29 Mayıs 2024 Çarşamba


16:51   BTP GENEL BAŞKANı HÜSEYIN BAŞ’DAN ARAP ÜLKELERINE İSRAIL TEPKISI   16:28   CHP`DEN 11 TEMMUZ`UN "SREBRENITSA SOYKıRıMıNı DÜŞÜNME VE ANMA GÜNÜ" İLAN EDILMESI İÇIN KANUN TEKLIFI   16:20   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SOKAK KÖPEKLERINI ``UYUTMA`` TASARıSıNA TEPKI   15:58   VALIDEBAĞ`ı KURTARACAK İPTAL KARARıNı DANıŞTAY ONADı   14:48   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZGÜR ÖZEL, İLIÇ MADEN ALANıYLA İLGILI ``ÇED OLUMLU`` RAPORUNDA MURAT KURUM`UN İMZASı OLAN BELGEYI GÖSTERDI   14:37   CHP GRUP TOPLANTıSı... ÖZEL, BAHÇELI`NIN GEZI OLAYLARı SıRASıNDA, ERDOĞAN`A YÖNELIK ELEŞTIRILERINI HATıRLATTı   01:41   CUMHURBAŞKANı KARARıYLA BAZı KAMU IKTISADI TEŞEBBÜSLERINDE KADRO ILE POZISYON IPTALI VE IHDASı YAPıLDı   01:35   ADALET BAKANLıĞı`NDA ÜST DÜZEY ATAMALAR... CEZA VE TEVKIFEVLERI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ`NE ENIS YAVUZ YıLDıRıM YENIDEN ATANDı   23:07   KEMAL KıLıÇDAROĞLU, YARıN SELAHATTIN DEMIRTAŞ VE ADNAN SELÇUK MıZRAKLı`Yı ZIYARET EDECEĞINI BILDIRDI   21:57   DıŞIŞLERI BAKANLıĞı`NDAN İSRAIL DıŞIŞLERI BAKANı KATZ`ıN PAYLAŞıMıNA TEPKI: “DÜN GECE BIR ÇADıR KAMPıNA YÖNELIK SALDıRıDA ONLARCA MASUM FILISTINLIYI BARBARCA KATLEDEN NETANYAHU HÜKÜMETIDIR”   19:01   İLIÇ ÇÖPLER ALTıN MADENI`NDE YENIDEN TOPRAK KAYMASı YAŞANDı. SSR MADENCILIK, ÖLÜ VEYA YARALıNıN OLMADıĞıNı BILDIRDI   15:49   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: "ANAYASA`YA SAYGıNıN OLMADıĞı BIR ORTAMDA ANAYASA TARTıŞMANıN BIR ANLAMı YOKTUR"   15:09   SINAN ATEŞ CINAYETINDE ÜLKÜ OCAKLARı ANKARA İL BAŞKANı ÖMER ŞANLı VE ÜLKÜ OCAKLARı YÖNETICISI TOLGAHAN DEMIRBAŞ`ıN KULLANDıĞı IDDIA EDILEN ARAÇLARıN PTS KAYıTLARı ORTAYA ÇıKTı   13:32   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: "MEVCUT ANAYASAMıZLA YOLA DEVAM EDEMEYIZ"   11:49   AK PARTI`YE OY VEREN EMEKLI ISYAN ETTI: "BEN AK PARTILIYDIM AMA GÜNAHıMı DAHI VERMEM. BIZ MAAŞıMıZA ZAM ISTIYORUZ"   11:47   EMEKLILER KURBAN BAYRAMı`NDAN ÜMIDINI KESTI: "EMEKLININ KENDISI KURBAN. İKTIDAR YıLLARDıR EMEKLIYI KURBAN ETTI"   11:14   TAG OTOYOLU`NDAKI KAZADA ÖLEN 10 KIŞININ KIMLIĞI BELIRLENDI   11:10   ERHAN ADEM`DEN, TARıM BAKANı YUMAKLı`YA ITHAL ET TEPKISI: HALKıN HASTALıKLı ET YEMESINE GÖZ YUMAMAZSıNıZ, SUÇ IŞLIYORSUNUZ   10:50   GELIR ADALETSIZLIĞINDEN YAKıNAN ERDOĞAN`A YURTTAŞLARDAN TEPKI: HER ŞEYI BATıRDı... HÜKÜMETIN SAYESINDE BÖYLE BIR  ANLAYıŞ IÇINDEYIZ   10:24   ÜÇ KEZ İŞKUR`A BAŞVURAN VE TALEBI REDDEDILEN 75 YAŞıNDAKI EMEKLI ŞERIF ÖZDEMIR: "DEVLET YAŞıMDAN UTANıYOR IŞ VERMIYOR AMA DILENDIRMEYE MECBUR BıRAKıYOR"  
 
     
   

KIZILAY`IN 2024 KURBAN VEKALET BEDELLERİ BELLİ OLDU 


Bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Türk Kızılay, vekâlet bedellerini duyurdu. Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yapan Kızılay, 2024 yılı kurban hissesi bedellerini yurt içi ve Gazze adına kestirmek isteyen vatandaşlar için 11 bin 750 TL olarak belirledi.

 

Tarih : 14 Mayıs 2024 Salı 15:26   Okunma : 67

(ANKARA) - Bu yıl da "Kurban Bereketini Yıl Boyu Yaşatıyorsan Hilal Olsun Türkiye" sloganıyla hayırseverlere seslenen Türk Kızılay, vekâlet bedellerini duyurdu. Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yapan Kızılay, 2024 yılı kurban hissesi bedellerini yurt içi ve Gazze adına kestirmek isteyen vatandaşlar için 11 bin 750 TL olarak belirledi.

Bu yıl Türkiye, Gazze ve 19 ülkedeki ihtiyaç sahipleri için toplam 130 bine yakın vekaletle kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay, Gazze`deki çatışma mağdurlarına yönelik de ayrı planlama yaptı. Et ve Süt Kurumu başta olmak üzere Türkiye`nin en büyük tedarikçilerinin iş birliğiyle kesilip konserve yapılacak kurbanlardan elde edilecek kavurma konserveleri “iyilik gemileri” vasıtasıyla Gazze`ye de gönderilecek.

Kızılay`ın bir başka önceliği de Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği afetzedeler olacak. Kavurma konservelerinin ağırlıklı bölümü deprem bölgesindeki ailelere dağıtılacak. Kızılay, kurban paylarından ülke genelindeki aşevlerinde ise sıcak yemek yapacak. 

Et ve Süt Kurumu ile iş birliği yapan Kızılay, 2024 yılı kurban hissesi bedellerini yurt içi ve Gazze adına kestirmek isteyen vatandaşlar için de 11 bin 750 TL olarak belirledi. Kızılay`ın vekaletle kurban keseceği diğer ülkeler için ise vekalet ücreti 4 bin 300 TL olarak belirlendi. Yurt dışında yaşayan ve hisse bedelini döviz cinsinden ödemek isteyenler ise Türkiye ve Gazze için 1 hisse karşılığı 370 Amerikan Doları veya 345 Euro, diğer ülkeler için de 135 Dolar veya 125 Euro bedel ödeyerek vekâlet verebilecek. 

Kızılay 2024 Kurban Kampanyası`yla da milyonlara Kurban Bayramı sevinci yaşatılacağını vurgulayan Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, şunları söyledi:

“Bu yıl gerçekleştireceğimiz kurban kampanyamıza alacağımız vekaletlerle yaklaşık 3.8 milyon ihtiyaç sahibinin sofrasına kurban bereketini taşıyacağız. Et ve Süt Kurumu ve Türkiye`nin en büyük tedarikçileri ile iş birliğinde gerçekleştirdiğimiz ve örnek olan uygulamamız Kurbanda Kızılay Modelinin sonucu olan kavurma konservelerinin yurt içinin yanı sıra Gazze`deki çatışma mağdurlarının sofralarına da aş olmasını sağlayacağız. Gazze`deki şartlar çok zorlayıcı. Gazzeliler evlerinden uzakta yaşam mücadelesi veriyor. Bölgedeki ekiplerimizle yardımsever milletimizin bağışlarını aralıksız ulaştırmaya devam ediyoruz. Ancak bu günlerde yardımların geçişiyle ilgili aksamalar yaşanıyor. Bu tür sorunların yaşanmaya devam edeceğini, bölgede uygun koşullar olmadığını ve sadece bayramda değil yıl boyunca et ihtiyacının karşılanması için kavurma konservesi çözümünü ortaya koyduk. Türkiye`de hazırlayacağımız kavurma konservelerini İyilik Gemilerimizle bölgeye ulaştıracağız.”  

DÜNYANIN FARKLI COĞRAFYALARINDA KURBAN SEVİNCİ

Kızılay, 2024 Kurban kampanyası kapsamında yurt dışında aralarında Balkanlar`da Bosna Hersek, Bulgaristan, Kuzey Makedonya, Kosova, Asya`da Afganistan, Bangladeş, Kırgızistan, Pakistan, Ortadoğu`da Irak, Suriye, Yemen, Afrika`da ise Çad, Nijer, Somali, Kenya, Sudan, Tanzanya, Uganda, Burkina Faso olmak üzere 19 ülkede vekâletle alınan kurbanların kesimlerini yapılacak. Kızılay, kesimlerden sonra hazırlayacağı kurban paylarını, uzmanları aracılığıyla anlık olarak belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtacak.

KURBAN VEKÂLETİ KIZILAY`A NASIL VERİLİR

Kızılay`a vereceği kurban vekâletleriyle gerçek ihtiyaç sahibine ulaşmanın huzurunu yaşamak isteyen hayırseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Kızılay bağış hesapları, internet bankacılığı, www.kizilay.org.tr, mobil uygulama, fast/eft/havale ile hesap numaralarına, 168 Kızılay ücretsiz danışma ve bağış hattı ile ülke genelindeki tüm Kızılay şubelerinden verebilecek. 


 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA