18 Mayıs 2024 Cumartesi


16:38   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:44   ÜNLÜ SUNUCU ERKAN YOLAÇ 89 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   15:11   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ÇİN BÜYÜKELÇİSİ LİU SHAOBİN İLE BİR ARAYA GELDİ   14:59   ÇORUM`DA BİR ERKEK BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU EŞİ VE BALDIZINI ÖLDÜRDÜ   14:58   130 YIL ÖNCE İLK SERİ ÜRETİLEN ARAÇ MERCEDES-BENZ MOTOR-VELOCİPEDE, GELECEĞE İLERLİYOR   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ: ”TAMAMEN BİR KUMPASIN İÇERİSİNDEYDİK”   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ: "SİYASİ YUMUŞAMA LAFTA, GÖSTERMELİK ZİYARETLERDE KALDI”   14:09   ELAZIĞ KIRMIZI ET ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI ÇİÇEK: ÖNÜMÜZDEKİ 3-4 YIL ET FİYATLARI DÜŞMEZ   13:59   SEMRA DİNÇER: AKP, HEM VATANDAŞIN CEBİNDEKİ PARASINI HEM DE ÜLKENİN GELECEĞİNİ ÇALDI. VATANDAŞTA ÇOCUK SAHİBİ OLMA HEVESİ KALMADI.   13:49   TÜİK GENÇLERİ ARAŞTIRDI... GENÇLERİN YÜZDE 54`Ü MUTLU (3)   13:45   TÜRKER ATEŞ: EKONOMİDE DURGUNLUK ARTARKEN İŞSİZ ORDUSU ÇOĞALIYOR   13:39   MUĞLA`DA 1 GÜNDE 6 PROJEYE `ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR` KARARI VERİLDİ, ÇEVRECİLER İSYAN ETTİ   13:29   DEM PARTİ`DEN KOBANİ DAVASI KARARI SONRASI ÜÇ İLDE BULUŞMA ÇAĞRISI..."YUMUŞAMA SİYASETİNİN EMARELERİ BUYSA NORMALLEŞMEYİ DÜŞÜNEMİYORUZ"   13:24   KOBANİ DAVASI DÜNYA BASINININ GÜNDEMİNDE: "MUHALEFETİ SUSTURMAYA YÖNELİK BİR GİRİŞİM" YORUMUYLA AKTARILDI   13:23   STK`LARDAN YENİ MÜFREDATA TEPKİ: "TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ"Nİ ÇÖPE ATIYORUZ   13:12   BAYRAMİÇ BELEDİYE BAŞKANI CEM ATILGAN`DAN 19 MAYIS MESAJI  
 
     
   

GAMZE AKKUŞ İLGEZDİ: “400 BİN ÖĞRETMENE MÜJDELİ HABER VERMEK YERİNE TOPU CUMHURBAŞKANINA ATAN BİR MİLLİ EĞİTİM BAKANI VAR”


CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`i öğretmen atamalarıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirerek, “Öğretmen açıkları ortadayken, atanmayı bekleyen 400 bin öğretmene müjdeli haber vermek yerine topu Cumhurbaşkanına atan bir Milli Eğitim Bakanı var maalesef. Atamalarla ilgili ‘Biz rakamda uzlaştık zaten` demek aklımızla alay etmektir” dedi.

 

Tarih : 3 Mayıs 2024 Cuma 09:15   Okunma : 198

(ANKARA)- CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`i öğretmen atamalarıyla ilgili sözleri nedeniyle eleştirerek, “Öğretmen açıkları ortadayken, atanmayı bekleyen 400 bin öğretmene müjdeli haber vermek yerine topu Cumhurbaşkanına atan bir Milli Eğitim Bakanı var maalesef. Atamalarla ilgili ‘Biz rakamda uzlaştık zaten` demek aklımızla alay etmektir” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, öğretmen atamalarıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin`i eleştirdi. İlgezdi, 400 bine yakın öğretmenin aylardır atama beklediğini, öğretmen açığının kapatılması için ilk etapta en az 150 bin öğretmen atamasının yapılması gerektiğini söyledi.

“LÜKSE KAYNAK VAR, ÖĞRETMEN ATAMALARINA GELİNCE YOK”

“Yapılan açıklamalar 2024 yılında yapılacak olan atamaların ihtiyaç kadar değil, ihtiyacın da altında olacağı yönünde ve öğretmen atamaları adeta bir yılan hikayesine döndü” ifadesini kullanan İlgezdi, şunları söyledi:

“Eğitim sistemimizin niteliği bozulmuş durumda, temel sebeplerinden biri de öğretmen açığı. Okullarımızda yeterli öğretmen, öğretmenlerimize de yeterli atama yok. Öğrencilerimizin asıl sorunu öğretmensiz sınıflar ve hatta farklı branşlardaki öğretmenlerin ders anlatma mecburiyetinde bırakılmaları değilmiş gibi, Millî Eğitim Bakanlığı AKP`nin parti programı gibi bilimden tamamen uzak müfredat programı hazırlıyor. Branş bazında öğretmen açığının 100 binin üzerinde olduğu tahmin ediliyor ve bu durum eğitim kalitesini olumsuz yönde etkilediği ortada. Okullarda 90 bine yakın ücretli öğretmen çalıştırılmakta ve birçok branşta öğretmen ihtiyacı bulunmakta. Lüks araçlara, şatafatlı harcamalara bulunan kaynak, ayrılan bütçe var, sıra öğretmen atamalarına gelince kaynak eriyor, bütçede tasarrufa gidiliyor. Öğretmenlerimiz atanamadıkları için başka alanlarda çalışmak mecburiyetinde kalıyor.

“ÖĞRETMENLERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ”

Mülakat uygulamalarının adil olmadığını ve kayırmacılığa yol açtığını belirten İlgezdi, “Gençlerimiz atanma umuduyla gece gündüz demeden çalışıyor, yüksek puanlar alıyor, atama bekliyor, atama olsa mülakat denen bir aldatmaca var. Mülakat mı diyelim yoksa gerçek ismini mi söyleyelim, gerçeklerden yanayız torpil var. Hani seçim öncesi kaldırılacağı için Cumhurbaşkanının söz verdiği ama Bakanın devam edeceğini açıkladığı mülakattan bahsediyorum. Yazılı sınavdan 98.72 alan bir gencimiz, mülakatta 64 alıyorsa torpil vardır, liyakat yoktur. Öğretmen atamalarında, kamu personeli işe alımlarında ve görevde yükselmelerde mülakat ve benzeri uygulamalardan vazgeçilmesi gerek. Geçen hafta sonu haklı taleplerini dile getiren kıymetli öğretmenlerimizin her daim yanındayız ve sonuna kadar destekçisiyiz”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA