20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

SEZAİ KARAKOÇ`UN "SOLCULAR ŞEYTAN, SAĞCILAR ALLAH TOPLULUĞU" İFADELERİNİN YER ALDIĞI KİTABININ OKULLARDA DAĞITILMASINA SAVCILIKTAN `SORUŞTURMAYA YER OLMADIĞI` KARARI


Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kur`an`da, sağcılar Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır” ifadelerinin yer aldığı Sezai Karakoç`un kitabının okullara dağıtılmasıyla ilgili AKP`li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen hakkında yapılan suç duyuruları için “soruşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verdi.

 

Tarih : 18 Nisan 2024 Perşembe 13:54   Okunma : 1315

HABER: MEHMET OFLAZ

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, “Kur`an`da, sağcılar Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır” ifadelerinin yer aldığı Sezai Karakoç`un kitabının okullara dağıtılmasıyla ilgili AKP`li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen hakkında yapılan suç duyuruları için “soruşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verdi.

AKP`li Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şair ve yazar Sezai Karakoç`un anısına düzenlediği “Uluslararası Sezai Karakoç Günleri” kapsamında okulların bilgilendirilmesi amacıyla Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yazı göndermişti. Etkinlik kapsamında 6-10 Kasım günleri arasında 38 okulda Sezai Karakoç`a ait “Diriliş Neslinin Amentüsü” adlı yaklaşık 10 bin kitap, ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılmıştı.

Söz konusu kitapta ise “Gerçek sağ, Kur`an`da tanımlanmıştır. Kur`an`da, sağcılar Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak, sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk olarak vasıflandırılmıştır” ifadeleri yer almıştı.

Halkçı Hukukçular ve Eğitim-İş Sendikası, AKP`li Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen ve diğer görevliler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

"SORUŞTURMA YAPILMASINA YER YOK"

ANKA Haber Ajansı`nın edindiği bilgiye göre, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, dilekçede yer alan isimler hakkında “soruşturma yapılmasına yer olmadığına” karar verdi.

Kararda, şu ifadelere yer verildi:

"İhbar edenlerin yapmış oldukları başvurularda özetle, uluslararası Sezai Karakoç günleri kapsamında Kocaeli ilinde okullara Diriliş Neslinin Amentüsü adlı kitabın ücretsiz olarak dağıtıldığı, bu kitabın olumsuz ve düşmanlık içeren bir kitap olduğundan bahisle ihbar bulunulduğu, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü`ne yazılan müzekkereyle gerekli bilgi ve belgelerin temin edildiği, tüm ihbar evrakı incelendiğinde 5271 sayılı CMK`nın 158/6 maddesinde yer alan ‘İhbar ve şikayet konusu fiilin suç oluşturmadığının herhangi bir araştırma yapılmasını gerektirmeksizin açıkça anlaşılması veya ihbar veya şikayetin soyut ve genel nitelikte olması durumunda soruşturma yapılmasına yer olmadığına dair karar verilir` şeklindeki düzenleme nazara alınarak, ihbar eden ve ihbar eden vekilinin ihbarlarına konu olayda fiilin suç oluşturmadığı anlaşıldığından yukarıda açıklanan gerekçeler ile kamu adına soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar verilmiştir."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA