20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

CHP Grup Başkanvekili Başarır: "Tüm bütçeyi belediyeye yükleyerek bu yasa çıkmaz"


CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündemle ilgili değerlendirmede bulundu.

 

Tarih : 25 Temmuz 2024 Perşembe 15:49   Okunma : 1453

(ANKARA) - CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, "Cumhurbaşkanı ve yönetimi belediyeleri çalıştırmamak için 20 yıllık kendi belediyesinin borçlarını tahsil etmeye çalışıyor. Yani, `ben emekliye, işçiye, öğrenciye bir şey vermiyorum, sen de vermeyeceksin` diyor. `Benim gibi olacaksın` diyor. Hayır, biz senin gibi olmayacağız. Senin gibi zalim olmayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın belediyelerin borçlarına ilişkin açıklamalarına değinen Başarır, şöyle konuştu: 

"Dün Cumhurbaşkanın açıklamasının hemen ardından belediyelerin sosyal güvenlik borçlarını kendisine vazife edinen Çalışma Bakanı`nın açıklamalarıdır. Bakan, `96 milyar tutarındaki sigorta primi borçlarını hemen tahsil etmeye başlıyoruz` dedi. Bir kez daha bu ülkenin Cumhurbaşkanı`na ve Çalışma Bakanı`na sesleniyorum; Sayın Bakan 2004`ten bugüne kadar Bursa`da, Uşak`ta, Kütahya`da, Adyaman`da; 2019`a kadar Ankara`da, İstanbul`da, Adana`da, Mersin`de biriken borçlar için ne yaptınız? Tek bir icra işlemi yaptınız mı? İller Bankası`ndan tek kuruş kesinti yapıldı mı? Ben bir parça edep, utanma diyorum. Bursa Büyükşehir Belediyesini yeni kazandık, 4,5 milyar vergi borcu var. Onu vereceksin Recep Bey, ondan sonra benim belediyem hakkında işlem yapacaksın. Bugüne kadar belediyenin birikmiş borçlarını, pis işlerini bizim belediyelerimize yükleyemezsin. Zonguldak 546 milyon, Kastamonu 505 milyon, Kütahya 269 milyon, Kilis 32 milyon. Ankara ve İstanbul`un 2019`da devralınan borçlarını bugüne devrettiğimiz zaman 20 milyarı geçiyor geçiyor. Sen kendi dönemindeki kendi belediyelerindeki yaklaşık 20 yıllık borçları görmezden geldin, şimdi `sizden istiyorum` diyorsun. Bunun tek bir sebebi var; emekliye, işçiye, çiftçiye, öğrenciye arkasını dönmüş, görrmezden gelen bir iktidar var. Bizim belediyelerimiz yurt açıyor, kırtasiye yardımı yapıyor, dershane açıyor. Halk mutfakları her belediyede açılmış durumda. Halk Ekmek, Türkiye`nin en ucuz ekmeğini veriyor. Bunları yapmaktan aciz bir Cumhurbaşkanı ve yönetimi belediyeleri çalıştırmamak için 20 yıllık kendi belediyesinin borçlarını tahsil etmeye çalışıyor. Yani, `ben emekliye, işçiye, öğrenciye bir şey vermiyorum, sen de vermeyeceksin` diyor. `Benim gibi olacaksın` diyor. Hayır, biz senin gibi olmayacağız. Senin gibi zalim olmayacağız."

"Tüm bütçeyi belediyeye yükleyerek bu yasa çıkmaz"

Sokak hayvanlarına ilişkin açıklama yapan Başarır, yasanın sonuna kadar kaşısında olduklarını, bu sorunun merkezi yönetim- belediye işbirliği ile çözülebileceğini ifade etti. Başarır, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sokak hayvanlarında ise dün Meclis`te gördünüz üç kere saldırı oldu. Fiziki şiddet kullandılar. Niye çünkü Cumhurbaşkanı Meclis`e geldi. Konuşmasından sonra grubu ile konuştu, `saldırın` dedi. Biz anayasa ve iç tüzüğe göre tüm haklarımızı kullanıp, hayvan yasasına karşı direneceğiz. Mustafa Elitaş diyor ki `hayvanseverler dört ayak üzerinde yürüyerek, köpek gibi havlayarak gösteri yapmak yerine sorumluluk sahibi olsunlar.` Artık hakaretlerimizi kediler, köprekler, sokak hayvanları üzerinden yapma acizliğini göstermeyeceğim. Bu çirkinlik ancak AKP`nin Genel Başkanvekiline yakışır. Oysa anketlere bakın, AKP-MHP seçmeninin büyük çoğunluğu bu yasaya karşı. Hayvan yasasında bu maddelerle, bu hükümlerle uzlaşamayız. Kesinlikle hayvanların öldürülmeyeceğinin, katledilmeyeceğinin garantisi alınacak. Toplama maddesi çıkartılacak. Bu hayvanların ıslahı, aşısı, bakımı merkezi yönetim ve belediyelere paylaştırılacak. Yine belediyelere sorumluluğu yükleyerek, suçlayarak, tüm bütçeyi belediyeye yükleyerek bu yasa çıkmaz."

"Uyuşturucu kullanımı ve satışı arttı"

Bingöl`de bir kişinin uyuşturucu madde etkisindeki bir kişinin 4 kişiyi öldürmesine ilişkin Başarır, "Bingöl`de bir uyuşturucu bağımlısının topluma nasıl zarar verdiğini gördük. Avrupa Uyuşturucu Raporu sonuçlarına göre Türkiye`de rekor derecede uyuşturucu madde kullanımı ve satışı artmış. Bununla ilgili sadece cezai yaptırım değil çok ciddi anlamda tedavi, sosyal destekler verilmeli. Bu konuda bir seferberlik yapılması lazım. Türkiye, uyuşturucu tacirlerinin uğrak yeri haline geldi. Yurttaşlarımıza Allah`tan rahmet diliyorum. Bunu dert edinmeyen bir iktidar olduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Ali Mahir Başarır

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA