20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

GAZİANTEP YAVUZELİ KÖYLÜLERİ, MERALARININ KAMULAŞTIRILMASINI PROTESTO ETTİ: "HAYVANIN OTUNA DA GÖZ DİKTİLER, BENİM MERAMI NİYE ALIYORSUNUZ"


Gaziantep`in Yavuzeli ilçesi Büyükkarakuyu köylüleri, 1090 dönümlük mera alanının kamulaştırılmasını protesto etti. Köylülerden Osman Üzüm, "Hayvanın otuna da göz diktiler. 5-6 bin arası büyükbaş hayvan var. 15 gün sonra meraya çıkacağız, nereye götüreceğiz bunu? Gelip konutlarda mı yayacağız. Fabrikada mı yayacağız? Ben hayvancılık yapacağım, benim meramı niye alıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ise "Burası ne mera ne de Hazine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne ait bir arazi. Köylüyü yanlış yönlendiriyorlar. Provokasyon peşinde koşuyorlar” dedi. 

 

Tarih : 18 Mart 2024 Pazartesi 16:13   Okunma : 279

DİLAN KUTLU 

Gaziantep`in Yavuzeli ilçesi Büyükkarakuyu köylüleri, 1090 dönümlük mera alanının kamulaştırılmasını protesto etti. Köylülerden Osman Üzüm, "Hayvanın otuna da göz diktiler. 5-6 bin arası büyükbaş hayvan var. 15 gün sonra meraya çıkacağız, nereye götüreceğiz bunu? Gelip konutlarda mı yayacağız. Fabrikada mı yayacağız? Ben hayvancılık yapacağım, benim meramı niye alıyorsunuz" diye tepki gösterdi. Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ise "Burası ne mera ne de Hazine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne ait bir arazi. Köylüyü yanlış yönlendiriyorlar. Provokasyon peşinde koşuyorlar” dedi. 

Gaziantep`in Yavuzeli ilçesi Büyükkarakuyu köylüleri, 1090 dönümlük mera alanının kamulaştırıldığı gerekçesiyle eylem yaptı. Köylerinden söz konusu araziye kadar yürüyen köylüler, AKP Yavuzeli Belediye Başkanı ve Adayı Mustafa Kemal Sakaroğlu`na tepki gösterdi. Köylüler, "Mera bizim malımız, söke söke alırız", "Hak hukuk adalet" sloganları attı.

"HAYVANLARIMIZI NEREDE OTLATACAĞIZ" 

Arazilerin kamulaştırılmasıyla birlikte tek geçim kaynağı olan çiftçiliğin biteceğini söyleyen Ömer Çelik, “Önce konteynerde rezil olan depremzedelerin sorunlarını halletsinler. Ondan sonra da gelsinler bize ne istediğimizi sorsunlar. Burada meraları satmışlar, `Biz Karakuyu`ya konut yapacağız` diyorlar. Öyle bir şey yok. Yandaşları ile beraber burayı satıp yeraltındaki zenginlikleri çıkaracaklar. Zaten bizim köyümüzün merası sadece burası, başka yer yok. Burada çiftçilerimiz, hayvanlarını yayıyor. Burası giderse nerede hayvancılık yapılacak? Biz belediye başkanı istiyoruz, köy ağası istemiyoruz” diye konuştu.

"HAYVANCILIK YAPACAĞIM, MERAMI NİYE ALIYORSUNUZ"

Osman Üzüm ise "Bana hizmet  edecekmiş, fabrika kuracakmış. Benim fabrikaya ihtiyacım yok. Hayvanın otuna da göz diktiler. 5-6 bin arası büyükbaş hayvan var. 15 gün sonra meraya çıkacağız, nereye götüreceğiz bunu? Gelip konutlarda mı yayacağız? Fabrikada mı yayacağız? İstemiyoruz kardeşim ya benim istemediğim şeyi bana niye dayatıyorsunuz? Ben hayvancılık yapacağım, benim meramı niye alıyorsunuz" diye konuştu.  

"ZENGİNE PEŞKEŞ ÇEKECEK"

Mazlum Üzüm de Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu`nun konuya ilişkin çelişkili açıklamalarda bulunduğunu ileri sürerek "Zaten burayı imara açmak için önce büyükşehire peşkeş çekmen lazım. Bunu herkes biliyor. Önce büyükşehire verecek büyükşehir de yarın bir gün bir zengine peşkeş çekecek" dedi. 

BELEDİYE BAŞKANI SAKAROĞLU: "PROVOKASYON PEŞİNDE KOŞUYORLAR”

Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu da ANKA Haber Ajansı`na yaptığı açıklamada, iddiaların doğru olmadığını söyledi. Sakaroğlu, “İddia doğru değil, merayı kim satabilir? 1090 dönüm arazi. Burası ne mera ne de Hazine Gaziantep Büyükşehir Belediyesi`ne ait bir arazi. Büyükşehir`in projesine göre burada köylülere konut yapılacak ve köylünün iş bulması için iş yeri yapılacak. Seçimde partimize zarar vermek istiyorlar. Köylüyü yanlış yönlendiriyorlar. Provokasyon peşinde koşuyorlar” dedi. 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA