21 Eylül 2024 Cumartesi


16:37   FERNAS MADEN IŞÇILERININ DIRENIŞI DEVAM EDIYOR...   16:17   TOROSLAR BELEDIYESI OKUL KANTINLERINI DENETLEDI   15:55   DİSK, `GELIRDE, VERGIDE, ÜLKEDE ADALET` TALEBIYLE BÖLGESEL MITINGIN IKINCISINI İZMIR`DE YAPTı...   15:24   EĞITIM-SEN MERSIN ŞUBESI: "OKULLARıMıZıN EN TEMEL IHTIYACı OLAN TEMIZLIK VE HIJYEN KONUSU DAHI TASARRUF TEDBIRLERIYLE KıSıTLANıYOR"   15:01   UŞAK`TA 2008`DE `DEPREME DAYANıKSıZ` DENILEN OKUL, YENI DÖNEMIN BAŞLAMASıNA IKI GÜN KALA BOŞALTıLDı...   14:30   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MUĞLA`DA TAZIYE ZIYARETINDE BULUNDU   13:16   CHP, TAŞıMALı EĞITIM YÖNETMELIĞINE KARŞı DAVA AÇTı...   13:12   MURAT BAKAN`DAN VALILER KARARNAMESINE TEPKI   11:44   CHP`LI ŞEREF ARPACı`DAN OKULLARDA `BAĞıŞ` ADı ALTıNDA KAYıT ÜCRETI ALıNMASıYLA ILGILI ARAŞTıRMA ÖNERGESI   11:24   DEPREMDE 63 KIŞININ ÖLDÜĞÜ TUTAR YAPıSı SITESI DAVASıNDA YENI GELIŞME: İNŞAAT MÜHENDISI CÜNEYT AKKAYA`YA TUTUKLAMA KARARı   11:18   AKP`LI ŞAVŞAT BELEDIYESI`NIN 31 IŞÇININ SÖZLEŞMESINI YENILEMEMESINE YÖNELIK TEPKILER SÜRÜYOR... UĞUR BAYRAKTUTAN: "EKMEĞINI EVE GÖTÜREN IŞÇIYLE UĞRAŞıLıR Mı?"   11:11   GÜLCAN KıŞ:`` İŞGÜCÜ UYUM PROGRAMı, OKULLARDA CIDDI BIR HIJYEN KRIZINE YOL AÇACAK``   11:10   YENIŞEHIR BELEDIYESI`NDEN BISIKLETLI YAŞAMA DESTEK    11:05   NARIN GÜRAN CINAYETI... NARIN`IN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ KÖYDEKI ÇOCUKLARıN PSIKOLOJIK DURUMUNA ILIŞKIN ÖN RAPOR HAZıRLANDı   10:56   VOLKAN DEMIR: "İSRAIL`E TICARETI ENGELLEMEK YERINE FIRMALARıN FARKLı YÖNTEMLER KULLANMASıNı GÖRMEZDEN GELDILER"   10:54   GÖKHAN GÜNAYDıN, AKP KILIS GENÇLIK KOLLARı BAŞKANı MUSA KARA`NıN KILIS VALILIĞI`NE ÖZEL KALEM MÜDÜRÜ OLARAK ATANMASıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:54   BURSA BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı BOZBEY: “ATA`MıZıN KADıNLAR IÇIN ORTAYA KOYDUĞU VIZYONU DAHA ILERIYE TAŞıMAK, HEPIMIZIN ORTAK SORUMLULUĞUDUR”   10:27   AK PARTILI MÜTEAHHIT MEHMET ÖZKAN`ıN TAHLIYE EDILDIĞI DAVADA YENI BILIRKIŞI RAPORU: ``YıKıM DEPREMIN BÜYÜKLÜĞÜYLE AÇıKLANAMAZ``   10:12   VAN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ABDULLAH ZEYDAN: "DSİ`NIN BU IHMALI, BU DUYARSıZLıĞı KABUL EDILEMEZ"   10:02   DEPREMDE 56 KIŞIYE MEZAR OLAN NILÜFER APARTMANı DAVASıNDA HATAY VALILIĞI`NIN KAMU GÖREVLILERINE SORUŞTURMA IZNI VERILMEMESINE ILIŞKIN KARARıNA ITIRAZ EDILDI  
 
     
   

Eti Krom Maden işçileri, taleplerinin karşılanmaması nedeniyle iş bırakma eylemine devam kararı aldı


Elazığ`ın Alacakaya ilçesinde, iş bırakma eylemi yapan 300 Eti Krom Maden işçisi, işverenle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayınca eyleme devam kararı aldı.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 21:18   Okunma : 393

(ELAZIĞ) - Elazığ`ın Alacakaya ilçesinde, iş bırakma eylemi yapan 300 Eti Krom Maden işçisi, işverenle yaptıkları görüşmeden sonuç alamayınca eyleme devam kararı aldı.

Kendilerine verilen sözlerin tutulmadığı ve maaşlarında iyileştirme yapılmadığı gerekçesiyle iş bırakan Eti Krom Maden işçileri, bugün Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım ile görüştü. işveren tarafından taleplerinin karşılanmadığını, rencide edici bir üslupla karşılaştıklarını beliten işçiler, mücadeleye devam kararı aldı.

Ali Rıza Yıldırım, işçilerle bir araya geldiği toplantıda, işçi temsilcisi olarak konuşan Erdem Güldemir`e tepki göstererek, "Ben bu adamı istemiyorum. Örgütlü bunlar. Provake yapıyor. Belediye asgari ücret veriyor. Sen asgari ücretle çalışmıyorsun. Üzerinde alıyorsun. Elazığ Belediyesi alıyorsa Elazığ Belediyesi`ne git orada çalış. Bizim kurallarımız böyle, bizim kurallarımızla çalışıyorduk. Bugün neden eylem yapılıyor? Sebebi ne? Politikalar. Kardeşim bana karşı bir cevap verme. Ya ben bugün kapatacağım ya da çalışmaya devam edeceksiniz. Ben sizin şartlarınızla çalışmıyorum" dedi.

İşçilerin eylemi nedeniyle zarara uğradığını söyleyen Yıldırım, işçilere destek açıklamasında bulunan Alacakaya Belediye Başkanına da tepki göstererek "Sen düne kadar Eti Krom şartlarıyla çalışıyordun. Bu gün niye çalışmıyorsun? İnsan kaynakları departmanı, buradaki arkadaşların hepsinin haklarını, ihbarlarını öde, gelmediği günlerle ilgili cezayı öde. Zaten iş yapılmıyor. Eylem var. Belediye Başkanı oranın patronu. Gelsin buranın ekonomisini kaldırsın Belediye Başkanı" diye konuştu. 

Yıldırımın sözleri üzerine bir işçi "Belediye başkanı zaten gelmemiş olsaydı 3 gün önce başlayacaktı. Yani arabuluculuk yaptı. Belediye Başkanı Cuma günü gelmemiş olsaydı bu iş o gün duracaktı`` dedi.

Yıldırım, "Sen beğenmiyorsan gidebilirsin. Ben bu şartlarda çalışmıyorum dersin, kaç yıllık haklarını öder, anlaşır gidersin. İstifasını vermek isteyen bugün verir, haklarını veririz. Eylem istemiyorum, örgütlenme istemiyorum. Belediye Başkanı gelip benim KEF bölgemde politika yapamaz. Eylem yapmak isteyenler çıksın, çalışmak isteyenler kalsın" şeklinde konuştu.

Bunun üzerine işçiler salonu boşalttı. 

"Biz haklarımızı alana kadar greve devam edeceğiz``

İşveren ile uzlaşmanın sağlanamadığı toplantının ardından açıklama yapan işçi temsilcisi Erdem Güldemir şunları söyledi:

"Haklı taleplerimiz için başlattığımız iş bırakma eylemi neticesinde işveren olarak Ali Rıza Yıldırım Bey bizlerle görüştü. Ancak hiçbir talebimiz kabul edilmedi. Kabul edilmediği gibi rencide edici bir üslupla konuştu. Biz burada siyaset yapmıyoruz, illegal bir örgütlenme içinde değiliz. Çalışıyoruz, emek veriyoruz. Bizlerin çalışma koşulları herhangi bir işçinin koşullarından daha zor. Asgari ücretin biraz üstünde maaş almamız bizim hak ettiğimiz bir durum değil. Kaldı ki biz haksızlık peşinde değiliz. Olması gerekeni talep ediyoruz. Ne iş yerimiz zarar görsün, ne de biz. Bizlerin hak arayışı birkaç günlük eylemden ibaret değil. Biz 6 ay önceden idari birimlere bu eylemi bildirdik. 1 Temmuz`a kadar bekledik. Şimdi de hakkımızı almak için mücadele ediyoruz. İşçi temsilcileri olarak gerekli bildirimi yaptık, sözlü olarak da söyledik. Haklarımızı alana kadar mücadelemize devam edeceğiz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA