15 Mayıs 2024 Çarşamba


16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"   13:15   BODRUM`DA CENGİZ İNŞAAT`TAN SONRA CENNET KOY`A BİR OTEL DAHA   12:52   AHMET DAVUTOĞLU: "DÜN GECE SON YILLARIN EN ÖNEMLİ GECESİ YAŞANDI. MAFYATİK YAPILAR DEVLETİMİZİN HER YANINA SIZMIŞ. KAMUOYUNA DERHAL BİR AÇIKLAMA YAPILMALI"   12:29   TÜİK : "GENİŞ AİLELERİN YÜZDE 25,7`Sİ YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA YAŞIYOR``   12:13   MÜSAVAT DERVİŞOĞLU`NDAN YARGI PAKETİ TEPKİSİ   11:29   YAŞ ÇAY FİYATINA CHP’DEN DE TEPKİ GELDİ   11:12   SEZGİN TANRIKULU: ENGELLİLERE ÖDENEN MAAŞ AÇLIK SINIRININ DİBİNDE, BU MAAŞLARLA YAŞAMLARINI SÜRDÜRMELERİ MÜMKÜN DEĞİL   11:03   TÜİK VERİLERİNE GÖRE TÜRKİYE`DE DOĞURGANLIK HIZI SON 22 YILDA 2,38 ÇOCUKTAN, 1.51 ÇOCUĞA DÜŞTÜ   10:40   TÜİK, MART AYI ÜCRETLİ ÇALIŞAN İSTATİSTİKLERİNİ YAYINLADI   10:31   CUMHURBAŞKANLIĞI`NIN "AİLENİN KORUNMASI VE GÜÇLENDİRİLMESİ" GENELGESİ RESMİ GAZETE`DE YAYIMLANDI   10:09   KAYIHAN PALA`DAN BAKAN YERLİKAYA`YA: “BAKANLIĞINIZ 2019-2024 DÖNEMİNDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYELERİNE KAÇ DENETİM YAPMIŞTIR”   09:57   MERSİN’DE 19 MAYIS, RUHUNA YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLANACAK   22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"  
 
     
   

GAZETECİLER DE 1 MAYIS`TA TANDOĞAN`DAYDI. TGS ANKARA ŞUBE BAŞKANI TARTANOĞLU: “GAZETECİLER DE İŞÇİ VE GİDEREK FAKİRLEŞİYORLAR. GAZETECİNİN MAAŞININ EN AZ İKİ ASGARİ ÜCRET OLMASINI TALEP EDİYORUZ”


Gazeteci meslek örgütleri de 1 Mayıs İşçi Bayramı`nı kutlamak için Tandoğan Meydanı`ndaydı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Kıvanç El, “Bizim talebimiz basınının daha özgür bir şekilde Anayasa`ya getirilen sansür düzenlemesinin uygulanmadan, yeniden bir düzenleme yaparak özgür basın sisteminin kurulmasını talep ediyoruz” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, “Gazeteciler de işçi ve giderek fakirleşiyorlar. Gazetecinin maaşının en az iki asgari ücret olmasını talep ediyoruz. Haberleri yaptıktan sonra markette alacaklarımızın fiyatını düşünmek istemiyoruz. Bunu düşünmeden haber yapmak istiyoruz” diye konuştu.

 

Tarih : 1 Mayıs 2024 Çarşamba 17:54   Okunma : 236

Haber: NİSANUR YILDIRIM / Kamera: DURSUN ALKAYA

(ANKARA) - Gazeteci meslek örgütleri de 1 Mayıs İşçi Bayramı`nı kutlamak için Tandoğan Meydanı`ndaydı. Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) Başkanı Kıvanç El, “Bizim talebimiz basınının daha özgür bir şekilde Anayasa`ya getirilen sansür düzenlemesinin uygulanmadan, yeniden bir düzenleme yaparak özgür basın sisteminin kurulmasını talep ediyoruz” dedi. Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, “Gazeteciler de işçi ve giderek fakirleşiyorlar. Gazetecinin maaşının en az iki asgari ücret olmasını talep ediyoruz. Haberleri yaptıktan sonra markette alacaklarımızın fiyatını düşünmek istemiyoruz. Bunu düşünmeden haber yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Ankara`da 1 Mayıs İşçi Bayramı, binlerce yurttaşın katılımıyla Tandoğan Meydanı`nda kutlandı. Binlerce emekçi AKM`den Tandoğan`a yürüdü. Gazeteci meslek örgütleri de gazetecilerin ve gazeteciliğin haklarını savunmak için alandaydı.

ÇGD Başkanı Kıvanç El, şunları söyledi:

“ÖZGÜR BASIN SISTEMİNİN KURULMASINI TALEP EDİYORUZ”

“Bizim için 1 Mayıs`ın önemi biraz daha farklı. Biz artık basın özgürlüğü konusunda hükümetten, son siyasal iklimin de çerçevesinde bazı adımlar atmasını bekliyoruz. Çünkü bu halk baskı oldukça ceza kesmeyi yerel seçimde gösterdi. Basının önemini de bu süreçte gördük. Onun için de buraya, 1 Mayıs`a  çağrı yaptık sesimizi duyurmak için. Hava şartlarına rağmen yoğun bir katılım var. Bizim talebimiz çok basit. Basınının daha özgür bir şekilde Anayasa`ya getirilen sansür düzenlemesinin uygulanmadan, yeniden bir düzenleme yaparak özgür basın sisteminin kurulmasını talep ediyoruz.

“TAKSİM`E ÇIKANA KADAR BU MÜCADELE ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA DA SÜRECEK”

Taksim tüm emekçiler için bir simge. Bu konuda hükümetin direnişini anlamak mümkün değil. Taksim halkın, emekçilerin meydanı olsun deniyor. Çok basit bir talep. Güvenlik önlemleri alınır ve yapılır. Bunu bir kavga, inatlaşma, -her alanda olduğu gibi, sadece Taksim değil- toplumun taleplerine ‘Aman izin vermeyelim` yaklaşımıyla davranılıyor. Evet, vazgeçilmiş ne yazık ki. Ama biz üyelerimize de çağrı yaptık, Taksim`e gidilmesi noktasında. Bu süreçte birçok gazeteciye de birçok müdahale olmuş, polis tarafından sert müdahaleler yapılmış. Bunları da ÇGD olarak kınıyoruz. Gazetecilerin orada görevlerini yaptığını bir kez daha hatırlatıyoruz ve Taksim`e çıkana kadar bu mücadele önümüzdeki yıllarda da sürecek. Hükümete de bu inadından vazgeçmesi çağrısını yineliyoruz.”

TGS Ankara Şube Başkanı Sinan Tartanoğlu, şöyle konuştu:

“HABERLERİ YAPTIKTAN SONRA MARKETTE ALACAKLARIMIZIN FİYATINI DÜŞÜNMEK İSTEMİYORUZ”

“Alanda olmamızın 3 tane gerekçesi var aslında. Birincisi: Gazeteciler de işçi ve giderek fakirleşiyorlar. Biz aslında temel olarak gazetecinin özgürce ve sağlıklı haber yapabilmesi için birinci şartın maaşının en az iki asgari ücret olmasını talep ediyoruz. İkincisi: Refah seviyemizin yükselmesini istiyoruz çünkü buralarda haberleri yaptıktan sonra markette alacaklarımızın fiyatını düşünmek istemiyoruz. Bunu düşünmeden haber yapmak istiyoruz. Üçüncüsü: 212 sayılı kanun çerçevesinde çalışmak istiyoruz. Bu artık giderek dayatılan bir çalışma koşulu haline getirildi, 212`siz çalışma koşulu. Bir televizyon kanalı çalıştırıyorsanız nasıl kamerasız çalışmayı göze alamıyorsanız, bunu düşünemiyorsanız gazetecinin de 212`siz çalışmasını düşünemezsiniz diyoruz ve tabii ki ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün korunmasını istiyoruz. Bu şartlar gerçekleşmeden özgürce haber yapılabileceğini, eleştirel düşüncenin özgüre yayılabileceğini düşünmüyoruz. Bunun için alanlardayız.”

Tartanoğlu, Saraçhane`de yaşanan polis müdahalesine ilişkin şunları söyledi:

“1 MAYIS`IN TAKSİM`DE, TANDOĞAN`DA, SIHHİYE`DE KUTLANMASININ İKTİDAR, BAKANLIK, BÜROKRASİ AÇISINDAN HİÇBİR FARKI YOKTUR”

“Burada sonuçta bütün örgütler bir çağrı yapıyor alanlara ve bir şekilde buradaki insanların da sağlıklarının korunması gerekiyor. Çağrıcı örgütlerden hiçbirisi burada bir kişinin burnunun kanamasını istemez ama eleştirinin yöneltileceği kesim polistir, İçişleri Bakanlığı`dır. Dün Taksim`e çıkmak isteyenleri marjinal olarak gösteren Cumhurbaşkanı`dır. 1 Mayıs`ın Taksim`de kutlanmasının, Tandoğan`da kutlanmasının, Sıhhiye`de kutlanmasının iktidar, bakanlık, bürokrasi açısından hiçbir farkı yoktur. Burada talep edilenler, atılan sloganlardır önemli olan ve bunlar zararlı içerikler değildir. İnsanlar kendi haklarını savunmak için buradalar. Haklarını nasıl savunduklarını göstermek için bir arada olduklarını göstermek için buradalar. Taksim de işçilerin, emekçilerin alanıdır. Yapılan bu açıklamaların yapıldığı her yer işçilerin alanıdır, çünkü sosyal hayat buralarda yaşanıyor bütün sorunları ve çözümleriyle beraber.”

ÇGD Ankara Şube Başkan Yardımcısı Mustafa Bildircin, şöyle konuştu:

“İKTİDARIN BİR TAKSİM ALERJİSİ OLDUĞU ÇOK AÇIK”

“Gazetecilik belki de mobbingin en görünür olduğu alanlardan biri. 212 sigortası yapılmayan, uzun saatler boyunca çalışmak zorunda kalan ve baskı altın -hem iktidarın hem de kurum içi baskı altında çalışmaya çalışan- gazeteciler bugün alanlarda haklarına sahip çıkıyorlar. ÇGD olarak buradayız; haklarımıza sahip çıkmak, emek ve dayanışma göstermek için. İktidarın bir Taksim alerjisi olduğu çok açık. Bu sene de taksimi yasaklayarak bu alerjisini ortaya çıkarttı ancak emekçiler Taksim`e girmekte direttiler. Meydanlar emekçilerindir, Taksim`in yasaklanması sembolik olarak bir şey ifade ediyor olsa da uzun vadede direnen emekçiler kazanacaktır.”

ÇGD Yönetim Kurulu üyesi Ceren Bayar ise şunları söyledi:

“UMARIM ÖNÜMÜZDEKİ SENE 1 MAYIS`I TAKSİM`DE HEP BİRLİKTE KUTLAYABİLİRİZ”

“Artık çalışma ve yaşama koşullarımız çok zor. Çok düşük ücretlerle çalışıyoruz pek çoğumuz, iş güvenliğimiz yok, pek çok işyerinde mobbinge uğruyoruz. Bunun yanı sıra haber yazma özgürlüğü konusunda da çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Sansürün, sansür yoksa otosansürün olduğunu biliyoruz. Tüm bunlarla birlikte mücadele ederiz. Birlikte mücadele edersek sonuç alabiliriz. Bu yıl Taksim`e girmek konusunda güçlü bir istek ve inat vardı. Bu bir başlangıç, keşke biraz daha dirençli olup Taksim`e girilebilseydi. Umarım önümüzdeki sene 1 Mayıs`ı Taksim`de hep birlikte kutlayabiliriz.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA