20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

CHP`li Şevkin: ``Depremzedelere kaç konutun teslim edildiği bilinmiyor ancak TOKİ lüks ve yüksek fiyatlı konut yapımına devam ediyor``


CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, "Şu ana kadar depremzedelere kaç konutun teslim edildiği bilinmiyor ancak TOKİ lüks ve yüksek fiyatlı konut yapımına hızla devam ediyor. Yıl sonuna kadar depremzedeye kaç konut teslim edilecek bilinmiyor. TOKİ`ye sesleniyoruz, lüks konutu bırak deprem konutlarına bak" dedi.

 

Tarih : 19 Eylül 2024 Perşembe 10:42   Okunma : 194

(ANKARA) - CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, "Şu ana kadar depremzedelere kaç konutun teslim edildiği bilinmiyor ancak TOKİ lüks ve yüksek fiyatlı konut yapımına hızla devam ediyor. Yıl sonuna kadar depremzedeye kaç konut teslim edilecek bilinmiyor. TOKİ`ye sesleniyoruz, lüks konutu bırak deprem konutlarına bak" dedi.

CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 6 Şubat depremlerinin ardından yıkılan evlerin yerine yenilerinin yapılma sürecinin belirsizlik içinde olduğunu, buna karşı Toplu Konut İdaresi`nin (TOKİ) bazı bölgelerde lüks ve yüksek fiyatlı konutlar inşa ettiğini belirterek bu duruma tepki gösterdi. Şevkin, "İktidar mensuplarının her yaptığı açıklama birbiriyle çelişiyor. Açıklamalar havada kalıyor. Şu ana kadar depremzedelere kaç konutun teslim edildiği bilinmiyor ancak TOKİ lüks ve yüksek fiyatlı konut yapımına hızla devam ediyor. Yıl sonuna kadar depremzedeye kaç konut teslim edilecek bilinmiyor. TOKİ`ye sesleniyoruz, lüks konutu bırak deprem konutlarına bak" dedi.

Şevkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra yaptığı açıklamada 350 bini 1 yılda teslim edilecek şekilde, toplam 650 bin yeni konut yapacaklarını belirttiğini ancak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum`un yaptığı son açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan`ın paylaşımıyla çeliştiğini ifade etti.

"TOKİ konutları hala hak sahiplerine teslim edilmemiş durumda"

Adana`da yapımı devam eden TOKİ inşaatlarına giderek incelemlerde bulunan Şevkin, şunları söyledi:

"6 Şubat depremleri sonrası Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan, 650 bin konutun yapılacağını, bir yıl içerisinde de 350 bin konutun teslim edileceğini söylemişti. Depremin üzerinden neredeyse 2 yıl geçti. 1 ay önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı, 76 bin konutun teslim edildiğini söyledi. Baktığımız zaman sadece söylenenin, taahhüt edilenin yüzde 11`i kadarı gerçekleşmiş bir konuttan bahsediyoruz. Adana`da yaptığımız incelemelerde de gördük ki; TOKİ konutları hala hak sahiplerine teslim edilmemiş durumda. Depremin üzerinden 2 yıl geçmiş olmasına rağmen hala konteynerlerde konaklıyor olması gerçekten bu ülkede depreme hala hazırlıklı olmadığımızın göstergesi. 1999 depremleri sonrası neredeyse 100 milyar liraya yakın iletişim vergisi adı altında ve adı şu anda literatüre deprem vergisi olarak geçen, toplanmış para depreme dönük olarak kullanılmamıştır. Soruyorum size, ne yaptınız bu deprem vergilerini? 100 milyar lira parayla bu kadar insana konut sağlanamaz mıydı bugüne kadar? İnsanlar hala konteynerkentlerde yaşıyor."

"Hatay`da rezerv alan bahanesiyle mülkiyet hakkının gasp edilmesi sözkonusu"

Deprem bölgesindeki bazı illerde, yurttaşların rızası olmadan konut rezerv alanı olarak ilan edildiğini kaydeden Şevkin, afetzedelerden kira yardımı alacakları gerekçesiyle kaymakamlıklara çağırılarak `mülkiyet hakkından vazgeçmeleri`nin istendiğini ifade etti. Şevkin,"Hatay`da rezerv alan bahanesiyle mülkiyet hakkının gasp edilmesi sözkonusu. İnsanlar kaymakamlıklara çağırılıp mülkiyet hakkından vazgeçmeleri isteniyor ve karşılığında da kira parası verileceği söyleniyor. Bu kadar insanın konut sahibi olabilmesi mümkün olacak mı? Rezerv alanları Anayasal hak olan mülkiyet hakkının gaspı anlamına gelmiyor mu? İnsanlar, yıllarca dişinden tırnağından artırarak biriktirdiği ve mülkiyetlerine el konulmak isteniyor. Bir deprem vurdu yetmiyor bir de devletin vurgunuyla mı karşı karşıya kalacak?" şeklinde konuştu.

"TOKİ`nin yapması gereken deprem konutlarına hız verip tamamlanmasını sağlamak"

TOKİ`nin bir an önce depremzedelerin konutlarını tamamlaması çağrısında bulunan Şevkin, "TOKİ, tüm hızıyla Adana`nın göl manzaralı bölgesinde lüks konut yapımına devam ediyor. Oysa deprem konutları bitirilmemişken, konteynerkentlerde insanlar yaşamını idame ettirmeye çalışırken TOKİ`nin yapması gereken deprem konutlarına hız verip tamamlanmasını sağlamak ve mağduriyeti gidermek olmalıdır" diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA