20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in `Sporbüs`ünün yeni durağı Yalınayak oldu


Mersin Büyükşehir Belediyesi, ‘Sporbüs` ile kentin her yerini gezerek çocukların hem eğlenmesine hem de sporla tanışmasına yardımcı oluyor. Ekipler, Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi`nde yüzlerce çocuğa unutulmaz anlar yaşattı.

 

Tarih : 14 Ağustos 2024 Çarşamba 09:52   Okunma : 1702

Mersin Büyükeşhir Belediyesi, şehirde yaşayan her çocuğun sporla tanışması için yola çıkan ‘Sporbüs` ile dezavantajlı mahallelerde yaşayan 8 binden fazla çocuğa ulaştı. Kentin her yerini gezerek çocukları hem eğlenmesine hem de sporla tanışmasına destek olan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye`de tek olan projesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. Sporbüs`ün son durağı Toroslar ilçesine bağlı Yalınayak Mahallesi oldu. Yalınayak Spor Salonu`nda yapılan etkinliğe yüzlerce çocuk ve veli katıldı.

“Sporbüs Türkiye`de örnek bir proje”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, “Hayatın her alanında belediye olarak çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Bir tanesi de özellikle spor tesislerine ulaşımda zorlanan çocuklarımıza, köylerde, yaylalarda ve şehirdeki öncelikli olarak kırsaldaki çocuklarımızın sporu ayaklarına götürüyoruz, sporla tanıştırıyoruz” dedi.

Projenin Türkiye`de örnek bir proje olduğunu kaydeden Taşkın, “Haftada birkaç gün farklı yerlere, değişik mahallelere gidip çocuklara değişik etkinliklerle sporu sevdirmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 8 bin çocuğa ulaştık. Hep böyle devam edecek. 806 mahallemiz var, 806`sına ulaşmaya çalışıyoruz. Yaz kurslarımız devam ediyor. Aynı şekilde ücretsiz olarak 4 bin civarında çocuğumuza yüzme kursu veriyoruz. Şu anda basketbol, voleybol ve değişik spor dallarında faaliyetlere devam ediyoruz” diye konuştu.

“Amacımız çocukları sporla iç içe tutmak”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı atletizm antrenörü Nezir Aydın ise “Amacımız spor branşlarını çocuklara tanıtmak, onları doğru bir şekilde spor branşlarına yönlendirmek ve sporları daha yakından bilmeleri ve yeteneklerine göre en iyi yapabilecekleri alana yönlendirmeye çalışıyoruz” dedi. Atletizm, tenis, hentbol, basketbol gibi pek çok branşı çocukların ayaklarına götürdüklerini söyleyen Aydın, “Çocuklara sporu tanıtıp onları eğlendirmek mutlu ediyor. Gençlerimizi sporla tanıştırmak en büyük gayemiz. Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Vahap Seçer sporcu dostu, çocuklarımızın sporla tanışması için ellerinden geleni yapıyor. Bizim de amacımız onları sporla iç içe tutmak” ifadelerini kullandı.

Çocukları Sporbüs`ten yararlanan ebeveynler de düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Emine Sert: “Normalde spor salonuna gönderiyorum ve çok memnunum. Böyle bir etkinliğin olmasına çok sevindim. Akşama kadar tabletleri ellerinden düşürmüyorlar. Ben çok memnunum ve böyle bir şey olduğu için gerçekten çok mutluyum."

-Çiğdem Karvar: “Çocuklarımızın biraz tabletten, internetten uzak durmasını istiyoruz. Sporla ilgilenmelerini istiyoruz. Ben bir veli olarak çok istiyorum çocuklarımın mutlu olmasını, sporla ilgilenmesini. Benim büyük oğlum futbolla ilgileniyor, ufağı da tekvandoya gönderiyorum. Burada enerjilerini, streslerini atıyorlar. Sosyal aktivitelere katılmalarını çok isterim, özellikle spor yapmalarını çok isterim."

 






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA