20 Eylül 2024 Cuma


16:28   TOROSLAR’ıN PARKLARıNDA SONBAHAR HAZıRLıĞı   16:21   VELI AĞBABA: "12 BIN 500 TL`YI BILAL ERDOĞAN`A VERIN. BEŞ DAKIKA GEÇINEBILIR MI?"   16:12   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER GAZILER GÜNÜ PROGRAMıNA KATıLDı   15:59   CHP ADALET POLITIKALARı DANıŞMA KURULU, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLıĞıNDA TOPLANDı   15:50   CHP, `TASARRUF TEDBIRLERI PAKETI`NIN IPTALI ISTEMIYLE AYM`YE DAVA AÇTı   15:21   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN BAKAN TEKIN`E `BIR ÖĞÜN YEMEK` TEPKISI   14:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN 19 EYLÜL GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:32   CHP MEZITLI İLÇE BAŞKANı ULAŞ YıLMAZ’DAN GAZILER GÜNÜ MESAJı   14:13   DİSK`IN "GEÇINEMIYORUZ" EYLEMI ÇAĞRıSıNA VATANDAŞTAN DESTEK   14:04   BURHANETTIN BULUT: “CHP`NIN ADAYı, TÜRKIYE`NIN ÖNÜMÜZDEKI SEÇIMLERDEKI CUMHURBAŞKANı OLACAK”   12:13   EMO: "BUGÜN ÇAĞRı CIHAZLARı ÜZERINDEN YAPıLAN BIR SALDıRıNıN, YARıN CEP TELEFONLARı ILE YAPıLMAYACAĞıNA DAIR BIR GARANTI YOKTUR"   12:12   NERMIN YıLDıRıM KARA: "OKULLARDAKI HIJYEN EKSIKLIĞI HEM SAĞLıK RISKINE YOL AÇıYOR HEM DE EĞITIMI AKSATıYOR"   12:10   GÖKHAN GÜNAYDıN, BAKAN TEKIN`E TAŞıMALı EĞITIMIN KALDıRıLMASıNı SORDU: “BU DEĞIŞIKLIK KıZ ÇOCUKLARıNıN OKULU TERK ETME VE ERKEN YAŞTA EVLILIĞE ZORLANMA EĞILIMINI DAHA DA GÜÇLENDIRMEYECEK MI?”   12:03   HATAY`DA BETON SANTRALLERINE TEPKILER SÜRÜYOR... NILGÜN KARASU: ŞEHIR PARSEL PARSEL MADENCILIĞE BıRAKıLDı VE TAŞ OCAKLARı BÖLGEMIZIN IKINCI DEPREM FELAKETI OLDU   11:54   GAMZE AKKUŞ İLGEZDI: “SIMIT 15 LIRA. VATANDAŞ NASıL GEÇINECEK?”   11:37   GÖKAN ZEYBEK`TEN ARNAVUTKÖY`DEKI IMAR PLANı DEĞIŞIKLIKLERINE TEPKI: "PLANLAR IPTAL EDILMELI, ÇEVRE, ŞEHIRCILIK VE İKLIM DEĞIŞIKLIĞI BAKANı ELINI İSTANBUL`UN YEŞILINDEN VE DOĞASıNDAN ÇEKMELIDIR"   11:19   YAŞLıLıK MAAŞıYLA EV KIRASıNı ÖDEYEMEYEN VATANDAŞ: "BENI SOKAĞA ATARSALAR BEN NE YAPACAĞıM HASTA HALIMLE"   11:13   CHP`LI HASAN ÖZTÜRKMEN: KıZıLAY`ıN VERDIĞI ALTıN MADALYADA ALTıN ORANı SıFıR ÇıKTı   10:56   SELÇUK`TA TOKİ KONUTLARıNDA RANT IDDIASı… CHP`LI ONBAŞıOĞLU: SELÇUK, TOKİ ELIYLE RANT MERKEZI HALINE GETIRILMEYE ÇALıŞıLıYOR   10:45   TARSUS BELEDIYESI, YOL YAPıM VE ASFALTLAMA ÇALıŞMALARıNA HıZ VERDI  
 
     
   

CHP`nin "Eğitim Buluşmaları" Hatay`da... Mullaoğlu, "Hükumetin eksik bıraktığı noktaları tamamlayacağız"


CHP`nin, eğitimdeki sorunlara dikkati çekmek için başlattığı "Eğitim Maratonu" programı kapsamında Hatay`ın Defne ilçesinde halk buluşması gerçekleştirildi. CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, "Neredeyse eğitime düşman bir hükümet var. Bir toplum ancak eğitimle şahlanır. CHP olarak hükumetin eksik bıraktığı noktaları tamamlayacağız" dedi.

 

Tarih : 7 Ağustos 2024 Çarşamba 02:01   Okunma : 430

(HATAY) - CHP`nin, eğitimdeki sorunlara dikkati çekmek için başlattığı "Eğitim Maratonu" programı kapsamında Hatay`ın Defne ilçesinde halk buluşması gerçekleştirildi. CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, "Neredeyse eğitime düşman bir hükümet var. Bir toplum ancak eğitimle şahlanır. CHP olarak hükumetin eksik bıraktığı noktaları tamamlayacağız" dedi.

CHP, eğitim alanında yaşanan sorunlara dikkati çekmek için başlattığı "Eğitim Maratonu" programı kapsamında farklı illerde "Eğitim Buluşmaları" düzenliyor. Buluşmaların ilk durağı 6 Şubat depremlerinde büyük yıkım yaşayan Hatay, oldu.

Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş`ın başkanlığında yapılan buluşmalarda, gündüz eğitim alanından yetkililer ve eğitim sendikalarının başkanları dinlenerek çeşitli ziyaretler gerçekleştirildi. Akşam ise Defne Uğur Mumcu Meydanı`nda halk buluşması yapıldı. Buluşmaya katılan vatandaşlar ile CHP heyeti, karşılıklı görüş alışverişinde bulundu. Sorunların yanı sıra çözüm önerileri de tartışıldı. 

Programa katılan bir devlet okulu öğretmeni, Genel Başkan Yardımcısı Suat Özçağdaş`a yaşadıkları zorlukları anlatırken, "Sorunları anlatmaya korkuyoruz. Düşüncelerimi özgürce dile getiremiyorum" diyerek problemlerini sıraladı. 

Burada konuşan CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, "Hükümetin eksik bıraktığı yerleri bütün imkanlarımızla tamamlamak çok önemli. Biz Hataylılar eğitime çok önem veren bir toplumuz. Buradaki çocuklar çok zor şartlarda eğitimlerini tamamlıyor. Neredeyse eğitime düşman bir hükümet var. Bunların bir tesadüf olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğitimi ne kadar geri bırakırsanız, o toplum o kadar geriye gider. Bir toplum ancak eğitimle şahlanır. CHP olarak hükumetin eksik bıraktığı noktaları tamamlayacağız" dedi.

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara ise, "Cumhurbaşkanı`nın Hatay için ‘oy yoksa, hizmette yok` demesi bizim için bir kırılma noktasıydı. 18 ayın sonunda barınma ve içme suyu problemini çözemeyip, acele kamulaştırma il zeytinlik alanların katledilmesi ile kentin düzene oturmasında en büyük problemlerin müsebbibidir Hatay`da. Konut problemimiz hala çözülemedi. Konteyner kentler yerine geçici barınma yerlerine taşınma sağlanmalıydı. Konutlara geçmeden ara bir formül üretilmesi gerekiyordu maalesef yapamadılar. Biz Hatay`ın probelemlerini dile getirmeye devam edeceğiz. Sağlıkta, ticari hayatta ve eğitimde daha fazla şeye ihtiyacımız var" ifadelerinde bulundu.

Defne Belediye Başkanı Halil İbrahim Özgün de ilçede yaptıkları faaliyetler ve yapılacak projelere ilişkin şunları söyledi:

"Cumhuriyet tekrardan silkinip ayağa kalkacak ve Mustafa Kemal`in aydınlanma yolunda milyonlarca talebe ordusu yetişecekse bunun en büyük öncüsü Defne olacak. Şimdi şehri normalleştirme ve ayağa kaldırma sınavımız var. Çok çetin bir seçim süreci yaşadık. Çok zor şartlar altında bir belediye ve kent devraldık. Bu yaptıklarımızın ne kadar kıymetli olduğunu şu an ilköğretim çağında olan çocuklar, gençlik çağına geldiğinde bugün çektiğimiz kahırın kıymetini göreceğiz. Bu şehirde eğitim gören çocukların hayatının iyileştirilmesi, kentle birlikte onların psikolojilerinin de rehabilite edilmesi gerektiğini çok iyi biliyoruz. İki binin üzerinde çocuğumuza yüzme eğitimi gibi çeşitli disiplinlerde eğitimler verdik. Okulda aldıkları derslerle birlikte çocukların mental sağlığını iyileştirecek şekilde müzik ev kültür alanlarıyla destekler sağladık. Bununla beraber çocuklarımızın kırtasiye masraflarını karşılayacağız. Birçok kreş açacağız yakın zamanda. Mor giydirilmiş araçlarla kadınların güvenliğini sağlayacağız. En kısa sürede bir de kent lokantası açacağız."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA