18 Mayıs 2024 Cumartesi


16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``   12:01   ÖZGÜR ÖZEL: "YAŞAM MÜCADELESİYLE HEPİMİZE YOL GÖSTEREN TÜRKAN SAYLAN`I ÖLÜMÜNÜN 15`İNCİ YILINDA SAYGIYLA VE MİNNETLE ANIYORUM"   11:30   BAKIRLIOĞLU ESNAF KREDİSİNDE FAİZ ARTIRIMINA TEPKİ GÖSTERDİ : “TASARRUF EDİLECEK ÇOK ŞEY VAR, ESNAFLA UĞRAŞMAYIN”  
 
     
   

DİYANET`İN YEMEK MENÜSÜNE CHP`Lİ GÜRSEL EROL`DAN TEPKİ


Erol, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ`da Harput Dini İhtisas Merkezi’nin “Aday din görevlileri” için 26 Mart’ta düzenlediği yemek ihalesinde yer alan menünün tartışma konusu olduğuna işaret etti.

 

Tarih : 5 Mayıs 2024 Pazar 11:47   Okunma : 273

(ANKARA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, "Diyanet, lüksü ve şatafatı ile gündemden düşmez bir hale gelmiştir. Çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayan annelerin, beyaz et bile tüketemeyen emeklilerin, tüketmesi gereken besinlerin onda birini bile tüketemeyen gençlerin ve bunların karşısında boynu bükük kalan babaların karşısında Harput Dini İhtisas Merkezi rostoları, kebapları, bonfile ve biftekleri havada uçuşturduğu özel yemek listesini hangi yüzle savunacaktır" ifadelerini kullandı. 

210 günlük yemek hizmeti için düzenlenen ihaleyi, yaklaşık 13 milyon TL teklif veren Aşsa Grup Yemekçilik Şirketi`nin aldığını belirten Erol, hazırlanan ihale dosyasındaki yemek menüsünde “Haftanın dört gününde biftek, bonfile, et haşlama, et kızartma, rosto, tavuk, ciğer, kebap türleri, rosto, kuru köfte, İzmir köfte, kadınbudu köfte, dalyan köfte, iskender kebap vb. gibi etin hakim olduğu yemekler ana yemek olarak verilecek. Haftanın üç gününde de mevsime göre taze sebzeler, kuru sebze yemekleri parça etli konserve ya da taze sebze yemekleri, bezelye, patlıcan musakka, etli dolma ve sarmalar vb. (bu yemeklerde de yeterli oranda et veya kıyma kullanılacaktır) verilecek. Garnitürler yemek çeşidi sayılmayacaktır. Dini bayramlarda da etin hakim olduğu ana yemekler verilecek. Dana eti 1,5-2 yaş arasındaki danalardan elde edilmiş olacak. Tavuklar, orta derecede derin ve uzun göğüs kemiğinin sivri kısmına kadar tüm uzunluğunca taşıdığı et dolayısıyla, ona yuvarlak bir görünüm vermeye yetecek kadar etli, üzerinde boyun bulunmayan, kanat tamamen çıkarılmış ve sırt kemiği alınmış olacaktır. But, iyi etlenmiş, aşağı doğru taşıdığı et dolayısıyla yuvarlak, dolgun bir görünüş kazanmış, arka orta ayrılmış ve kuyruk sokumu alınmış olmalı. Yemek üretiminde kullanılacak kuru gıdalar, yeni sene mahsulü, yeterli derecede kurumuş, taneleri tek çeşitli, normal büyüklükte olacak, buruşmuş olmayacak, piyasanın en iyisi ve lezzetli cinsinden olacak. Makarna ve böreklerde beyaz peynir veya kaşar kullanılacak" ayrıntılarının yer aldığını kaydetti. 

“BU DURUM ARTIK BARDAĞIN TAŞTIĞI SON TAVIR OLARAK KARŞIMIZDADIR”

CHP Elazığ Milletvekili Erol açıklamasında, şu görüşleri ifade etti:

“Özellikle 2024 yılına girdiğimizde Türkiye`de ekonomik sorunlar artık içinden çıkılamaz bir hal almıştır. Bunun acısını ise en çok da dar gelirli ve emekli vatandaşlarımız çekmektedir. Emeklilerimiz 10 bin lira, yaklaşık 10 milyon asgari ücretli vatandaşımız ise 17 bin lira ile açlık sınırının altında bir rakamla hayatlarını geçindirmek zorunda kalmıştır. Böylesine bir ortamda belki de en fazla tasarruf etmesi gereken, örnek olması gereken Diyanet, lüksü ve şatafatı ile gündemden düşmez bir hale gelmiştir. Hiç olmaması gereken bir şekilde milyarlarca liralık bütçesi ve lüks makam araçlarıyla gündeme gelen Diyanet`in Elazığ`da gerçekleştirdiği ihale ise sözün tükendiği noktadır.

Bugün ayda bir bile et yiyemez hale gelen milyonlarca yurttaşımız karşısında Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi`ndeki ihale ve özel yemek listesi hangi söz, söylem ve vicdanla açıklanacaktır? Çocuklarının beslenme çantalarını dolduramayan annelerin, beyaz et bile tüketemeyen emeklilerin, tüketmesi gereken besinlerin onda birini bile tüketemeyen gençlerin ve bunların karşısında boynu bükük kalan baların karşısında Harput Dini İhtisas Merkezi rostoları, kebapları, bonfile ve biftekleri havada uçuşturduğu özel yemek listesini hangi yüzle savunacaktır. Bu durum artık bardağın taştığı son tavır olarak karşımızdadır. Tüm hemşehrilerimiz bilsin ki Gürsel Erol, bu durumunda karşısındadır ve gereken tüm adımları hem Meclis`te hem de kamuoyu nezdinde atacaktır.”

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞININ AÇIKLAMASI

Öte yandan Diyanet İşleri Başkanlığınca konuyla ilgili “İlgili ihale, Devlet İhale Kanunu ve Aday Din Görevlileri İstihkak Yönetmeliği`ne uygun şekilde açık ihale yöntemiyle gerçekleştirilmiştir. Buna göre Aday Din Görevlilerinin eğitiminin yapıldığı 28 Akademi Merkezinden 6`sında yemek hizmeti alımı yapılmaktadır. Altı Akademi Merkezinin kişi başı günlük azami (KDV dahil) 375 TL`yi aşmayacak şekilde yapılacak hesaplamada ortaya çıkan toplam tutarı üzerinden 4 Ocak 2002 tarihli ve 4734 Sayılı Kamu İhale Kanununun ilgili maddeleri gereği 24 Ocak 2024 tarihli ve 32439 sayılı Resmi Gazete`de yayımlanarak yürürlüğe giren Kamu İhale Tebliği ile ekinde yer alan `01.02.2024-31.01.2025 Tarihleri Arasında Uygulanacak Eşik Değerler ile Parasal Limitler` cetvelindeki üst limitler dikkate alınmak suretiyle hizmet alımı başlatılmıştır. Elazığ Harput Akademi Merkezinde yapılan ihaleye verilen 7 tekliften 4`ü geçerli sayılmıştır. Böylece 210 günlük 190 aday din görevlisi için günde 3 öğün olarak yapılan ihale kişi başına belirlenen azami 375 TL altında kalıp 325 TL (KDV hariç) olarak belirlenmiştir." açıklamasında bulunulmuştu. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA