20 Eylül 2024 Cuma


11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``   09:50   ENR DERGISI`NIN DÜNYANıN EN BÜYÜK 250 MÜTEAHHIT FIRMASı LISTESI YAYıNLANDı   09:31   VELI-DER İZMIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANı AYDıN: VELILERDEN HIJYEN VE GÜVENLIK IÇIN TALEP EDILEN ÜCRETLER 200 BIN LIRAYı BULUYOR. DIĞER TARAFTAN KUŞE KAĞıTLA MEKTUP GÖNDERIYORSUNUZ   09:26   NARIN GÜRAN CINAYETI... ADİI TıP 1`INCI İHTISAS KURULU, NARIN`IN ÖLÜM TARIHINI KAYBOLDUĞU 21 AĞUSTOS GÜNÜ OLARAK BELIRLEDI   23:13   FERAY ŞAHIN, MERSIN`DE ISMININ VERILDIĞI PARKTA ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7`NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıLDı   23:02   CHP HEYETI, ‘`EĞITIM BULUŞMALARı`` KAPSAMıNDA BURDUR`DA... ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA NITELIKLI EĞITIM ARTACAK, ÇOK NET POLITIKALARıMıZ VAR``   22:39   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 2-2 BERABERE KALDı  
 
     
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin uygulamalarından `Mersin 33 Kart`, kent genelinde yaygınlaşıyor


Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart` uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor. Daha önce 3 kooperatifle iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mezitli Kooperatifi ile iş birliği yaparak, `Mersin 33 Kart` uygulamasının Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde de geçerli olmasını sağladı.

 

Tarih : 27 Ağustos 2024 Salı 09:29   Okunma : 1403

(MERSİN)- Mersin Büyükşehir Belediyesi, iştiraklerinden biri olan İmar İnşaat A.Ş. bünyesinde devam ettirdiği ‘Mersin 33 Kart` uygulamasını tüm kentte yaygınlaştırmayı hedefliyor. Daha önce 3 kooperatifle iş birliği yapan Büyükşehir Belediyesi, şimdi de Mezitli Kooperatifi ile iş birliği yaparak, `Mersin 33 Kart` uygulamasının Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde de geçerli olmasını sağladı.

Daha önce özel halk otobüsü, çevre yolu ve Tarsus Özel Halk Otobüsü Kooperatifleri`ne bağlı minibüslerde ve Büyükşehir Belediyesi`nin toplu taşıma araçları ile halk otobüslerinde kullanılmasına imkân tanınan Mersin 33 Kart, şimdi de Mezitli Kooperatifi`ne bağlı minibüslerde geçerli olmaya başladı. Vatandaşlara kolaylık sağlayan uygulamada, kartın yanı sıra banka kredi kartlarının kullanılmasına da imkân tanınıyor. Kart ile kooperatife bağlı araçlara, siviller 25 lira yerine 22,5 lira, öğrenciler de 15 lira yerine 11 lira ödeme yapıyor.

“Mersinliler tek bir kartla, bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler”

Büyükşehir Belediyesi İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürü Emir Can Özgür, “Vatandaşlar bu kartları kullanarak 25 lira olan sivil biniş ücretini 22,5 lira, 15 lira olan öğrenci ücretini de 11 lira olarak ödeyecekler” dedi.

1 yıl içinde kentteki tüm kooperatifleri bu sisteme entegre etmeyi hedeflediklerini belirten Özgür, “Entegrasyon tamamlandıktan sonra, kartın diğer ödeme avantajları da sisteme dahil olacak. Hem daha uygun fiyata binişler sağlanacak, hem de para güvenliği sağlanmış olacak. Mersinliler tek kartla şehrin bütün ulaşım araçlarını kullanabilecekler. Yine aynı kartla, Büyükşehir Belediyemizin ve iştiraklerinin birçok ödemelerini bu kartla yapabilecekler. Yani her şeyi tek bir kartta toplamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

“Vatandaşlardan gelen tepkiler güzel”

Mezitli Kooperatifi Başkan Vekili Mehmet Özden, kooperatif olarak böyle bir uygulamayı uzun süredir istediklerinin altını çizerek, “Uygulama ile şoförlerimizin para alışverişinden dolayı dikkatlerinin dağılmasının önüne geçildi. Yolcular kartlarını okutup yerlerine geçecekler. Bazen insanların cebinde parası olmayabiliyor, ama kartında parası oluyor. Ayrıca uygulama sayesinde hizmet kalitesinin de artacağına inanıyorum. Vatandaşlardan gelen tepkiler de güzel. Uygulama kapsamında kredi kartlarını da kullanabiliyorlar” ifadelerini kullandı.

Mezitli Kooperatif şoförleri uygulamayı sevdi

Kooperatif şoförlerinden Mustafa Bilgin, “Güzel bir sistem. Eskisi gibi artık para alışverişi olmadığı için, işlerimiz daha kolaylaştı. İnsanlar kartını okutup direkt oturabiliyorlar. Böylece yol dikkatimiz de artıyor. Mersinliler bu uygulamadan memnunlar” dedi.

Mezitli Kooperatifi şoförlerinden Uğur Kaynarca ise "Kartlarla ulaşım daha ekonomik. Öğrenci fiyatı kart sayesinde 15 liradan 11 liraya indiği için, gençler de kartı tercih ederler. Okullar açıldığı zaman üniversitenin içerisinde ya da Kuyuluk hattı üzerindeki öğrenciler, günde 2 defa binse 8 lirası cebinde kalacak. Bu da ayda yaklaşık 300 liraya denk gelir” ifadelerini kullandı.

Mersin 33 Kart, yolculara mali açıdan da avantaj sağlıyor

Vatandaşlardan Nevruz Sezgin, “Bazen yanımda nakit param olmayabiliyordu. Bu sayede kartıma para yükleyip, çok rahatlıkla istediğim yere gidebiliyorum. Mersin 33 Kart bu anlamda yolculara çok büyük bir kolaylık sağladı. Büyükşehir`e, bu uygulama için çok teşekkür ediyorum. Bütün vatandaşlara da kullanmalarını tavsiye ediyorum. Ayrıca normalde 25 lira olan biniş ücreti, kart sayesinde 22,5 liraya iniyor. Yani mali açıdan da çok büyük avantaj sağlıyor” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA