20 Eylül 2024 Cuma


11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI   09:59   ESENYURT BELEDIYE BAŞKANı ÖZER`DEN HAYıRSEVERLERE ÇAĞRı: "KÜÇÜK ÇıNAR`ıN HAYATA TUTUNMASıNA DESTEK OLUN"   09:54   DEPREMDE 80 KIŞININ ÖLDÜĞÜ YUKARı ŞEHIR KOOPERATIF EVLERI DAVASı... AILELERDEN, AK PARTILI MÜTEAHHIT VE DIĞER SANıKLARıN TUTUKLANMASı IÇIN ÇAĞRı   09:51   ERZURUM`DA ``ŞÜPHELI`` KADıN ÖLÜMÜ… ``İNTIHAR`` ETTIĞI IDDIA EDILEN DILAN YıLDıRıM`ıN ANNESI: ``KıZıM DA BIR `NARIN` OLMUŞTUR, KıZıMA NE OLDU?``   09:50   ENR DERGISI`NIN DÜNYANıN EN BÜYÜK 250 MÜTEAHHIT FIRMASı LISTESI YAYıNLANDı   09:31   VELI-DER İZMIR 2 NOLU ŞUBE BAŞKANı AYDıN: VELILERDEN HIJYEN VE GÜVENLIK IÇIN TALEP EDILEN ÜCRETLER 200 BIN LIRAYı BULUYOR. DIĞER TARAFTAN KUŞE KAĞıTLA MEKTUP GÖNDERIYORSUNUZ   09:26   NARIN GÜRAN CINAYETI... ADİI TıP 1`INCI İHTISAS KURULU, NARIN`IN ÖLÜM TARIHINI KAYBOLDUĞU 21 AĞUSTOS GÜNÜ OLARAK BELIRLEDI   23:13   FERAY ŞAHIN, MERSIN`DE ISMININ VERILDIĞI PARKTA ÖLDÜRÜLÜŞÜNÜN 7`NCI YıL DÖNÜMÜNDE ANıLDı   23:02   CHP HEYETI, ‘`EĞITIM BULUŞMALARı`` KAPSAMıNDA BURDUR`DA... ÖZÇAĞDAŞ: ``CHP IKTIDARıNDA NITELIKLI EĞITIM ARTACAK, ÇOK NET POLITIKALARıMıZ VAR``   22:39   TRABZONSPOR SAHASıNDA KAYSERISPOR ILE 2-2 BERABERE KALDı  
 
     
   

Uğur Bayraktutan: "Uyutma ya da öldürme yöntemiyle hayvanları ortadan kaldırmaya yönelik bu girişimi kabul etmiyoruz"


CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Haydiko Derneği ve Artvinli hayvanseverler AKP’nin TBMM’ye sunduğu sokak hayvanlarına ilişkin kanun teklifiye ilgili konuştu.

 

Tarih : 15 Temmuz 2024 Pazartesi 14:06   Okunma : 526

UĞUR İSTANBULLU

(ARTVİN) - Cumhuriyet Halk Partisi Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan; "Uyutma ya da öldürme yöntemiyle hayvanları ortadan kaldırmaya yönelik bu girişimi kabul etmeye şiddetle direniyor `hayır` diyoruz" dedi. Haydiko Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emel Meriç ise "Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; gelin bu kısırlaştırmaları ülkenin tüm sınırlarında yapalım. Kısa süre içinde çözebiliriz" diye konuştu.

"Bu hayvanlarla ilişkin bir tasarı geliyor bu hafta meclise biliyorsunuz. Yeni bir terminoloji ortaya koyuluyor ötenazi diye bir olay. Ötenazi bilimsel olarak bir insanın kendi iradesiyle, iradesine dayanarak hayatına son vermesidir. Hayvanın iradesi olmadığı için hayvanın bu konuda yaşam hakkıyla ilişkin olarak evet ya da hayır diyecek iradeyi koyamayacağı için, ötenazi kavramlarıyla hayvanların ölümünü yan yana koymak ve hayvanların canını alırken bu şekilde bilimsel bir terminolojiyi kullanmak her şeyden önce eşyanın tabiatına aykırıdır. Bu nedenle uyutma ya da öldürme yöntemiyle hayvanları ortadan kaldırmaya yönelik bu girişimi kabul etmeye şiddetle direniyor `hayır` diyoruz. Sayın genel başkanımızın ifade ettiği gibi salı günü parlamento açıldığı gün ve hangi gün komisyona ve genel kurula gelirse, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Grubu olarak bu derecede çağ dışı olan bu metodu ve yasayı kabul etmediğimiz gibi, buna karşı direniş göstereceğimizi Türkiye`nin her tarafında haykırdık. Parlamentonun kendine vermiş olduğu tüm yetkileri kullanarak bu yasanın parlamentodan geçmemesi için her şeyi yapacaktır.”

“Öldürmek mümkün değil bunu kabul etmiyoruz”

Hayvan hakları savunucusu Bengi Su Özlem şunları ifade etti:

"Bu yasa aslında zamanında alınması gereken önlemler alınmadığı için toplumun bazı kesimlerince büyük problem olarak görülen çokta haksız olduğunu söyleyemeyeceğim ve bu şekille getirilmeseydi haklı diyebilirdim. Ama şimdi hayvan katliamına dönüştürülmek isteniyor, hayvan düşmanına dönüştürüldü. Evet, saldırgan hayvanlardan mustarip olanlar var. Bunlara yok demiyoruz. Karşı taraf diyeceğim kesim, bizi insan düşmanı, çocuk düşmanı, çocukları sevmez ite tapar diye bir sürü sıfatla tanımlıyorlar, bu yanlış ve maksatlı bunlar. Hayvanları öldürerek, katlederek yüzlercesini binlercesini on binlercesini katlederek bu sorun çözülmez, çünkü bitmez. On bin tanesini öldürürsün beş tanesi kalır ve o beş tanes olur yüz tane. Bunun çözümü bu değil. 1- 2 sene içerisinde zamanında önlemler alınsaydı kanunlar uygulansaydı bugün bu sorun olmayacaktı. Yapılacak birçok insanı vicdani uygulama varken öldürmek ne demek? Öldürmek mümkün değil bunu kabul etmiyoruz.”

"Katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir"

Haydiko Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Emel Meriç yaptıkları basın açıklamasında şu şekilde konuştu:

"Size bu hayvanları öldürtmeyeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz; gelin bu kısırlaştırmaları ülkenin tüm sınırlarında yapalım. Kısa süre içinde çözebiliriz. Katliamlar bu coğrafyanın utancıdır, yenilerini ekleyip Anadolu`nun merhametli insanlarının mayalarını bozmayın. AK Parti hükümetini ve kendinizi tarihimizin en büyük katliamının mimarı yapmayın. TBMM`de, sorunu ve çözümü gerçek anlamda görebilen aklıselim siyasiler olduğuna, tuzaklar içeren bu katliam kanununun TBMM`den çıkmasına geçit vermeyeceklerine inanıyor, onlara ve Sayın Cumhurbaşkanına sesleniyoruz. Sivil Toplum Kuruluşları ve kamuoyundan gizli hazırlanan, katliam ve üreme döngüsünü devam ettirecek bu kanun teklifi geri çekilmelidir.

 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  CHP, Uğur Bayraktutan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA