23 Ekim 2024 Çarşamba


13:46   TBMM ADALET KOMISYONU`NDA "ETKI AJANLıĞı" TEPKISI...   13:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN KENT YÖNETIMINDE SIVIL KATıLıMı ARTıRACAK ADıM    13:33   ÖZGÜR ÖZEL: “CHP YEDI BÖLGEDEN ALDıĞı DESTEKLE TÜRKIYE`NIN BÜTÜN MAĞDUR VE MAZLUMLARıNı IKTIDAR YAPACAK”   13:30   DIYARBAKıR SUR MELIKAHMET MUHTARı ALI KıZGıN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E 524 KIŞILIK "FAKIR LISTESI"   12:45   CHP`LI KARACA`DAN, MERSIN`DEKI SOSYAL POLITIKALAR OFISI`NE ZIYARET   12:24   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ÖZÇAĞDAŞ: "BEŞIKDÜZÜ KÖY ENSTITÜSÜ TÜRKIYE`NIN EĞITIM TARIHININ ÖNEMLI BIR AŞAMASı"   10:47   ÖZGÜR ÖZEL, DIYARBAKıR`DA KADıN STK`LARıYLA BIR ARAYA GELDI...   15:53   ÖZGÜR ÖZEL: SAYıN ERDOĞAN BU ÜLKEDE BıÇAK KEMIĞE DAYANMıŞTıR   15:34   GÖKHAN GÜNAYDıN: “ERDOĞAN DERHAL, DEVLET BAHÇELI`NIN AÇıKLAMALARıNA KATıLıP KATıLMADıĞıNı KAMUOYU ÖNÜNDE IFADE ETMELIDIR”   15:02   ÖZGÜR ÖZEL: ``HERKESIN YAŞAM HAKKıNı SAVUNMAK ÜZERE SIZLERI 27 EKIM`DE YAPıLACAK `YAŞAM HAKKı` MITINGINE DAVET EDIYORUM``   15:02   MEZITLI BELEDIYESI, TANDıR EVI`NI YENILENEN YÜZÜYLE HIZMETE AÇMAYA HAZıRLANıYOR   14:35   ÖZGÜR ÖZEL: "FETULLAH GÜLEN ÖLDÜ GITTI, GÜNAH KAPıSı AÇıKTıR"   14:22   ÖZGÜR ÖZEL`DEN BAKAN MEMIŞOĞLU`NA: "GÖREVI BıRAKMASı LAZıM. KENDISINI ISTIFAYA DAVET EDIYORUM"   14:08   CHP, ORDU`DA “EĞITIM ZIRVESI” TOPLANTıSı DÜZENLEDI   13:57   MANSUR YAVAŞ`TAN BAHÇELI`YE TEPKI   13:40   CHP`DEN `YENIDOĞAN ÇETESI` HAKKıNDA SAĞLıK BAKANLARı VE İSTANBUL İL SAĞLıK MÜDÜRLÜĞÜ HAKKıNDA SUÇ DUYURUSU   13:20   DERVIŞOĞLU`NDAN BAHÇELI`YE TEPKI   12:03   DEVLET BAHÇELI: "TERÖRIST BAŞıNıN TECRITI KALDıRıLıRSA GELSIN TBMM`DE DEM PARTI GRUBUNDA KONUŞSUN"   11:34   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN, YENIDOĞAN ÇETESI UYARıSı   11:33   AK PARTI, CHP VE DEM PARTILI BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANLARıNıN KATıLACAĞı UCLG-MEWA TOPLANTıSı DIYARBAKıR`DA YAPıLACAK  
 
     
   

Gökhan Günaydın`dan Cumhurbaşkanı`na `cezasızlık` eleştirisi


CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, "Bu memleketin zamanın ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na Çubuk`ta linç girişiminde bulundular. Cezasızlık olgusu böyle kurgulanıyor. bugün Fernas işçilerini ziyaret eden milletvekillerine polis `buradan çekilin` diyor. CHP milletvekilinin kimi ziyaret edeceğine, hangi eyleme destek vereceğine polis mi karar verecek? Cezasızlık böyle ortaya çıkıyor" dedi.

 

Tarih : 10 Ekim 2024 Perşembe 16:48   Okunma : 484

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM Genel Kurulu`nda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın cezasızlık ve tutuklu yargılama konularındaki açıklamalarına tepki gösterdi. Günaydın, şunları söyledi:

"Üç tane IŞİD`li caninin ortaya koyduğu bir eylem olmadığını biliyoruz"

"Bugün Erdoğan yaptığı konuşmada iki konuyu vurguluyor. Birincisi; cezasızlık algısı ortadan kaldırılmalıdır. Baştan söyleyelim, Türkiye`de cezasızlık meselesi bir algı değil bir olgudur. Bugün 10 Ekim, Gar patlamasında 104 yurttaşımız yaşamını yitirmişti. Denilebilir ki 9 yıl sonra sona eren duruşmalarda bazı kişiler ağır cezalara çarptırıldılar. Peki mesele bundan ibaret miydi? Meselenin sadece IŞİD militanlarından ibaret olmadığını biliyoruz. Çünkü 7 Haziran`da memlekette bir seçim yapılmıştı ve o seçimden sonra memleket adım adım 1 Kasım`a taşındı. 20 Temmuz`da Suruç`ta 33 kişi öldürüldü. 10 Ekim Gar katliamında 104 kişi öldürüldü. Polis başmüfettişlerinin raporunda bombalı bir eylem yapılacağı ihbar ediliyor ve mitingin yapılmasından bir gün önce Gölbaşı`ndaki polis arama noktası kaldırılıyor ve Gaziantep`ten iki bagaj dolusu bomba geceyi yırtarak Ankara Garı`na kadar getirtiliyor. Polis başmüfettişleri, dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü`nde yetkililer hakkında soruşturma süreçleri başlatılmalıdır diyor. Valilik ise soruşturmaya izin vermiyor. İşte cezasızlık böyle olguya dönüşüyor. Üç tane IŞİD`li caninin ortaya koyduğu bir eylem olmadığını biliyoruz.

"İçişleri Bakanlığı 5 ila 10 yıldır aranan kişileri yakalamakla övünüyor"

İkinci mesele, bu memleketin zamanın ana muhalefet lideri Kemal Kılıçdaroğlu`na Çubuk`ta linç girişiminde bulundular. Cezasızlık olgusu böyle kurgulanıyor. bugün Fernas işçilerini ziyaret eden milletvekillerine polis `buradan çekilin` diyor. CHP milletvekilinin kimi ziyaret edeceğine, hangi eyleme destek vereceğine polis mi karar verecek? Cezasızlık böyle ortaya çıkıyor. İkinci sözü ise Cumhurbaşkanının; kriminal tipler sokakta dolaşmamalıymış. Suçlular tutuklu yargılanmalıymış. Bravo ben de aynı fikirdeyim. Kanun yetersizse kanunu düzenle. İçişleri Bakanlığı 5 ila 10 yıldır aranan kişileri yakalamakla övünüyor. Hakkında 10 yıldan fazla kesinleşmiş hüküm olan, elini kolunu sallayarak dolaşan kişileri yakalamakla da övünüyor. Bugün de bunu bir siyasi iletişim vasıtası sayıyorsunuz. İnsan gerçekten bu kadar zavallılığa ne söyleyeceğini bilemiyor."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA