19 Nisan 2025 Cumartesi


15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...   15:21   CHP ANKARA MILLETVEKILI DEMIR`DEN TAMAMLANMAYAN BITLIS-MUTKI YOLU IÇIN SORU ÖNERGESI   15:07   CHP`LI BÜLBÜL`DEN YUNANISTAN`ıN KARASULARıNı 12 DENIZ MILINE ÇıKARMA HAZıRLıĞıNA TEPKI: YUNANISTAN`A BU CESARETI KIM VERIYOR?   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A TEPKI   13:28   MAHMUT TANAL`DAN IKTIDARıN EKONOMI POLITIKALARıNA TEPKI   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   11:33   CHP`LI GÜNAYDıN KIŞISEL VERI HıRSıZLıĞı IDDIALARıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   09:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ``BÜTÜN MUHALEFET PARTILERINE, DEMOKRATIK SIYASETE DOĞRUDAN BIR SALDıRı VAR``   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...  
 
     
   

YURT DIŞINA DİL ÖĞRENMEYE GİDEN TÜRK ÖĞRENCİLERE ÖĞRETMEN ŞOKU


Türkiye`den Amerika ve İngiltere`ye dil eğitimi almak için giden öğrenciler yabancı öğretmen şoku yaşıyor. Türkiye her yıl Türk öğrencilerin yurtdışı eğitimi için 2 milyar dolar harcıyor. Yüzlerce dil okulu Türkiye`de tanıtımlar yaparak öğrencilere en iyi İngilizce dil eğitimi verme vaadiyle yurtdışında anlaşmalı oldukları yabancı dil kurslarını öneriyor. Ailelerin dişinden tırnağından artırarak yurtdışına gönderdiği Türk öğrenciler, nasıl bir aldatmacanın içine düştüğünü eğitimin ilk gününde keşfediyor. Öğrencilerin dersine o ülkenin dil eğitmenleri değil, Japon, İtalyan, Hintli ve İspanyol eğitimciler giriyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitim Koçu ve İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Bir Japon`dan İngilizce öğrenecekseniz o kadar para ödeyerek yurtdışına çıkmanız gerekmiyor. Türkiye`de de bu işi hakkıyla yapan eğitmenlerimiz var” dedi.

 

Tarih : 3 Mart 2024 Pazar 11:01   Okunma : 245

Türkiye`den Amerika ve İngiltere`ye dil eğitimi almak için giden öğrenciler yabancı öğretmen şoku yaşıyor. Türkiye her yıl Türk öğrencilerin yurtdışı eğitimi için 2 milyar dolar harcıyor. Yüzlerce dil okulu Türkiye`de tanıtımlar yaparak öğrencilere en iyi İngilizce dil eğitimi verme vaadiyle yurtdışında anlaşmalı oldukları yabancı dil kurslarını öneriyor. Ailelerin dişinden tırnağından artırarak yurtdışına gönderdiği Türk öğrenciler, nasıl bir aldatmacanın içine düştüğünü eğitimin ilk gününde keşfediyor. Öğrencilerin dersine o ülkenin dil eğitmenleri değil, Japon, İtalyan, Hintli ve İspanyol eğitimciler giriyor. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitim Koçu ve İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Bir Japon`dan İngilizce öğrenecekseniz o kadar para ödeyerek yurtdışına çıkmanız gerekmiyor. Türkiye`de de bu işi hakkıyla yapan eğitmenlerimiz var” dedi.

Türkiye`de dil eğitimi pazarlayan ve yurtdışında anlaşmalı oldukları kurslar yüzbinlerce dolar kazanırken, Türk öğrenciler hem paralarından hem de zamanlarından oluyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eğitim Koçu ve İngilizce Eğitmeni Metanet Dalgül, “Bir Japon`dan İngilizce öğrenecekseniz o kadar para ödeyerek yurtdışına çıkmanız gerekmiyor. Türkiye`de de bu işi hakkıyla yapan eğitmenlerimiz var” dedi.

Dalgül şunları söyledi:

“Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı`nın (UNESCO) verilerine göre, Türkiye`den akademik amaçlı yani lisans, yüksek lisans, doktora, Erasmus programları ve devlet bursuyla yurtdışına eğitim amaçlı çıkan öğrenci sayısı 49 bin. Bu öğrenciler arasında büyük bir kısım dil eğitimi için gidiyor. Türkiye her yıl yurtdışına eğitime gönderdiği öğrenciler için 2 milyar dolar harcıyor. “

BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞI

“Bir öğrencinin gittiği ülkede barınma, ulaşım, eğitim masrafları ile birlikte yıllık maliyeti binlerce doları buluyor. Özellikle dil eğitimi için gidenler ‘native` yani ana dili İngilizce olan öğretmenlerden ders almak amacıyla gidiyor, çünkü ülke genelinde yurtdışına öğrenci gönderen kurumların yaptığı reklamlar, Türk insanının zihninde ‘yabancı dil sadece o ülkede öğrenilir` algısını yaratıyor. Ancak ana dili İngilizce olan ülkelere gidenlerin orada yüzleştiği bir gerçeklik de, dil eğitimi verilen kurumlarda İspanyol, Japon, Hintli, İtalyan asıllı ve ana dili İngilizce olmayan, Amerika`da ve İngiltere`de doğup büyümemiş, İngilizceyi yabancı dil olarak sonradan öğrenmiş ve kendi dil becerileri en fazla B2 ve C1 olan öğretmenler tarafından eğitim alacak olmaları.”

“NEDEN O KADAR PARA VERİLSİN?”

“Aslında bu öğretmenlerin dil eğitimi vermelerinde asla bir sakınca yok, hatta gayet doğal ve takdir edilesi. Ama zaten bir Japon`dan İngilizce öğrenilecekse, neden o kadar para harcayıp Amerika`ya veya İngiltere`ye gidilsin? İlaveten, o kurumlarda okutulan kitaplar da Türkiye`de geleneksel dil eğitimi veren kurumlarda okutulan kitaplarla birebir aynı. Tek fark, farklı kültürlerden insan tanıyor olmanız ve farklı bir ortamda sosyalleşmeniz. Çoğunlukla benim gözlemlediğim de eğer kendi milletinden birisi varsa, bu insanlar her gün beraber dolaşıyorlar ve sürekli kendi ana dillerinde konuşuyorlar. Bu şekilde de dillerini geliştirebileceklerini düşünüyorlar. Yani bir İspanyol`dan İngilizce öğrenerek kendini İngiltere`de geliştirdiğini söyleyen, bunu Türkiye`de de, dile gayet hakim, mesleğini hakkıyla yapan ve doğru bir metotla öğreten Türk öğretmenle de başarabilir. Kıssadan hisse, burada kazanan, Türkiye`de yurtdışı eğitimi pazarlayan kurumlar, onların öğrenci yolladıkları dil okulları. Ancak en az fayda sağlayan veya hiç sağlamayan ise Türk öğrenci.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA