29 Eylül 2024 Pazar


18:41   BURSA’DA SOL FEMINIST HAREKETTEN“LAIKLIK MITINGI”   18:34   İKAS EYÜPSPOR SAHASıNDA GAZIANTEP`I 3-2 MAĞLUP ETTI   18:08   TRABZONSPOR SAHASıNDA ILK GALIBIYETINI ALDı... TRABZONSPOR 3-2 KONYASPOR   17:41   KAYBOLAN ROJIN KABAIŞ IÇIN VAN GÖLÜ`NDE ARAMA ÇALıŞMALARı SÜRÜYOR   16:34   EMEKLILERDEN KADıKÖY`DE EYLEM: “EKONOMI KRIZE GIRDIYSE SEBEBI EYT`LILER DEĞIL. SEBEBINI HAZINE GARANTILI YAPıLAN PROJELERDE ARAYıN”   16:08   YRP`LI KARAHÜSEYINOĞLU: "ELAZıĞ BELEDIYESI BÜTÇESINDEN EBUAŞ ADıNA BIR PARA ÇıKıŞı VAR. BU PARANıN NEREDE NASıL NE ŞEKILDE KULLANıLDıĞıNı BILMIYORUZ"   15:58   ŞıRNAK`TA 14 ALAN IÇIN ‘GEÇICI ÖZEL GÜVENLIK BÖLGESI` KARARı   15:55   ABB`NIN OKULLARA TEMIZLIK DESTEĞI… MANSUR YAVAŞ: OKUL MÜDÜRLERINE ‘BELEDIYEDEN HIÇBIR BIR ŞEY ISTEMEYIN` DIYE MESAJ ATMıŞLAR   15:44   CHP MUT İLÇE BAŞKANı ABDURRAHMAN GÜNAY: "HIÇ KARıŞMADıĞıMıZ BIR OLAYLA ILGILI HAKKıMıZDA IFTIRA ATıLıYOR"   15:07   REUTERS: HIZBULLAH LIDERI NASRALLAH`ıN CESEDI ENKAZDAN ÇıKARıLDı   14:46   VELI-DER: OKULLARDAKI TEMIZLIK SORUNU HALK SAĞLıĞı SORUNUNA DÖNÜŞMEYE BAŞLADı   14:34   CHP`LI AŞKıN GENÇ: "SON YıLLARDA TÜRKIYE`DE UYGULANAN YANLıŞ EĞITIM POLITIKALARı ÇOCUKLARıMıZı VE GENÇLERIMIZI DERIN BIR BELIRSIZLIĞE SÜRÜKLEMEKTEDIR"   13:45   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: DEM PARTI BINASıNı KURŞUNLAYAN 2 ŞÜPHELI YAKALANDı, BIR KIŞI ARANıYOR   13:20   HASAN NASRALLAH`ıN ÖLDÜRÜLMESI... İRAN`DAN BM GÜVENLIK KONSEYI`NE ACIL TOPLANTı ÇAĞRıSı   13:10   TÜRKIYE ARı YETIŞTIRICILERI MERKEZ BIRLIĞI BAŞKANı ŞAHIN`DEN SAHTE BAL ÜRETICILERINE TEPKI: "EKMEĞIMIZI ÇALDıRMAYACAĞıZ. TARıM BAKANLıĞı`NıN NMR MAKINALARıNı KULLANMASıNı DÖRT GÖZLE BEKLIYORUZ"   12:40   ÖZGÜR KARABAT: AKP`NIN EKONOMI POLITIKALARı SORUNLARı BITIRMEK DEĞIL YOKSULLUĞU SÜRDÜRÜLEBILIR HALE GETIRMEK ÜZERINE KURULU   12:08   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "MERSIN`E DEĞER KATACAK YATıRıMLAR YAPıLıYOR AMA MERKEZI YÖNETIMIN MERSIN VIZYONUNU YETERLI BULMUYORUZ"   12:05   ORMAN YANGıNLARıNıN TAHRIBATıNA DIKKAT ÇEKEN SERGI: `URLA`YA ATEŞ DÜŞTÜ`   11:59   KDZ. EREĞLI ÇEVRE PLATFORMU`DAN `ERDEMIR` PROTESTOSU: ``HER GÜN GÖZLERIMIZLE GÖRDÜĞÜMÜZ, CIĞERLERIMIZE ÇEKTIĞIMIZ O DUMANLAR, O ZEHIR BULUTLARı NE?"   11:23   EKREM İMAMOĞLU`NUN "AHMAK DAVASı"... ERDOĞAN TOPRAK: "BU MILLET ERDOĞAN`A KARŞıLıĞıNı VERECEKTIR"  
 
     
   

Emeklilerden Kadıköy`de eylem: “Ekonomi krize girdiyse sebebi EYT`liler değil. Sebebini Hazine garantili yapılan projelerde arayın”


Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF), İstanbul`daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Federasyon Başkanı Arzu Lastikci, “Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil. Krizin sebebini, kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın” dedi.

 

Tarih : 29 Eylül 2024 Pazar 16:34   Okunma : 139

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ONUR DURSUN

(İSTANBUL) - Emeklilikte Yaşa Takılanlar ve Emekliler Federasyonu (EYT-EF), İstanbul`daki Kadıköy İskelesi önünde eylem yaptı. Federasyon Başkanı Arzu Lastikci, “Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil. Krizin sebebini, kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın” dedi.

EYT-EF üyeleri, bugün Kadıköy İskelesi önünde eylem yapıldı. Eyleme çok sayıda emekli sendikası ve siyasi parti temsilcisi de katıldı.

“Birleşe birleşe kazanacağız” yazılı pankartın açıldığı eylemde “EYT çözülmedi. 5000 prim kademeye, emeklilik yaşa takıldı” yazılı döviz taşındı. Hazırlanan ortak açıklamayı EYT-EF Başkanı Arzu Lastikci okudu. İktidar yetkilileri tarafından son dönemde sıkça dillendirilen EYT`nin bütçeye yük olduğu yönündeki açıklamalara tepki gösteren Lastikci, şunları söyledi:

“İktidar sahipleri tarafından EYT`li emeklilerin ekonomiye yük getirdiği ve oluşan krizlerin baş şüphelisi olarak gösterilmesini ve EYT`lileri toplumun önüne atarak, yönetemedikleri maliye ve ekonomi politikalarına kılıf olarak kurban verip günah keçisi ilan etmiştir. Son olarak da oğul Sayın Erdoğan, ‘EYT bu ülke için bir felakettir` diyerek bu güzide vatanın öz evlatlarını, yıllarca ödediği primler ve verdiği emeklerle kutsal alın teri sahibi EYT`li emeklileri derinden üzmüş ve öfkelendirmiştir. Bu sözlere karşılık bizler de diyoruz ki; asıl felaket, konusu hak olan bir davada 24 yıl sonra haklarına kısmen kavuşan Türkiye Cumhuriyeti`nin öz evlatları, aziz milletin fertleri, varlığını ve emeklerini ülkesine adayan, alın teri sahibi vatanseverler için söylenen çirkin sözlerdir.

“Asıl felaket, toplumu birbirine düşman etmektir”

Asıl felaket, millete zulmeden yasaları değiştirmek yerine dayatma yolu ile adaleti gölgelemektir. Asıl felaket, milletin mağduriyetini çözmek değil; popülizm diyerek muhalefeti de içine alan popülizm söylemler geliştirmektir. Asıl felaket, EYT`lilerin yıllarca ödediği primleri inkar etmek, sanki bir lütuf verilmiş gibi ahkam kesmektir. Asıl felaket, EYT`lileri kullanarak diğer tüm mağdurlara kapıyı kapatmaktır. Asıl felaket, analarının ak sütü gibi helal hakları mundar etmeye çalışmaktır. Asıl felaket, mezarda emeklilik sistemi ile zaten karanlık bir geleceğe mahkûm ettikleri gencecik fidanları kandırmaktır. Asıl felaket, toplumu birbirine hedef göstererek kırdırmak, düşman etmektir. Asıl felaket, yönettikleri politikalarda başarısız olup, çıkan krizlere sebep kurban seçip topluma algı yapmaktır. Kimse EYT`nin maaşını ödemiyor. Kendi alın teri ile bedeli yıllarca ödenmiştir. Kandırıldık mı? Evet, kandırıldık. ‘Meseleyi kökten çözeceğiz` diyerek, primi eksik olan mağdurlara krediler çektirerek, eksik çıkan yasa ile emekli olamayan, bankaların hacizlerine maruz kalan 1,5 milyon insanımızın dramı ile kandırıldık. Eğer ekonomi krize girdiyse bunun sebebi EYT`li emekliler değil.

“Krizin sebebini borçlarını sildiğiniz yandaşlarda arayın”

Krizin sebebini; kur korumalı mevduata ayrılan trilyonlarda arayın. Hazine garantili yapılan projelerde arayın. 13 milyon sığınmacıya ödenen ödeneklerde arayın. Borçlarını sildiğiniz, vergi aflarını sağladığınız yandaşlarda arayın. 3-5 maaş alan bürokratlarda arayın. İşçi, emekçi ve emekliye kaynak yok deyip şaşa içinde yaşayan, yaşatılan ahalinizde arayın. EYT`lilerle uğraşıyorsunuz çünkü durmuyoruz. Hem sosyal medyada hem alanlarda verdiğimiz mücadeleden rahatsız oluyorsunuz. Yeni jenerasyon EYT`li emekliler, 14 milyon emekli büyüğünün yıllarca neler çektiğini açlığını ve sefaletini anlattı Türkiye`ye. Büyüklerinin verdikleri mücadele de yanında dağ oldu. Birbirimizin elinden tuttuk, kenetlendik. Hep birlikte emekliyi ülkenin gündemi hâline getirdik. Özür diliyoruz sevgili büyüklerimiz. Geç geldik. Yıllarca hak mücadelesindeydik ancak yetişebildik. Bundan sonra hep birlikte haklarımızı alana kadar topyekûn mücadele edeceğiz. Hem EYT`nin yarım kalan haklarını alana hem de emekli insanca yaşayana kadar mücadele edeceğiz.”

Eyleme katılan bazı emekliler de yaşadıkları sorunları ve taleplerini ANKA Haber Ajansı`na anlattı.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA