20 Mayıs 2024 Pazartesi


08:03   İRAN CUMHURBAŞKANı REISI HELIKOPTER KAZASıNDA HAYATıNı KAYBETTI   23:43   İMAMOĞLU GENÇLERE SESLENDİ: "HEPİNİZ UMUTSUNUZ"   22:44   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN DÜŞEN HELİKOPTERİNİN YERİ TESPİT EDİLDİ   22:35   MSB, REİSİ`Yİ ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINA KATILMAK ÜZERE BİR İHA VE HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ   21:28   ÖZGÜR ÖZEL SAMSUN`DA... “SAMSUN`DA BİRİNCİ PARTİ OLANA KADAR MÜCADELEYE BAŞLIYORUZ”   19:22   CHP GENÇLİK KOLLARI MYK`SI, ÖZGÜR ÖZEL BAŞKANLIĞINDA SAMSUN`DA TOPLANDI   18:26   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUNLULARA SESLENDİ: "SAMSUN`DA İKTİDAR İÇİN BUGÜN `İLK ADIM`I ATMALISINIZ"   17:37   DEM PARTİ EŞ GENEL BAŞKANLARI, SELAHATTİN DEMİRTAŞ`I CEZAEVİNDE ZİYARET EDECEK   17:31   MUSTAFA ADIGÜZEL`DEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN`A: "IMF BAŞKANI GİZLİCE TÜRKİYE`YE Mİ GELDİ?"   16:57   KAHRAMANMARAŞ DULKADİROĞLU`NDA BULUNAN KONTEYNER KENTTEN ÇIKARILMAK İSTENEN DEPREMZEDELER EYLEM YAPTI: "PERİŞAN OLMAK İSTEMİYORUZ"   16:23   GENÇLERDEN TÜİK`İN "GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU" VERİSİNE TEPKİ: "HİÇ MUTLU DEĞİLİM. GEÇİNİLMEZ BU ÜLKEDE, YURT DIŞI ŞART"   16:06   CHP İZMİR`DEN 19 MAYIS KUTLAMASI... ASLANOĞLU: "BU ÜLKEDE BİR TEK GENCİMİZİN UMUDUNU YİTİRMESİNE TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"   15:32   LÖSEV`Lİ GENÇLER 19 MAYIS`TA ATATÜRK`Ü ANDI: "ATATÜRK`ÜN İZİNDEYİZ, VAZİFEMİZİN FARKINDAYIZ"   15:23   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ`TAN ‘19 MAYIS` MESAJI: “ATATÜRK VATANDIR, ATATÜRK BİRLEŞTİRİCİ HARÇTIR”   14:53   İBB ŞEHİR TİYATROLARI, SEZONU “BU MEMLEKET BİZİM” İLE KAPATIYOR... LEVENT ÜZÜMCÜ: “CUMHURİYET DEĞERLERİNE BAĞLI İNSANLARIN YALNIZ HİSSETMEMELERİNİN PARÇASI OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE”   14:37   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL ATA`NIN HUZURUNA ÇIKTI, ALTI KARANFİL BIRAKTI   14:30   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, CHP İL BAŞKANLIĞI`NIN 19 MAYIS ALTERNATİF KUTLAMA TÖRENİ`NE KATILDI   13:47   KEMAL KILIÇDAROĞLU, 19 MAYIS`TA SURİYE SINIRININ SIFIR NOKTASI KARKAMIŞ`TA   09:47   MERSİN`DE 19 MAYIS COŞKUSU, MABEL MATİZ VE MANUŞ BABA KONSERLERİYLE ZİRVEYE ULAŞTI   09:21   CHP`Lİ GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: "AKP`Lİ YETKİLİLER VE BAKANLARIN SÖYLEMLERİNİN AKSİNE KADIN CİNAYETLERİNDE SON DÖRT YILIN ZİRVESİ YAŞANDI"  
 
     
   

EMEK PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜRKAN`DAN `SOMA` AÇIKLAMASI: "EMEK SÖMÜRÜSÜNE DAYALI BİR ÜRETİM SİSTEMİNİ KURMAK İSTİYORLAR"


Soma`da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin kamu görevlilerinin yargılanmaya başladığı davayı takip eden Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, "Hükümetin, iktidarın politik bir tercihidir; iş cinayetlerinin, bu katliamların yaşanması. Çünkü yoğun bir emek sömürüsüne dayalı bir üretim sistemini kurmak istiyorlar. 12. Kalkınma Planı da Orta Vadeli Program da aslında üretime dair böyle bir programı kapsıyor" dedi.

 

Tarih : 8 Mayıs 2024 Çarşamba 17:43   Okunma : 157

HABER:FATİH ÖZKILINÇ/KAMERA:KERİM UĞUR

(MANİSA)- Soma`da 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciaya ilişkin kamu görevlilerinin yargılanmaya başladığı davayı takip eden Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, "Hükümetin, iktidarın politik bir tercihidir; iş cinayetlerinin, bu katliamların yaşanması. Çünkü yoğun bir emek sömürüsüne dayalı bir üretim sistemini kurmak istiyorlar. 12. Kalkınma Planı da Orta Vadeli Program da aslında üretime dair böyle bir programı kapsıyor" dedi.

Emek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selma Gürkan, Soma`da 301 işçinin yaşamanı kaybettiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.`ye ait maden ocağında meydana gelen faciayla ilgili kamu görevlilerinin yargılandığı davanın bugün yapılan ilk duruşmasının ardından açıklama yaptı. Gürkan, şunları söyledi:

"Soma davasının en başından beri takipçisiyiz. Katliamının ilk yaşandığı gün 13 Mayıs`ta biz o gece o zaman Emek Partisi Genel Başkanlığı görevini yürütmekteydim ve biz buraya facianın yaşandığı alana geldik. Orada ilk andan itibaren Çalışma Bakanı`yla yaptığımız görüşmelerde de bu işin bütün sorumlularının açığa çıkarılması yönünde mesajlarımızı, taleplerimizi ilettik.

Bugün açısından baktığımızda kamu görevlileri yargı karşısına çıkarıldı ama Anayasa Mahkemesi`nin kararıyla, yargı gücüyle değil. İşçi katliamının yargısının gücüyle değil, Anayasa Mahkemesi`nin kararıyla çıkarıldı. Bu tür davalarda şunu biliyoruz; adalet sağlayacaksak ayrıca mücadele etmek gerekiyor. Eğer bir sonuç almak isteyeceksek ayrıca mücadele etmek gerekiyor. Israrla takiplerimizle sonuç alabiliriz. Bu açıdan 12 Eylül`e ertelenen duruşma önemli. 12 Eylül aynı zamanda bu çalışma koşullarının hayata geçmesi için bu ülkede askeri darbenin yapıldığı bir gün, sembolik bir gün. Bu açıdan da biz, Türkiye, bütün kamuoyu, emek ve demokrasi güçlerine bu duruşmaların takibinin sonuç almada önemli olduğunu söyleyerek buradan tekrardan duruşmaya katılım çağrısı yapmış olayım. Ama şu çok açık. İşçi sağlığı, iş güvenliğinin sağlanması çok güçlü bir mücadeleyi de gerektiriyor. Çünkü kölece çalışma düzeni önümüzdeki dönemde bizleri bekliyor maalesef."

"BİLİNÇLİ BİR POLİTİK TERCİH"

Soma`da yaşanan facianın benzerlerinin yakın süreçlerde de yaşanmaya devam etmesine ilişkin ise Gürkan, "Bilinçsizlikten ya da eğitimsizlikten değil, politik bir tercihtir bu. Hükümetin, iktidarın politik bir tercihidir; iş cinayetlerinin, bu katliamların yaşanması. Çünkü yoğun bir emek sömürüsüne dayalı bir üretim sistemini kurmak istiyorlar. 12. Kalkınma Planı da Orta Vadeli Program da aslında üretime dair böyle bir programı kapsıyor. Dolayısıyla biz buna bilinçsizlik demiyoruz. `Bilinçli bir politik tercih` diyoruz. Bu politik tercihe karşı da mücadelenin gerektiğini söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA