15 Mayıs 2024 Çarşamba


22:44   CHP DİYARBAKIR MİLLETVEKİLİ SEZGİN TANRIKULU: "DEDAŞ BÖLGEDEKİ ÇİFTÇİLERE BÜYÜK ZULÜM UYGULUYOR"   22:31   DEM PARTİ ANKARA İL ÖRGÜTÜ`NDEN KOBANİ AÇIKLAMASI: ”BU ÇIKMAZDAN GERİ DÖNÜN, DİYALOG VE MÜZAKERELERİN, BARIŞIN ÖNÜNÜ AÇIN”   22:11   CAN ATALAY İÇİN İSTANBUL ADLİYESİ ÖNÜNDEN ADALET ÇAĞRISI... TİP GENEL BAŞKANI BAŞ: "ADINDA ADALET OLAN BU PARTİ TÜRKİYE`DE ADALETİ KATLEDEREK VAR OLUYOR"   21:36   İYİ PARTİ `KAMUDA İSRAFIN ARAŞTIRILMASINI` İSTEDİ... İYİ PARTİ`Lİ KARAKAŞ: "BU PAKET KAMUDAKİ İSRAFIN İTİRAFIDIR"   21:19   TBMM GENEL KURULU`NDA İKTİDARIN REDDETTİĞİ ÖNERGELER TARTIŞMA YARATTI... "AKP GRUBU`NUN ADI BUGÜNDEN SONRA `REDGİLLER` OLMALI"   20:20   TBMM`DE DEM PARTİ VE AKP`LİLER ARASINDA İLİÇ TARTIŞMASI... KORDU`DAN KARSLI`YA: "SORUMLULUKLARI VAR, SAVUNMA PSİKOLOJİSİYLE CEVAP VERMESİNLER"   19:37   ODTÜ`LÜ MİLLETVEKİLİ KONURALP`TEN ODTÜ REKTÖRLÜĞÜ`NE TEPKİ: "ÖĞRENCİLER HAKKINDA AÇILAN SORUŞTURMALAR DURDURULMALI, BARIŞÇIL EYLEMLERİNE VE TALEPLERİNE SAYGI GÖSTERİLMELİDİR"   19:02   HAKKARİ BELEDİYE BAŞKANI AKIŞ: "KAYYIM TARAFINDAN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN AKP`Lİ ADAYIN SEÇİM KAMPANYASI İÇİN 29 MİLYON 939 BİN TL HARCANMIŞ"   17:55   CHP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI`NDAN 18 MAYIS`TA DÜZENLENECEK SARAÇHANE MİTİNGİNE KATILIM ÇAĞRISI   17:47   OSMAN KAVALA DAVASINDA YARGILAMANIN YENİLENMESİ TALEBİNİ YENİ HEYET DEĞERLENDİRECEK   17:45   ERDOĞAN`DAN `YENİLENME` MESAJI: ``BİZİM AK PARTİ`DEN GÜÇ DEVŞİRECEK  İSİMLERE DEĞİL AK PARTİ`YE GÜÇ KATACAK ŞAHSİYETLERE İHTİYACIMIZ VAR``   16:53   EĞİTİM- İŞ MÜLAKAT UYGULAMASINI YARGIYA TAŞIYOR... KADEM ÖZBAY: "GEÇMİŞTE YAPILAN MÜLAKATLAR TORPİL MEKANİZMASININ GÖSTERGESİ, BU ALDATMACALARA İZİN VERMEYECEĞİZ"   16:50   TARSUS BELEDİYESİ PERSONELİNE YANGIN TATBİKATI VE EĞİTİMİ VERİLDİ   16:49   BÜRO-İŞ SENDİKASI`NDAN `KAMU TASARRUF PAKETİ`NE PROTESTO: "YEDİLER İÇTİLER, HESABI BİZE ÖDETECEKLER. KİM YEDİYSE HESABI ONLAR ÖDESİN"   16:45   TOROSLAR BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ, ENGELLİLER HAFTASI’NDA ÖZEL BİREYLERLE PİKNİK YAPTI   16:44   ÖZGÜR ÖZEL: "MADENCİ ŞENOL ZURNALI`YA ALLAH`TAN RAHMET, YARALI MADENCİ SAVAŞ ONUR`A ACİL ŞİFALAR DİLİYORUM"   16:33   ERDOĞAN, TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ`NİN DANIŞMA TOPLANTISINA KATILDI: ``BU YILIN TARIM DESTEĞİ YIL SONUNDA 91 BUÇUK MİLYAR LİRAYA ÇIKACAK``   16:21   ÖZGÜR ÖZEL: "BELEDİYE YATIRIMLARIMIZI ENGELLEMEYE ÇALIŞANLARLA MİLLETİN HUZURUNDA HESAPLAŞIRIZ"   16:12   YARGITAY`DA DEVİR TESLİM TÖRENİ... YARGITAY BAŞKANI KERKEZ: "YARGITAY`IN ONURUNU VE İTİBARINI KORUMAK İÇİN SÖZ VERİYORUM"   15:57   ÖZGÜR ÖZEL: CHP`DE BİR TANE EŞ, DOST, AKRABA ATAMASI YOKTUR. BU YALANLARA KARŞI BU ÖZGÜVENLE MÜCADELE ETTİK"  
 
     
   

ERHAN ADEM, ET VE SÜT KURUMU HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUKLARINI AÇIKLADI


CHP Tarım Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, bugün yaptığı yazılı açıklamada Et ve Süt Kurumu`nun Tarım ve Orman Bakanlığı`nın "Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" hükümlerine aykırı davrandığı ve halkın sağlığıyla oynadığını iddia ederek savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını duyurdu.

 

Tarih : 29 Nisan 2024 Pazartesi 09:51   Okunma : 261

(ANKARA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı Erhan Adem, Et ve Süt Kurumu`nun Tarım ve Orman Bakanlığı`nın "Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği" hükümlerine aykırı davranarak halkın sağlığıyla oynadığı gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Adem, "Gıda üretimi ve dağıtımında sağlık ve hijyen kurallarına tamamen riayet edilmesi, vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. CHP olarak bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz ve süreci takip etmeye devam edeceğiz. Halkın sağlığıyla oynayanlara karşı hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir" dedi.

"İDDİALARIN DERHAL ARAŞTIRILMASI VE SORUMLULARDAN HESAP SORULMASI GEREKMEKTEDİR"

"Tarım Bakanlığı`nın ette hijyen yönetmeliğine göre soğutulmuş etten elde edilecek kıymaların, kesim tarihinden itibaren altı gün içinde hazırlanması gerekirken, Et ve Süt Kurumu`nun ithal ettiği etlerle ilgili olarak bazı firmalara sekiz gün şartı koyduğu ve sözleşmeleri buna göre yaptığı ortaya çıkmıştı. Yönetmeliklere aykırı şekilde yapılan bu sözleşmeler, ESK mağazalarında ve PERDER üyesi marketlerde satılan ithal indirimli etlerin Bakanlığın hijyen yönetmeliğine aykırı bir şekilde tüketicilere sunulmuştu.

Tarım ve Orman Bakanlığı`nın 2011 yılında Resmi Gazete`de yayımlanan Hayvansal Gıdalar İçin Özel Hijyen Kuralları Yönetmeliği, açık bir şekilde marketlerde veya kasaplarda satılan kıymaların, hayvan kesiminden sonra altı gün içinde işlenerek kıyma haline getirilmesini zorunlu kılmaktadır. Ancak ESK yetkilileri, bu yasal düzenlemeyi görmezden gelerek, halkın sağlığını hiçe saymışlardır. Bu durum, kamuoyunda daha önce de gündeme gelen ithal etlerle ilgili denetimsizlik iddialarını daha da güçlendirmiştir. Ayrıca belli firmalara imtiyaz sağlanarak çıkar elde edildiği, ve ihaleye fesat karıştırma suçlarının işlendiği yönünde kuvvetli şüpheler bulunmaktadır. Bu ciddi iddiaların derhal araştırılması ve sorumlulardan hesap sorulması gerekmektedir.

"BAKANLIK, İTHALATA MÜDAHALE ETMEMİŞ VE GEREKLİ DENETİMİ YAPMAMIŞTIR"

Bu doğrultuda, Et ve Süt Kurumu yetkilileri ile ihaleyle ilgili firmaların yöneticileri hakkında Türk Ceza Kanunu`nun bu çerçevede, ESK Genel Müdürü ve ilgili diğer yetkililerin yanı sıra, ithalat ihalelerini alan firmalarının yöneticileri hakkında 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu`nun; 257. maddesi kapsamında görevi kötüye kullanma, 257. maddesi kapsamında rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma, 257. maddesi kapsamında da `rüşvet` suçlamalarıyla soruşturma yürütülmesini; ayrıca söz konusu ithalat sürecinde görev alan Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri hakkında da `ihmal suretiyle görevi kötüye kullanma` suçundan (TCK m.257) soruşturma izni verilmesi gerekmektedir. Zira Bakanlık, ithalata müdahale etmemiş ve gerekli denetimi yapmamıştır.

"ET VE SÜT KURUMU YETKİLİLERİ TARAFINDAN GERÇEKLEŞTİRİLEN HUKUKA AYKIRI UYGULAMALAR HALKIMIZIN SAĞLIĞINI TEHDİT ETMEKTEDİR"

Halkın sağlığı ve gıda güvenliği bu denli önemli bir konuda hiçbir şekilde göz yumulmamalı, gereken tüm adli/idari işlemler bir an evvel başlatılmalıdır. CHP olarak, hukukun üstünlüğü ilkesinden asla taviz vermeyeceğiz. Halkımızın can ve mal güvenliğini hiçe sayan, görevlerini kötüye kullanarak yolsuzluğa bulaşan hiç kimseye müsamaha gösterilmeyecektir. Sonuç olarak, Et ve Süt Kurumu yetkilileri tarafından gerçekleştirilen hukuka aykırı uygulamalar, halkımızın sağlığını ciddi şekilde tehdit etmektedir. Gıda güvenliği konusunda gösterilen bu açık ihmalkârlık ve yolsuzluk iddiaları, derhal soruşturulmalı ve her türlü usulsüzlüğe karışan kişi ve kurumlar hakkında gerekli adli ve idari işlemler başlatılmalıdır. Unutulmamalıdır ki halkın can ve mal güvenliği, en temel hukuksal değerlerden biridir. Bu ilkeye gölge düşüren hiçbir eyleme müsamaha gösterilmemeli, tüm sorumlular hukuk önünde hesap vermelidir.

Gıda üretimi ve dağıtımında sağlık ve hijyen kurallarına tamamen riayet edilmesi, vatandaşlarımızın en doğal hakkıdır. CHP olarak bu konudaki hassasiyetimizi sürdüreceğiz ve süreci takip etmeye devam edeceğiz. Halkın sağlığıyla oynayanlara karşı hiçbir müsamaha gösterilmeyecektir."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA