19 Eylül 2024 Perşembe


16:28   BILECIK`TE ÇEVREYI KIRLETEN KIŞILERE TOPLAM 238 BIN 521 TL TUTARıNDA CEZAI IŞLEM UYGULANDı   15:09   ÖZGÜR ÖZEL: "ŞEHIT OLAN ASTSUBAY ÇAVUŞUMUZ MEHMET FATIH ÇANGıR`A ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM"   15:01   YARGıTAY`DAN "6 ŞUBAT DEPREMI" KARARı...   14:50   VELI AĞBABA: “BÖYLE DEVAM EDERSE GELECEK YıL MALATYA`DA DA TÜRKIYE`DE DE KIMSE EKIP BIÇMEYECEK"   14:32   GÜLCAN KıŞ: “EKONOMIK KRIZ ÖNCE EĞITIMI VURDU”    14:02   MURAT BAKAN`DAN ``GÖÇ`` SORULARı...   13:28   TUNCER BAKıRHAN MERSINLI BASıN MENSUPLARıNıN SORULARıNı YANıTLADı   12:30   ÖZGÜR ÖZEL, HUGH WILLIAMSON ILE GÖRÜŞTÜ   12:19   CHP`NIN GÜNDEMINDE GÖLGE KABINENIN YENI DÖNEMI VAR   12:01   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı YıLMAZ’DAN HÜDA-PAR’A TEPKI   11:51   BURHANETTIN BULUT: “ENFLASYON BU ÜLKEDE SADECE SARAYıN KAPıLARıNDAN GEÇEMIYOR”   11:12   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR`DAN BORNOVA BELEDIYE BAŞKANı EŞKI`YE TEBRIK   09:35   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN DÜZENLEDIĞI PATIFEST, BU YıL “YAŞAMı SAHIPLEN, DESTEK BÜYÜKŞEHIR`DEN” MOTTOSUYLA YAPıLACAK   01:06   ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA BIR KÖYDE BIR ÖĞRENCI VARSA BILE O KÖYDE OKULLAR AÇıK OLACAK"   22:56   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "BU ÜLKEYI BIR KEZ DAHA BIZ KURTARACAĞıZ"   22:08   GALATASARAY EVINDE, GAZIANTEPSPOR`U 3-1 YENDI   20:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: "KENT LOKANTALARı`NDA ASKıDA YEMEK UYGULAMASı BAŞLAYACAK"   20:22   UEFA DISIPLIN KURULU MUSLERA`YA 3 MAÇ CEZA VERDI   17:58   ÖZGÜR ÖZEL, ERDEK`TEN SESLENDI,“‘BU MÜRAILERE KARŞı TÜRKIYE CUMHURIYETI`NI BIZ KORUYACAĞıZ”   17:45   YıLDıRıM KAYA`DAN BAKıRKÖY İLÇE MILLI EĞITIM MÜDÜRLÜĞÜ`NÜN OKULLARA GÖNDERDIĞI `CAMIDE SEMINER` YAZıSıNA TEPKI  
 
     
   

Sosyal Adalet Derneği`nden Kemal Kılıçdaroğlu`na plaket


Sosyal Adalet Derneği yöneticileri, CHP`nin 7`nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu Ankara`daki ofisinde ziyaret ederek, geçmişte kadro talebinde bulunan taşeron işçilerin mücadelesine verdiği destek dolayısıyla plaket verdi.

 

Tarih : 4 Eylül 2024 Çarşamba 11:51   Okunma : 515

(ANKARA) -  Sosyal Adalet Derneği yöneticileri, CHP`nin 7`nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu Ankara`daki ofisinde ziyaret ederek, geçmişte kadro talebinde bulunan taşeron işçilerin mücadelesine verdiği destek dolayısıyla plaket verdi.

Sosyal Adalet Derneği yöneticileri, CHP`nin 7`nci Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`nu ziyaret etti. Cemal Bilgin, Mustafa Durdağı, Volkan Keskin, Dilek Yılmaztürk, Seyda Yalman, Yavuz Oktay ve Erkan İbiş`in aralarında olduğu Sosyal Adalet Derneği yöneticileri, taşeron işçilerinin kadroya geçmesinde verdiği mücadeleden dolayı Kılıçdaroğlu`na teşekkür plaketi sundu. Plakette, "Taşeron sistem son bulmalıdır. Kadrolu ve güvenceli çalışma haktır. Haksızlığa, hukuksuzluğa ve ayrımcılığa uğrayanların; güvencesiz çalışanların sesi ve sözü olduğunuz için teşekkür ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

"CHP emeği savunur"

Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, "CHP emeği savunur. Emek en yüce değerdir. Sizlerin emeği kadar değerli bir şey yoktur. Dolayısıyla bu emeğin hakkının verilmesi lazım. Sizler ‘yarın işsiz kalır mıyım, beni işten atarlar mı?` endişesinin dışında kaldınız. Ama hala çok sayıda taşeronda çalışan işçi var. Onların hakkını savunmamız lazım. Taşeron işçi devletin, iktidarın ayıbıdır" diye konuştu.

Başkent Öğretmen Evi`nde çalışan taşeron bir işçi, "Kurumun bünyesine geçtik ama değişen bir şey olmadı bizim için. Yine iş güvencemiz yok. En ufak bir şeyde biz tehdit ediliyoruz, ‘hakkında tutanak tutulur, işten uzaklaştırılırsın` diye" bilgisini verirken Kılıçdaroğlu ise, ``Öğretmen evlerinde sıkıntılar var, benim gördüğüm kadarıyla. Van Öğretmen Evi`nde de bir çalışan demişti” dedi.

"Sizler siyasette, politikada olmazsanız işçi sınıfı yetim kalır"

"Sizlerin sayesinde bizler kamuda eksik de olsa güvenceli çalışma hakkına kavuştuk" diyen Cemal Bilgin ise, "Belediyelerde taşeron sistem hala devam ediyor, haksızlık, hukuksuzluk da devam ediyor. Tam anlamıyla iş güvencesi gelmedi. Bunun sayısını Çalışma Bakanlığı söylemiyor. Bizim sizden talebimiz var. Sizin işçi sınıfının sesi, sözü olmanızı ve siyasette olmanızı istiyoruz. Sizler siyasette, politikada olmazsanız işçi sınıfı yetim kalır" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu da "Siyasetçilerin bu olayı görmezden gelmemesi lazım. Siyasetçiler nerede bir haksızlık varsa oraya dokunmalıdır. Ama Türkiye`de siyaset farklı noktalara evrildi. Siyasetçiysen cep dolduracaksın, devleti soyacaksın, vatandaşın hakkını yiyeceksin, sonra da çıkıp meydanlarda nutuk atacaksın. Siyaset kirlilikten arınmalı, kirli siyaset olmaz. Dürüst insanlar siyaset yapmalı; o zaman Türkiye`de kurtulur`` dedi.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA