25 Eylül 2024 Çarşamba


16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   14:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ESNAFıMıZA HER ZAMAN KAPıMıZ AÇıKTı, ŞU ANDA DA AÇıK"   14:03   "PARA SAYMA” DAVASı ERTELENDI...   13:49   GÖKAN ZEYBEK: “CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYıNı MAHKEMELER BELIRLEYEMEZ”   13:14   TARSUS BELEDIYESI`NDEN MECLIS ÜYELERINE KADıNA YÖNELIK ŞIDDETLE MÜCADELE TOPLANTıSı   11:16   GAMZE TAŞCıER: “OKULLARDA ISTIHDAM EDECEKLERI 30 BIN KIŞIYI ASGARI ÜCRETIN ALTıNDA KALAN ‘CEP HARÇLıĞı`YLA ÇALıŞTıRMAK INSAFSıZLıKTıR”   10:49   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN CHP İLÇE BAŞKANLıĞı`NA ZIYARET   10:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜRETICI HAK ETTIĞI GELIRI ELDE EDEMIYOR"   09:21   CHP LIDERI ÖZEL`DEN MERKEZE ÇEKILEN MANISA VALISI ÜNLÜ`YE VEDA MEKTUBU   08:58   CHP`DE ROTA ERKEN SEÇIM...   01:04   BIRLEŞMIŞ MILLETLER GÜVENLIK KONSEYI,  LÜBNAN GÜNDEMIYLE TOPLANACAK   22:41   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: ``TALEP OLDUĞU SÜRECE IMAM HATIP OKULU AÇMAYA DEVAM EDECEĞIZ``  
 
     
   

Kars Şeker Fabrikası, şeker pancarı alımına başladı


Kars Şeker Fabrikası`nda, 2024- 2025 sezonu pancar alım kampanyası halaylar eşliğinde başladı. Kars Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, "Kars Şeker Fabrikası, yaptığı üretimle Kars ve ülkemiz ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar TL`lik katma değer sağlıyor" dedi. Mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı dert yanan pancar üreticisi Serkan Çiçekli ise, "Bugün 4 ton pancar getirdim. Fiyatlar biraz düşük. Biraz daha yüksek olsa daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 25 Eylül 2024 Çarşamba 16:59   Okunma : 202

(KARS) - Kars Şeker Fabrikası`nda, 2024- 2025 sezonu pancar alım kampanyası halaylar eşliğinde başladı. Kars Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, "Kars Şeker Fabrikası, yaptığı üretimle Kars ve ülkemiz ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar TL`lik katma değer sağlıyor" dedi. Mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı dert yanan pancar üreticisi Serkan Çiçekli ise, "Bugün 4 ton pancar getirdim. Fiyatlar biraz düşük. Biraz daha yüksek olsa daha iyi olur" ifadelerini kullandı.

Kars`ta 31. dönem pancar alım kampanyasının başlaması nedeniyle düzenlenen törende, fabrika kantarına ilk 3 sırada pancar teslim eden çiftçilere çeşitli hediyeler verildi. Kurban kesilerek başlayan törenin sonunda çiftçiler ve fabrika çalışanları, Kars Valisi Ziya Polat, Fabrika Müdürü Hasan Ergün ve Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop ile birlikte halay çekti. Törenin ardından Kars çiftçisi, ürettiği pancarları kantardan geçirdikten sonra fabrikaya teslim etti.

"Ülkemiz ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar TL`lik katma değer sağlıyor"

Törende konuşan Kars Şeker Fabrikası Müdürü Hasan Ergün, Kars Şeker Fabrikası`nın yaptığı üretimle Kars ve ülke ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar TL`lik katma değer sağladığını söyledi. Şeker pancarı alım kampanyasının 80 gün süreceğini de belirten Ergün, şunları söyledi:

"Pazartesi günü itibarı ile Kars Şeker Fabrikamızda 29 daimi işçi işe başlamış, 116 mevsimlik işçi alımı için ise İŞ-KUR üzerinden ilana çıkılarak Kars ilimizde istihdama katkı sağlanmaktadır. Üretim dönemi boyunca 499 kişi ile üretim sağlanacaktır. Kars Şeker Fabrikası yaptığı üretimle Kars ve ülkemiz ekonomisine yılda yaklaşık 1 milyar TL`lik katma değer sağlamaktadır. 2024/2025 döneminde; bugüne kadar çiftçilerimize pancar bedeline karşılık ayni ve nakdi avans olarak 34 milyon 42 bin 720 TL ödeme yapılmıştır. Fabrikamızın ihtiyacı olan şeker pancarı, fabrikamız ekim sahaları olan Kars merkez, Akyaka, Arpaçay ve Iğdır`dan temin edilmektedir. Ziraat Bölge Şefliğimiz aracılığıyla 32 köyde, 685 çiftçimiz ile 21 bin 810 dekar alanda pancar ekimi yapılmıştır. Bu ekimden tahmini olarak 100 bin ton pancar işlenecektir. Ancak bu pancar miktarı fabrikamız kapasitesine yeterli gelmediğinden Ağrı Şeker Fabrikası`na bağlı Patnos kantarından da işlenecek olan 40 bin ton pancar fabrikamıza sevk edilecektir. Bu kampanya döneminde fabrikamızda; 140 bin ton pancar işlenerek, 21 bin ton kristal şeker, 5 bin 600 ton melas, 46 bin ton yaş pancar posası üretimi gerçekleştirilecektir. Bugün pancar tesellümünü başlatacağımız ve yaklaşık 80 gün sürecek olan 2024/2025 kampanya dönemimizin tüm çalışanlarımıza, çiftçimize, sanayimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum."

"Taşeron işçi sorunu çözüme kavuşmadı"

Şeker İş Sendikası Kars Şube Başkanı Yaver Kop ise şunları söyledi:

"Bizim sorunlarımız biraz daha büyük. Çalışma hayatındaki kısıtlı olan özellikle taşeron meselesi daha çözüme kavuşmadı. Arkadaşlarımız bu konuda kadro bekliyor. Geçici işçi meselimiz çözülmüştü. 25 yıl sonra arkadaşlarımız kadroya geçti. Daha sonra yeniden geçici işçi statüsünde alımlar başladı bu da bizi derinden üzüyor. Arkadaşlarımız yılda 6 ay çalışıp 6 ay işsiz kalıyor ama fabrikamızın gün geçtikçe ivme kazanması bölgemiz adına bize gurur veriyor. Son zamanlarda arkadaşlarımızın gözü kulağı emeklilik yasasındadır. Bu yasa ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Ekim ayının 1`i ile 6`sı arasında bir toplantı olacak. İnşallah orada hayırlı sonucu alırız ve arkadaşlarımıza gerekli bilgileri vereceğiz. Ben bir kez daha söylüyorum. Yeni başlayan arkadaşlarıma ve 31 yıldır alının terini bu fabrikaya veren herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum."

Çiftçi, mazot fiyatlarından dert yandı

Mazot fiyatlarının yüksek olmasından dolayı dert yanan pancar üreticisi Serkan Çiçekli ise "Bugün 4 ton pancar getirdim. Fiyatlar biraz düşük. Biraz daha yüksek olsa daha iyi olur. Mazot fiyatları yüksek. Pancarımızın fiyatı biraz düşük. Fiyatlar iyi olsa bizim için de çiftçiler için de daha iyi olur. Fabrikamız da daha iyi çalışır. Herkesin ektiğinin karşılığını alması lazım” şeklinde konuştu.

 

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA