8 Eylül 2024 Pazar


15:58   CHP GRUP BAŞKANVEKILI BAŞARıR, CAN ATALAY ILE ILGILI MECLIS BAŞKANı KURTULMUŞ ILE GÖRÜŞECEK   15:47   ÖZGÜR ÖZEL: "YARıN İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYıMıZ NEDENIYLE ANKARA`DA OLACAĞıZ ANCAK METIN LOKUMCU IÇIN KALBIMIZ TRABZON`DA"   15:43   ÖZGÜR ÖZEL, DıŞ POLITIKA DANıŞMA KURULU TOPLANTıSıNA BAŞKANLıK ETTI   15:03   CHP`LI AYHAN BARUT PAMUK ÜRETICILERIYLE GÖRÜŞTÜ   14:58   DEVRIMCI SAĞLıK-İŞ`IN BAKANLıK ÖNÜNDEKI OTURMA EYLEMI 10`UNCU GÜNÜNDE...   13:01   YAŞAM HAKKı SAVUNUCULARı ANAYASA MAHKEMESI ÖNÜNDE YAŞAM NÖBETINE BAŞLADı   12:54   AYM, SOKAK HAYVANLARıNA ``ÖTENAZI``YI DE ÖNGÖREN YASAYı ESASTAN GÖRÜŞECEK   12:19   AKDENIZ`DE GÖÇMENLERI TAŞıYAN TEKNE BATTı....   12:07   MSB KAYNAKLARıNDAN KARA HARP OKULU MEZUNIYET TÖRENINDE YAŞANAN OLAYA ILIŞKIN AÇıKLAMA...   11:57   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER ZABıTA PERSONELI ILE BIR ARAYA GELDI   11:39   KPSS ORTAÖĞRETIM SıNAVı`NA GIRIŞ BELGELERI ERIŞIME AÇıLDı   11:16   CHP`LI GÜRER, BIBER ÜRETICISININ DERDINI DINLEDI   11:08   CHP`NIN, TÜZÜK DEĞIŞIKLIKLERININ GÖRÜŞÜLECEĞI İKINCI YÜZYıL DEĞIŞIM KURULTAYı YARıN BAŞLAYACAK   10:05   SILIFKELILER ADAMLAR GRUBU ŞARKıLARıYLA COŞTU   01:29   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: GAZETECI MURAT AĞıREL`I TEHDIT EDEN 2 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   21:11   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ŞEHIDIMIZE ALLAH`TAN RAHMET, AILESINE VE MILLETIMIZE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM   20:36   DILRUBA KAYSERILIOĞLU`NA "CUMHURBAŞKANıNA HAKARET" SUÇLAMASıYLA 4 YıLA KADAR HAPSI ISTEMIYLE YENI BIR DAVA AÇıLDı   19:33   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: “HIÇ KIMSE SIYASETI YARGı YOLUYLA DIZAYN ETMEYE KALKMASıN”    16:14   VELI AĞBABA`DAN, ÖMER ÇELIK`IN `ERKEN SEÇIM YOK` SÖZLERINE TEPKI   15:11   ÖZGÜR ÖZEL: "DIĞER PARTILERIN HEDEFI BIZE ULAŞMAK, BIZIM HEDEFIMIZ ISE KENDI BAŞARı ÇıTAMıZı DAHA DA YUKARıYA ÇıKARMAKTıR"  
 
     
   

DEPREMDE EVİ HASAR ALAN VE İNŞAAT HALİNDEKİ YENİ EVİ İÇİN YIKIM KARARI ALINAN KADİRLİLİ VATANDAŞ: "ENGELLİ ÇOCUĞUMLA BİZ NEREDE YAŞAYACAĞIZ?”


Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde engelli oğluyla yaşayan Mehmet Çuhadar, depremde hasar alan evinin yanına yeni ev yapmaya çalıştığını ancak ruhsat alamadığı için inşaat halindeki ev için yıkım kararı verildiğini belirterek, “Yaptığımız evi de yarın yıkmaya gelecekler. Biz nerede kalacağız? Bu engelli çocuğumla nerede yaşayacağız? Bir çözüm bulunmasını rica ediyoruz. Engelli oğlum bize her gün soruyor engelinden müteakip `Bizim evimizi yıkacaklar mı? Biz nerede yaşayacağız? Ben nerede kalacağım` diye. Çocuğumuza bir şey söyleyemiyoruz" dedi.

 

Tarih : 25 Şubat 2024 Pazar 12:52   Okunma : 113

BURHAN DEMİRCİOĞLU

Osmaniye`nin Kadirli ilçesinde engelli oğluyla yaşayan Mehmet Çuhadar, depremde hasar alan evinin yanına yeni ev yapmaya çalıştığını ancak ruhsat alamadığı için inşaat halindeki ev için yıkım kararı verildiğini belirterek, “Yaptığımız evi de yarın yıkmaya gelecekler. Biz nerede kalacağız? Bu engelli çocuğumla nerede yaşayacağız? Bir çözüm bulunmasını rica ediyoruz. Engelli oğlum bize her gün soruyor engelinden müteakip `Bizim evimizi yıkacaklar mı? Biz nerede yaşayacağız? Ben nerede kalacağım` diye. Çocuğumuza bir şey söyleyemiyoruz" dedi.

Osmaniye`nin Kadirli ilçesine bağlı Sofular köyünde zihinsel ve fiziksel engelli oğlu ve eşi ile yaşayan Mehmet Çuhadar, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde hasar alan ve oturulamayacak durumda olan evinden çıkarak bir süre ailesi ile karavanda yaşadı. Çuhadar, engelli oğluna daha temiz bir ortamda bakmak için hasarlı evinin yanına yeni bir ev yapmak istedi. Ruhsatlandırma sorunu yaşayan Çuhadar`ın inşaat halindeki evi için yıkım kararı verildi. Mağdur olduğunu ifade eden Çuhadar`ın inşaat halindeki evinin yarın yıkılacağını ifade ederek zor durumda olduğunu ve yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

Mehmet Çuhadar şunları dile getirdi:

"6 Şubat depremlerinde evim hasar gördü. Geldiler kontrolde az hasarlı olarak kayıtlara geçti. İtiraz ettim, gelip bakmadılar bile.Yüzde 96 engelli çocuğum var. Kendi imkanlarımda karavanda üstüne çadır çekerek orada yaşamak zorunda kaldım. Çocuğumun engelli olduğu için ihtiyaçlarını karşılayamadım. Buraya da kendi imkanlarımla ev yapmaya çalıştım. Gelip burada tutanak tutuldu. Yolumu da özel idare tarafından betonu falan dökülmüştü. Müracaat ettim. Ruhsatlandırmaya, kaymakamlığa dilekçe verdim. Dilekçeme cevap 3 ay sonra kendi evraklarımı imkanlarımla ben kendim müracaatımla aldım. Bana tebliğ de etmediler. Özel İdare `bizim yetkimiz de değil` dediler. Ruhsatlandırma işlemlerim de aksadı. Zor durumdayız. Ruhsatlandırma için başvurdum. Yolun kadastro yolda gözükmesi gerekiyordu. Bunun cevabını da bana göndermediler. İnşaatımın ruhsatlandırılması için kadastrolu bir yolda gözükmesi için müracaat ettim cevap alamadım. 

"ÇOCUĞUMUZA BİR ŞEY SÖYLEYEMİYORUZ"

Yaptığımız evi de yarın yıkmaya gelecekler. Biz nerede kalacağız? Bu engelli çocuğumla nerede yaşayacağız? Bir çözüm bulunmasını rica ediyoruz. Engelli oğlum bize her gün soruyor engelinden müteakip ` Bizim evimizi yıkacaklar mı? Biz nerede yaşayacağız? Ben nerede kalacağım? ` diye. Çocuğumuza bir şey söyleyemiyoruz." 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA