21 Haziran 2024 Cuma


15:46   BARAN BOZOĞLU: YAŞANAN ORMAN YANGıNLARı DENETIMSIZLIĞIN VE BILIMDEN UZAK YÖNETIM ANLAYıŞıNıN SONUCUDUR”   15:38   GÜNEYDOĞU`DA ÇıNAR VE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDAKI YANGıN... SAĞLıK BAKANı KOCA: "YANGıNDA HAYATıNı KAYBEDENLERIN SAYıSı 11`E YÜKSELDI"   15:26   DICLE ELEKTRIK`TEN ÇıNAR ILE MAZıDAĞı ILÇELERI ARASıNDA ÇıKAN YANGıNLA ILGILI AÇıKLAMA: “YANGıNıN ELEKTRIK ILETIM HATLARıNDAN KAYNAKLANMADıĞıNı BELIRLEDIK”   15:08   SEZGIN TANRıKULU, YANGıNDA YARALANANLARı ZIYARET ETTI: "SORUMLULAR ORTAYA ÇıKARıLMALı, ZARAR GÖREN KÖYLÜLERE GEREKEN DESTEK VERILMELI"   13:37   GÜRER: "ANıZ YAKıLMASı ORMANı YAKıYOR YETMIYOR DOĞA DENGESINI DE BOZUYOR"   11:57   ERHAN ADEM: "GÜBREYE KDV GETIRMEK, ÇIFTÇININ SONUNU GETIRMEKTIR”   11:52   GAMZE TAŞCıER`DEN ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBI: "MILYONLARCA EMEKÇI IÇIN BUGÜNKÜ ASGARI ÜCRET, YUTKUNMALARıNı IMKÂNSıZLAŞTıRAN BIR DÜĞÜM HALINE GELMIŞTIR"   11:38   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ANıZ YANGıNıNDA HAYATıNı KAYBEDENLER IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   11:26   ERMENISTAN, FILISTIN DEVLETI`NI RESMEN TANıDı   11:03   DIYARBAKıR BAROSU, YANGıNA MÜDAHALEDE GEÇ KALıNDıĞı IDDIALARıNA ILIŞKIN SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU   10:56   DIYARBAKıR VE MARDIN ARASıNDA ÇıKAN YANGıNDA SOĞUTMA ÇALıŞMALARı TAMAMLANDı   10:11   MERSIN BÜYÜKŞEHIR, SULAMA BORUSU DESTEĞI ILE MUT`TA ÜRETICININ YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ   09:19   MıSıR ÇARŞıSı`NA ALıŞVERIŞE GELEN YURTTAŞ: “HERKES EMINÖNÜ`NE GELIYOR, 9-10 BIN TL`YI VERIP GIDIYOR. EMEKLI NE YAPSıN? SU BILE ALAMıYORUZ”   09:18   VAHAP SEÇER, BAYRAM DOLAYıSıYLA ERDEMLI HALKıYLA BIR ARAYA GELDI   04:06   DIYARBAKıR VE MARDIN`DEKI YANGıNLA ILGILI YERLIKAYA VE KOCA`DAN AÇıKLAMA: 5 KIŞI ÖLDÜ, 10`U AĞıR 44 KIŞI YANGıNDAN ETKILENDI   01:28   DIYARBAKıR`DA ÇıKAN YANGıN GENIŞ ALANA YAYıLDı, BÖLGEYE ÇOK SAYıDA EKIP SEVK EDILDI   22:55   CHP`LI ALP, KARS`ıN SıNıR KÖYÜNDEN SESLENDI: “21. ASıRDA BU KÖYLERIMIZ KAR SUYU IÇMEK ZORUNDA KALıYOR”   13:01   CEVDET AKAY: “2022 YıLıNDA SEL FELAKETININ YAŞANDıĞı KARABÜK YENICE`DE KIRA YARDıMıNıN KESILMESI MAĞDURIYETI DERINLEŞTIRDI"   10:24   UMUT AKDOĞAN`DAN EKONOMIK VE SOSYAL KONSEY IÇIN KANUN TEKLIFI: "BU PLATFORMU YENIDEN HAYATA GEÇIRELIM, EKONOMI HAYATı VE AKTÖRLERI DE NORMALLEŞSIN"   09:51   CHP YURT DıŞı BIRLIKLERI, İSTANBUL`DA DÜZENLENECEK ÇALıŞTAYDA TOPLANıYOR  
 
     
   

ANNE NAZO`NUN KABUL ETMEDİĞİ BABUN YAVRUSUNA, MERSİN BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ BAKIYOR


Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı`nda doğan ve annesi tarafından kabul edilmeyen babun yavrusuna ekipler annelik yapıyor. Yavru babuna ‘Limon` ismini veren ekipler, gece gündüz onunla ilgileniyor.

 

Tarih : 29 Aralık 2023 Cuma 09:33   Okunma : 178

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Tarsus Doğa Parkı`nda doğan ve annesi tarafından kabul edilmeyen babun yavrusuna ekipler annelik yapıyor. Yavru babuna ‘Limon` ismini veren ekipler, gece gündüz onunla ilgileniyor.

2021 yılında Nisan`ı doğuran ve anneliği kabul etmeyen Nazo, bu yıl doğurduğu yavrusunu da kabul etmedi. 23 Aralık`ta Doğa Parkı`nda hayata ‘merhaba` diyen Limon`a ekipler adeta annesi gibi bakıyor. Nisan`ı büyüten ekipler, kardeşi Limon`u da aynı özenle büyütüyor.

Sağlıklı bir şekilde doğan Limon`u kuvöze koyan ekipler, küçük yavruyu saat başı besliyor. Doğa Parkı`nda bulunan Ankara Tiftik Keçisi`nden  sağdıkları sütle Limon`u besleyen ekipler, Limon`un rahat edebilmesi için her türlü konforu sağlıyor. Kuvözünde bulunan beze sarılan ve asla bırakmayan Limon, yeteri kadar büyüdüğünde kardeşinin olduğu yere yerleştirilecek.

“ÇOK SAĞLIKLI BİR YAVRU”

Tarsus Doğa Parkı`nda Biyolog olarak görev yapan Yılmaz Ölmez, Limon`un sağlık durumunun iyi olduğunu söyleyerek, “23 Aralık 2023 doğumlu. Çok sağlıklı bir yavru. Zaten renklerinden de belli. Besleniyor, idrarını, kakasını yapabiliyor. Şimdilik bir sıkıntımız yok” dedi.

“ANNE ŞEFKATİ GÖSTEREREK BÜYÜTÜYORUZ”

Daha önce de aynı anneden doğan Nisan`ı büyüttüklerini hatırlatan Ölmez, “Zaten tecrübemiz de var. Daha önce büyüttüğümüz bir babun yavrumuz daha vardı. O tecrübelerden de faydalanıyoruz ve anne şefkati göstererek büyütüyoruz” dedi.

Ölmez, Limon`u annesinin kabul etmediğini belirterek, “Annesi maalesef anneliği kabul eden bir birey değil. Daha önceki yavrularını da kabul etmedi. Biz ikisini bu şekilde kuvözümüzde besleyerek kurtardık. Kuvözümüz olmasa büyük ihtimalle ölecekti bu yavru ama artık yaşıyor” diye konuştu.

“BU BÖLGEYE ÖZGÜ OLDUĞU İÇİN ADINI LİMON KOYDUK”

Limon ismini koymalarının nedenini de anlatan Ölmez, “Sebebi hem bu bölgeye özgü bir narenciye çeşidi olduğu için hem de şu anda hasat zamanı olduğu için adını Limon koyduk” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA