25 Eylül 2024 Çarşamba


16:59   KARS ŞEKER FABRIKASı, ŞEKER PANCARı ALıMıNA BAŞLADı   16:54   AMD BAŞKANı HASAN YÜCEL`DEN `ORMAN YÖNETMELIĞI` TEPKISI: YENI YÖNETMELIK MADENCILIĞIN ÖLÜM FERMANıDıR   16:54   ZELIHA AKSAZ ŞAHBAZ: “ECZACıLARıN SESINE KULAK VEREREK SOMUT ÇÖZÜMLERLE, TÜM ECZACıLARıMıZıN 25 EYLÜL DÜNYA ECZACıLıK GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM”   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:45   İŞÇILER SARAÇHANE`DEN SESLENDI: "BENIM 10 TANE ÇEYREK ALTıNıMı HER AY KIM ÇALDı?" "BU INSANLAR SAMAN Mı YIYECEK?"   16:37   ÇERKEZOĞLU, SARAÇHANE`DEN IKTIDARA SESLENDI   16:05   SILAHLı POZLARıNı SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞAN YUNUS EMRE GEÇTI`NIN KUZENI K.G. DE GÖZALTıNA ALıNDı, ÇOK SAYıDA SUÇTAN KAYDı OLDUĞU ORTAYA ÇıKTı   16:03   AYSU BANKOĞLU, CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`ıN ABD GEZISINI ELEŞTIRDI   15:12   BITLIS`TE 4.5 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDI   14:34   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ESNAFıMıZA HER ZAMAN KAPıMıZ AÇıKTı, ŞU ANDA DA AÇıK"   14:03   "PARA SAYMA” DAVASı ERTELENDI...   13:49   GÖKAN ZEYBEK: “CHP`NIN CUMHURBAŞKANı ADAYıNı MAHKEMELER BELIRLEYEMEZ”   13:14   TARSUS BELEDIYESI`NDEN MECLIS ÜYELERINE KADıNA YÖNELIK ŞIDDETLE MÜCADELE TOPLANTıSı   11:16   GAMZE TAŞCıER: “OKULLARDA ISTIHDAM EDECEKLERI 30 BIN KIŞIYI ASGARI ÜCRETIN ALTıNDA KALAN ‘CEP HARÇLıĞı`YLA ÇALıŞTıRMAK INSAFSıZLıKTıR”   10:49   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT`TAN CHP İLÇE BAŞKANLıĞı`NA ZIYARET   10:37   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER: "ÜRETICI HAK ETTIĞI GELIRI ELDE EDEMIYOR"   09:21   CHP LIDERI ÖZEL`DEN MERKEZE ÇEKILEN MANISA VALISI ÜNLÜ`YE VEDA MEKTUBU   08:58   CHP`DE ROTA ERKEN SEÇIM...   01:04   BIRLEŞMIŞ MILLETLER GÜVENLIK KONSEYI,  LÜBNAN GÜNDEMIYLE TOPLANACAK   22:41   MILLI EĞITIM BAKANı TEKIN: ``TALEP OLDUĞU SÜRECE IMAM HATIP OKULU AÇMAYA DEVAM EDECEĞIZ``  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Seçer: "Esnafımıza her zaman kapımız açıktı, şu anda da açık"


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Geleneksel 31. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni`ne katıldı. Başkan Seçer, "Esnafımıza her zaman kapımız açıktı, şu anda da açık ve açık olmaya da devam edecek. Bunu geçmiş süre boyunca hepiniz yaşadınız. Çok kritik günler geçirdiniz. Pandemi döneminde olduğu gibi, bugünleri de yardımla, yardımlaşmayla, birbirimizin elinden tutmayla aşabiliriz" dedi.

 

Tarih : 25 Eylül 2024 Çarşamba 14:34   Okunma : 328

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ‘Geleneksel 31. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni’ne katıldı. Başkan Seçer, "Esnafımıza her zaman kapımız açıktı, şu anda da açık ve açık olmaya da devam edecek. Bunu geçmiş süre boyunca hepiniz yaşadınız. Çok kritik günler geçirdiniz. Pandemi döneminde olduğu gibi, bugünleri de yardımla, yardımlaşmayla, birbirimizin elinden tutmayla aşabiliriz" dedi.

Mersin`de Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Valilik ve Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği iş birliğinde ‘Geleneksel 31. Ahilik Kültürü Haftası Kutlama Töreni’ düzenlendi. 

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen programa; Vali Ali Hamza Pehlivan, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (MESOB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır, AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, kent protokolü, sivil toplum kuruluşları ile odaların temsilcileri, esnaf, sanatkârlar ve öğrenciler katıldı. 

“İnsan ahilik kültürüyle edindiği ahlaki değerleri yaşamının tamamında sürdürüyor”

Ahiliğin çok önemli bir kültür olduğunu, Ahilik Haftası’nın kendisine çocukluk yıllarında çalıştığı ayakkabı imalat dükkânını ve o yıllarda kazandığı tecrübeleri hatırlattığını söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Seçer, “İnsan o günlerden bugünlere geliyor ve o edindiği ahlaki değerlerle aslında yaşamının tamamını sürdürüyor. Ağaç yaş iken eğilir. Bundan 800 yıl önce başlayan Ahilik kültürü, ağacı yaş iken eğiyor. ‘Ahlaklı, dürüst, hoşgörülü ve yardımsever ol, insanlığı ve insanı sev’ anlayışıyla insanlar eğitiliyor ve hayatta alın terleriyle çocuğunun rızkını kazanmaya başlıyor. O günden bugüne çok şey değişti gibi görünse de bu temel prensipler değişmedi. Bugün de ahlak, kaliteli üretim, iş barışı, hoşgörü ve yardımseverlik istiyoruz. Aslında temel ilkelerde hiçbir şey değişmedi ama doğal olarak değişmeyen bir gerçek var o da değişim. Dünya değişti, teknoloji değişti, her şey değişti” dedi.

“Esnafın sorunlarını çözecek olan makro anlamda parlamentodur”

Esnafın değişen dünyaya ve teknolojiye ayak uydurması gerektiğini sözlerine ekleyen Seçer, “Devletin bütün kurumlarının katkılarıyla esnafa ne yapılabilir, çağa ayak uydurması nasıl sağlanabilir konusuna bakılması lazım. Bu yapay zekadır, yeşil dönüşümdür ya da dijital dönüşümdür... Esnaflarımızın mutlaka çağa ayak uydurması gerekiyor. Yoksa günümüzde olduğu gibi o çağın getirdiği vahşi düzen içerisinde yok olup gitme tehlikesiyle karşı karşıya kalır. Esnafımızın sorunları çok fazla. Aslında temel olarak makro anlamda sorunu çözecek olan parlamentodur” diye konuştu.

“Esnafımıza kapımız açık olmaya devam edecek”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi’nin de imkânları doğrultusunda esnafa destek olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“Esnafımıza her zaman kapımız açıktı, şu anda da açık ve açık olmaya da devam edecek. Bunu geçmiş süre boyunca hepiniz yaşadınız. Çok kritik günler geçirdiniz. Pandemi döneminde olduğu gibi, bugünleri de yardımla, yardımlaşmayla, birbirimizin elinden tutmayla aşabiliriz.” 

“Kümelenme Mersin esnafının en önemli sorunu”

Esnafın hükümetin çıkaracağı yasal düzenlemelere ihtiyacı olduğunun altını çizen Seçer, kentteki esnafın kümelenme sorunu olduğunu vurguladı. Kümelenmenin şehrin en önemli sorunlarından olduğunu belirten Seçer, “Oto tamircileri, oto galericileri, marangozlar, mobilyacılar, hurdacılar ya da matbaacılar şehrin içerisinde mahallede aile sakiniyle beraber yaşıyor ve mahalle sakinleri bundan mustarip. 5 yıldır bu konuyu konuşuyoruz, artık yol alalım. Ortada sorun duruyor, çözüm yolları da belli ama bunu harekete geçirecek bir mekanizmaya ihtiyaç var” dedi.

 

Esnafın her sorunu Alo 185 ile Esnaf Masası’nda çözülüyor

Esnafla iş birliği yapmak ve sorunlarını hızlıca çözebilmek için Esnaf Masası’nı kurduklarını söyleyen Seçer, “Esnafımızın belediyemiz ile ilgili sorunlarını daha rahat çözmesi için `Alo 185` üzerinden kendilerine özel yönlendirilen Esnaf Masası kısmında belediyemiz ile ilgili sorunlarını daha çabuk bir zamanda çözme imkanları var” diye konuştu.

Ayrıca göreve geldiği 2019 yılında başlatılan Halk Kart uygulaması ile yurttaşın küçük esnaftan alışveriş yapmasını teşvik ettiklerini hatırlatan Seçer, “Sosyal katkı kapsamında Halk Kart uygulamasını esnaflarımız üzerinden sürdürmeye devam edeceğiz. Şu anda 8 bin 300 vatandaşımız Halk Kart aracılığıyla bizden aylık gıda yardım alıyor. Her ay bu vatandaşlarımızın hesabına toplamda 5 milyon TL para yatırıyoruz. 2024 yılında bu toplam 60 milyon TL olacak” dedi.

“Meslek edindirme kurslarını açmaya devam edeceğiz”

Esnafın mesleki yeterlilikte bir çalışan bulmakta zorlandığını da kaydeden Seçer, “Kalifiye eleman ve iyi esnaf sıkıntısı var. Bu anlamda meslek edindirme kurslarını sadece belediye olarak değil diğer kurumların da arttırması gerektiğini düşünüyorum. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Hem devletimizin kurumlarıyla hem sivil toplumla işbirliği halinde meslek edindirme kurslarını açmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Özellikle kadınlara yönelik çalışmalar yaptıklarını belirten Seçer, “Kadın Ustalar Projesi çok iyi netice verdi. Bir kadın marangozluk da yapabilir, inşaat ustası da, duvar ustası da, kaynakçı ustası da olabilir. O kurslara devam eden kadınlar bunu bugüne kadar fevkalade gösterdi” dedi.

“Yolumuz ilim, bilim ve Mustafa Kemal’in yoludur”

Başkan Seçer, konuşmasını şu sözlerle noktaladı:

“Ülkenin gelişmesi, kalkınması ve dünya ile rekabet edebilmesi için hepimizin çalışması, üretmesi lazım. Mustafa Kemal Atatürk`ün dediği gibi, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’. Yolumuz ilim yoludur, bilim yoludur, Mustafa Kemal’in yoludur.” 

Programda Vali Ali Hamza Pehlivan, MESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, CHP Mersin Milletvekili Hasan Ufuk Çakır ile AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı da birer konuşma yaptı. Protokol konuşmalarının ve halk oyunları gösterisinin ardından `Mesleğinde Yarım Asırlık Çınarlar`a, `Unutulmaya Yüz Tutmuş Meslek Grupları`na ve kadın esnaf sanatkârlara plaketleri takdim edildi. 

Başkan Seçer de İlin Kalfası`na ve İlin Çırağı’na ödüllerini verdi. Programda ayrıca Temsili Şed Kuşatma Töreni gerçekleştirildi. Program, geleneksel ahilik pilavının dağıtımının ardından sona erdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA