMAN YANGıNı... BELEDIYE BAŞKANı DURMUŞ, "ÇOK ACIL HAVA DESTEĞINE IHTIYACıMıZ VAR"   12:04   SIVAS`TA DEPREM... BAKAN ALI YERLIKAYA: "İLK BELIRLEMELERE GÖRE HERHANGI BIR OLUMSUZ DURUM BULUNMAMAKTADıR"   11:51   SIVAS`TA 4,7 VE 4,1 BÜYÜKLÜĞÜNDE IKI DEPREM   10:56   GÜRSEL EROL: ELAZıĞ BIR AN ÖNCE DEPREMLERE HAZıR BIR KENT HALINE DÖNÜŞTÜRÜLMELI   23:04   GÜLCAN KıŞ`TAN TÜKETICI HAKLARıNA ILIŞKIN KANUN TEKLIFINE TEPKI   15:31   ALI MAHIR BAŞARıR`DAN MEHMET ŞIMŞEK`E "KREDI KARTı KATıLıM PAYı" TEPKISI   15:28   KURTULUŞ PARKı, FERNAS IŞÇILERINE KAPATıLDı...   15:16   SEVDA ERDAN KıLıÇ: "2024 YıLıNıN ILK 9 AYıNDA 35 ÇOCUK AILE KATLIAMLARı SONUCU KATLEDILDI. ŞIDDET SARMALı ÇOCUKLARı DA YUTMAYA BAŞLADı"  
 
     
   

Gürsel Erol: Elazığ bir an önce depremlere hazır bir kent haline dönüştürülmeli


CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, dün Malatya`nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ`da da hissedilen 5.9 büyüklündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, Elazığ`daki kötü yapı stokunun bir an önce giderilerek, kentin depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Tarih : 17 Ekim 2024 Perşembe 10:56   Okunma : 389

(ANKARA) - CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, dün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana gelen ve Elazığ’da da hissedilen 5.9 büyüklündeki depremin ardından yaptığı açıklamada, Elazığ’daki kötü yapı stokunun bir an önce giderilerek, kentin depreme hazır hale getirilmesi gerektiğini söyledi.

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, dün Malatya’nın Kale ilçesinde meydana ge5.9 büyüklüğündeki deprem sonrasında yaptığı açıklamada, Elazığ’da kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması gerektiğini ifade ederek, Elazığ’ın bölgenin lojistik merkezi haline getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Erol, açıklamasında şunları kaydetti:

"Bu sabah yine korkutucu bir depremle yüzleştik. Maalesef yaralılarımız var. Hayati riski olan bir yaralanma da yok fakat gerçekten büyük bir tehlike atlattık. Bir taraftan da deprem artık bu bölgenin bir gerçeği. Ona uygun olarak yapılarımızın bir an önce yapılması lazım. Eksiklerin giderilmesi gerekiyor. Özellikle şehir merkezinde kentsel dönüşümün hızlandırılması lazım. Yani Elazığ’ın olası depremlerden direkt etkilenebileceğine dair bir riski olmadığı söyleniyor. Bilim insanlarının değerlendirmesi o yönde. Ama çevre illerimizde yer alan özellikle Tunceli ve Bingöl’de beklenen depremlerden kaynaklı Elazığ’ın depreme hazır hale getirilmesi lazım. Kentsel dönüşüm ve kötü bina stoğunun Elazığ’da bir an önce giderilerek çevre illerde olabilecek depremlere de hazır bir kent haline dönüştürmek lazım.

"Çevre illerimizde meydana gelecek depremlere müdahale edilebilecek tek şehir Elazığ"

Şimdi sıra şehir merkezinde. Şehir merkezindeki kötü bina sorununu gidererek, kentsel dönüşümü hızlandırılarak depreme hazır bir kent haline getirilmesi lazım. Çünkü çevre illerimizde meydana gelecek depremlere müdahale edilebilecek tek şehir Elazığ. Yani ne Malatya, ne Tunceli, ne Bingöl bunlara hazır ama Elazığ burada kendini korumak yerine, konut anlamında korumak yerine aynı zamanda çevre illerde olabilecek bir müdahale ile ilgili de hem teknik müdahale hem insan gücünün yönlendirilmesi, bu deprem bölgelerinin ihtiyaçlarının giderilmesi ile ilgili Elazığ’ın bir lojistik merkezi ve deprem merkezi haline getirilmesi lazım. Bu anlamda AFAD’ın yeni bir yapılanma ile ilgili Elazığ’a öncelik vermesi lazım. Bunları gündeme getireceğim. Bütün hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Tabii depremi yaşayan insanların bu tür depremlerden etkilenmemesi mümkün değil bu korkuyu tekrar yaşamaması mümkün değil. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum can kaybının olmaması sevindirici bir gelişme."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA