19 Nisan 2025 Cumartesi


21:32   GÖZTEPE, BEŞIKTAŞ ILE 1-1 BERABERE KALDı   21:30   CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÖZGÜR ÇELIK`TEN İSTANBULLULARA `IMZA` ÇAĞRıSı: "VERECEKLERI IMZA CUMHURBAŞKANı ADAYıMıZA, EKREM İMAMOĞLU`NA ÖZGÜRLÜK IMZASı OLACAK."   20:48   ÖĞRENCILERIN SARAÇHANE YÜRÜYÜŞÜNE POLIS ENGELI   20:29   İLETIŞIM BAŞKANı ALTUN: TRT, MILLI MENFAATLERIMIZ DOĞRULTUSUNDA TARAFSıZ YAYıNCıLıĞıYLA MILLETIMIZIN GÜVENINI KAZANMıŞ KURULUŞLARıMıZDAN BIRISIDIR   20:26   EKREM İMAMOĞLU: “SEN BU ÜLKENIN KÖYLÜSÜNÜ, ÇIFTÇISINI NE ZANNETTIN? BAK DA BIRAZ FERASET VE BASIRET ÖĞREN”     19:05   CHP`NIN YOZGAT MITINGI ILKLERE SAHNE OLDU, BINLERCE ÇIFTÇI MITINGE DAMGA VURDU: "YOZGAT TARIH YAZDı"   18:33   PUTIN, PASKALYA DOLAYıSıYLA UKRAYNA`DA TEK TARAFLı ATEŞKES ILAN ETTI   17:31   ALPARSLAN TÜRKEŞ ANMASıNA SALDıRı DAVASıNDA KARAR: 12 KIŞIYE 1 YıL 3 AY HAPIS CEZASı VERILDI   17:17    PM ÜYESI ERTÜRK: "BIR IKTIDAR GIDIYOR, BAŞKA BIR IKTIDAR GELIYOR"   17:16   ALI MAHIR BAŞARıR: "BURAYA KÖYLÜ, ÇIFTÇI, GENÇLER GELIYOR. ‘ARTıK YETER` DEMEK IÇIN GELIYOR"   17:05   CHP KAHRAMANMARAŞ MILLETVEKILI ÖZTUNÇ: "KARTALKAYA BARAJıNDA BULUNAN 70 MILYON METREKÜPTEN FAZLA SU ÇIFTÇIYE VERILMIYOR"   17:02   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... YOZGATLı VATANDAŞ: "GELMIŞ GEÇMIŞ EN BÜYÜK KALABALıKTı. HERKES NE OLACAĞıNı NE YAPACAĞıNı DA ÇOK IYI BILIYOR"   16:59   VELI AĞBABA: "ÇIFTÇILER AYAĞA KALKTı, ISYAN EDIYOR"   16:58    ÜMIT ERKOL: "ERDOĞAN`ıN ADAYıMıZı ÖZGÜRLÜĞÜNE KAVUŞTURUP, SANDıĞı GETIRIP ADILCE YARıŞMASı LAZıM"   16:40   İMAMOĞLU`NDAN ÇEŞMELILERE MESAJ: "EN ACIL IHTIYACıMıZ HER ALANDA ADALETTIR"   16:38   ABD YÜKSEK MAHKEMESI, GÖZALTıNDA TUTULAN VENEZUELALıLARıN SıNıR DıŞı EDILMESINI GEÇICI OLARAK DURDURDU   16:36   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI... ÖZGÜR ÖZEL: "BUGÜN ERDOĞAN`ıN GÖREVLENDIRDIĞI HAKEM AK PARTI`NIN FORMASıNı GIYMIŞTIR, RAKIBINE HAKSıZ KıRMıZı KART GÖSTERMIŞTIR"   16:34   İBB`DEN "FLORYA`DAKI SOSYAL TESISLERDE, PARKENIN ALTıNDA GÖMÜLMÜŞ HALDE 2 MILYON DOLAR BULUNDU" IDDIASıNA YALANLAMA   16:27   ALMANYA`DA İMAMOĞLU PROTESTOLARı IÇIN SOSYAL MEDYADAKI “VATAN HAINI” SUÇLAMALARıNA TEPKI: DEMOKRASIYI SAVUNMAK SUÇ DEĞILDIR   16:18   CHP SAMSUN MILLETVEKILI ÇAN: "DEVLET, METEOROLOJI, TARıM BAKANLıĞı SADECE ZIRAI DONU SEYRETMEKLE KALDı"  
 
     
   

Mersin Büyükşehir`in yürüttüğü MERTUSEG projesi ile 45 genç turizm sektörüne kazandırıldı


Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Mersin’in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi (MERTUSEG)’ projesinin kapanış toplantısı düzenlendi.

 

Tarih : 3 Ağustos 2024 Cumartesi 10:29   Okunma : 567

(MERSİN) - Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Mersin`in Gençlerinin Turizm Sektörü İçin Güçlendirilmesi (MERTUSEG) projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, projenin başlangıcından bitimine kadar yapılan faaliyetler, turizm sektöründeki istihdam alanları ve projenin kazanımları katılımcılarla paylaşıldı.

Divan Otel`deki toplantıya, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, müdürler ve personel ile projenin paydaşları olan Mersin Üniversitesi akademisyenleri, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) ve İŞKUR temsilcilerinin yanı sıra projeye dahil olan gençler katılım sağladı. Kapanış toplantısında, eğitimde ve istihdamda olmayan 45 gencin yer aldığı MERTUSEG projesinin başlangıcından bitimine kadar yapılan faaliyetler, gençlerin istihdam alanları ve projenin kazanımları katılımcılarla paylaşıldı.

Konuşmacıların ardından MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya hem Mesleki Eğitim Merkezleri hakkında hem de proje ile ilgili sunum gerçekleştirdi. İstihdama katılan faydalanıcıların yer aldığı bir video gösterimi yapıldı. Toplantının sonunda projeden faydalanan gençlere katılım belgeleri, tüm paydaşlar tarafından verildi.

“Gençleri her alanda istihdamda ve eğitimde destekleyemeye devam edeceğiz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, gençlerin nitelikli iş imkanlarına sahip olabilmeleri için birçok proje yaptıklarını, MERTUSEG projesinin de bunlardan biri olduğunu ifade ederek, birçok paydaşla birlikte 45 genci istihdama kazandırmak için 1 yıl hem teorik hem pratik eğitimlerle desteklediklerini ve iyi sonuçlar aldıklarını anlattı. Yıldırım, “Sektörlerin açıklarını, sektörlerdeki ana ihtiyaç unsurlarını gözeterek bilinçli ve planlı bir şekilde gidiyoruz. Turizm sektöründe Mersin`de ciddi bir açık var. Eğitimlerimizi daha tamamlamadan yarıdan fazla kişi istihdam edildi. Antalya`ya teknik geziye gittik yarıya yakını orada iş buldu. Çünkü bu çocuklar başarılı çocuklardı. Mersin`de Denizkızı A.Ş dahil olmak üzere bu alanda birçok yerde istihdam şansı buldular ve bu devam ediyor. Gençleri her anlamda hem turizmde hem diğer alanlarda istihdamda ve eğitimde destekleyemeye devam edeceğiz” dedi.

“Turizm sektörü gençlerimize emanet”

MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri Koordinatörü Gül Kadem Maya, MERTUSEG projesinin çok önemli bir istihdam projesi olduğunu, 45 gencin önce eğitim ardından istihdam yolculuklarında emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür etti. Maya, “Turizm sektörü gençlerimize emanet. Projemiz sonlanıyor ama uygulama evlerimizde eğitimler devam edecek Ekim ayında yeni grubumuz başlayacak. Restoran hizmetlerinde, ön büroda ve kat hizmetleri alanında yeni gençlerimizle beraber olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Daşçı: “Gençlerimizi istihdam edilebilir hale getirdik”

Mersin Üniversitesi Yönetim ve Organizasyon Bölümü Öğr. Gör. Erdem Daşçı, sektörün istediği insan kaynağını yaratmak için hazırladıkları eğitim modülünde restoran hizmetleri, kat hizmetleri, ön büro ve girişimcilikle ilgili eğitimler verdiklerini, eğitim sırasında birçok gencin işe yerleştiğini anlattı. Daşçı, “Kamunun en temel görevlerinden biri de istihdam. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu anlamda tartışmasız kamucu gözle, sosyal belediyecilik gözüyle bakıyor. Toplumsal sosyal sorumluluk içerisinde bu gençlerimizi istihdam edilebilir hale getirdik. Sosyal duyarlılık, toplumsal sosyal sorumluluk, sadece kurumlar değil bütün yurttaşların bilinci olmalı. Bu anlamda hep bir dayanışma kültürü içerisinde olmalıyız diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

“Turizm Mersin`in bir gerçeği”

MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Fevzi Filik, Büyükşehir`le birçok projede iş birliği yaptıklarını belirterek, “Turizm Mersin`in bir gerçeği. Turizmin gelişmesi çok önemli. Turizm deyince biz sadece otelleri hayal ediyoruz. Sosyalleştiğimiz alanlar da aslında turizmin ta kendisi olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle çok kıymetli bir projeydi. Eğitimde ve istihdamda olmayan 45 gence bu eğitimi verdikleri için Mersin Büyükşehir Belediyesi`ne çok teşekkür ediyoruz” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA