27 Eylül 2024 Cuma


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

CHPLİ VEKİL GÜRSEL EROL`UN İLİÇ ÇÖPLER MADEN SAHASI İÇİN ‘OLASI ÇEVRE FELAKETİNE KARŞI ACİL EYLEM PLANI BULUNMAKTA MIDIR?` SORUSUNA BAKANLIK ‘GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI` CEVABINI VERMİŞ


Erzincan İliç Çöpler Altın Maden sahasıyla ilgili dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un, TBMM`deki soru önergesine maden sahasındaki güvenlik ve çevre koruma önlemlerinin etkili bir şekilde alındığına dair cevap verdiği ortaya çıktı.

 

Tarih : 14 Şubat 2024 Çarşamba 11:01   Okunma : 122

EVREN DEMİRDAŞ

Erzincan İliç Çöpler Altın Maden sahasıyla ilgili dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un, TBMM`deki soru önergesine maden sahasındaki güvenlik ve çevre koruma önlemlerinin etkili bir şekilde alındığına dair cevap verdiği ortaya çıktı.

Erzincan`da İliç ilçesinde Anagold Madencilik A.Ş.`nin işlettiği altın maden sahasındaki toprak kayması olayında siyanür ile sülfürik asit içeren kimyasalların çevreye olan tehlikesi bölge halkında tedirginlik yarattı. Çöpler Altın Maden sahasıyla ilgili dönemin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum`un, TBMM`deki soru önergesine maden sahasındaki güvenlik ve çevre koruma önlemlerinin etkili bir şekilde alındığına dair cevap verdiği ortaya çıktı.

OLASI ÇEVRE FELAKETİNE BAKANLIK “GEREKLİ TEDBİRLER ALINDI” CEVABINI VERMİŞ

CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol`un TBMM`ye 7/66041 esas sayılı yazılı bir soru önergesinde “Bakanlığınızın Erzincan İliç Çöpler Altın Madeni sahasında yaşanılacak olası bir çevre felaketine karşı acil eylem planı bulunmakta mıdır?” sorusuna bakanlık şu cevabı vermiş:

“Tesiste toplam 26 tane baca bulunmakta olup, tüm izlemeler belirlenen periyotlarda ve belirlenen parametreler için yapılmaktadır. İki adet boiler bacasında sürekli emisyon ölçüm sistemi kurulu olup tesis çalıştığı sürece online veri alınarak izlenmektedir. Tesiste mevcut bulunan evaparasyon üniteleri sahadan kaldırtılmıştır. Bakanlığımızca konuya ilişkin olarak atık barajından alınan numunelerin analiz sonuçlarına göre toplam siyanür ölçümleri dedeksiyon limitinin altındadır. Tesise ait maden atığı depolama alanından alıcı ortama herhangi bir atık su deşarjı söz konusu değildir. Her ay 19 adet yeraltı kaynak su deposu ve çeşmeden 8 adet yüzey suyu noktasından örnekler alınmaktadır. Yeraltı suları ayda 1 kez, yüzey suları ise ayda 2 kez olmak üzere örneklenmekte ve yurtiçi ve yurtdışıdaki çeşitli çevre laboratuvarlarına analize gönderilmektedir. Alanda sızdırmazlığa ilişkin gerekli tedbirlerin alındığı tespit edildikten sonra atık depolama izni verilmiştir.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA