29 Haziran 2024 Cumartesi


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

Çanakkale`de tarihi yarımadadaki orman yangını 18 saattir söndürülemedi


Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası`nda dün çıkan orman yangını 18 saattir söndürülemedi. Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Gece boyunca bir helikopterle müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye katılan helikopter ve uçak sayısı arttı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı`na girişler yasaklandı. Tarihi Conkbayırı bölgesine de ulaşan yangının yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.

 

Tarih : 19 Haziran 2024 Çarşamba 09:56   Okunma : 258

(ÇANAKKALE) - Çanakkale Savaşları`nın yapıldığı tarihi Gelibolu Yarımadası`nda dün çıkan orman yangını 18 saattir devam ediyor. Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Gece boyunca bir helikopterle müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye katılan helikopter ve uçak sayısı arttı. Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alanı`na girişler yasaklandı. Tarihi Conkbayırı bölgesine de ulaşan yangının yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olduğu tahmin ediliyor.

Bir anız yangınıyla başladığı ve ormana sıçradığı belirtilen yangın dün saat 16.00 sıralarında Çanakkale Eceabat ilçesi Kumköy yakınlarında çıktı. Yangın rüzgarın da etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. 9 uçak, 6 helikopterle havadan ve yangın söndürme ekipleriyle karadan müdahale ile yangın söndürülmeye çalışıldı. Çanakkale Valiliği Gelibolu Tarihi Alanı`na girişleri durdurdu. İlerleyen saatlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığı`na ait 2 helikopter, 1 itfaiye ve 1 arazi aracının da görevlendirildiği duyuruldu.

Hava kararınca havadan müdahale tek helikoptere düştü

Ancak, şiddetli rüzgarın da etkisiyle yaklaşık 575 hektarlık bir alanda etkili olan yangını havadan söndürme çalışmaları havanın kararmasıyla 1 helikoptere düştü. Gece görüş sistemi olan helikopter sabaha kadar çalışmaya devam ederken, diğer helikopter ve uçaklar havanın aydınlanmasıyla yeniden devreye girdi. Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri havadan müdahaleye katılan uçak sayısını 10, helikopter sayısını da 7 olarak açıkladı.

Yangın nedeniyle Büyük Anafartalar köyü tedbiren boşaltıldı. Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek, "Gelibolu Yarımadamızda çıkan ve hepimizi üzen yangının söndürülmesi için belediye olarak her türlü desteği sağlıyoruz. Yangının, daha fazla ilerlemeden, bir an önce kontrol altına alınmasını diliyoruz" açıklamasını yaptı.

Boğaz ulaşıma kapatıldı

Yangının çıktığı saatlerde Çanakkale Boğazı`nda kuzey-güney olarak tek yönlü ulaşıma kapatılırken, gece bir süre ulaşıma açıldı. Ancak, yangın söndürme uçaklarının ve helikopterlerin su almak için denizi kullanması nedeniyle Çanakkale Boğazı`ndaki yasak devam ediyor.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA