18 Mayıs 2024 Cumartesi


16:35   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT GÜVEN PARKI’NDAKİ YENİLEME ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ   16:14   BAŞKAN AHMET SERKAN TUNCER’DEN 19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI MESAJI   16:01   CHP’Lİ PALAMUT’TAN 19 MAYIS MESAJI   15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:41   DEPREMZEDE DÖNE KAYA`NIN ``ADALET NÖBETİ``: ``BİZ ADALETİN ARTIK TECELLİ ETMESİNİ BEKLİYORUZ, GİDEN CANLARIMIZIN BUNA İHTİYACI VAR``   15:15   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ATANMAYAN ÖĞRETMEN HİLAL BAŞKAPAN: "BİZLER MESLEĞİMİZİ İNSANCA ŞARTLARDA YERİNE GETİRMEK İSTİYORUZ"   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``   12:01   ÖZGÜR ÖZEL: "YAŞAM MÜCADELESİYLE HEPİMİZE YOL GÖSTEREN TÜRKAN SAYLAN`I ÖLÜMÜNÜN 15`İNCİ YILINDA SAYGIYLA VE MİNNETLE ANIYORUM"  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`İN, ÜRETİCİ KADINLARA DESTEĞİ SÜRÜYOR


Kadın emeğinin görünür olmasını önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, üretici kadınlara desteği sürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde başlatılan üretici kadın stantları, Mut ilçesinde bulunan Taşhan`da da faaliyetlerine devam ediyor.

 

Tarih : 28 Aralık 2023 Perşembe 09:44   Okunma : 43

Kadın emeğinin görünür olmasını önceleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi`nin, üretici kadınlara desteği sürüyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı koordinesinde başlatılan üretici kadın stantları, Mut ilçesinde bulunan Taşhan`da da faaliyetlerine devam ediyor.

Mutlu üretici kadınlar, tarihi Taşhan`da bulunan Büyükşehir`in stantları sayesinde, el emeği göz nuru ürünlerini hem tanıtma hem de kazanç elde etme şansı buldu. Tarihi Taşhan`ı cazibe merkezi haline getiren kadınlar, Büyükşehir`in ücretsiz olarak sağladığı stantlar sayesinde bir yandan ev ekonomisine destek sağlarken, diğer yandan da sosyal yaşantıda aktif rol oynuyor.

CEMİLE TEMEL: “MUTLULAR ARADIKLARI HER ŞEYİ TAŞHAN`DA BULABİLİRLER”

Hobi olarak yaptığı ürünleri sergileme ve satma şansı bulan emekli kadınlardan Cemile Temel, Taşhan`ın içinde böyle bir imkanları olduğu için mutlu olduklarını belirtti. Aynı zamanda tarihe sahip çıktıklarını söyleyen Temel, "Buraya gelen her Mutlu`yu yakalıyorum, tanıtmaya çalışıyorum. ‘Tarihinize sahip çıkın` diyorum, bu Mut`un değeridir" diye konuştu.

Kadınların, ürettikleri tüm ürünleri burada satma şansı olduğunun da altını çizen Temel, “Ne üretiyorsanız buraya getirin. Hem burası, hem de kadın emeği değerlenmiş olsun. Mutlular aradıkları her şeyi Taşhan`da bulabilirler” dedi.

EZGİ ÇETİN: “KADINLARIN YAPAMAYACAĞI İŞ YOKTUR”

Ürettiği ürünleri bir senedir Büyükşehir`in kurduğu ücretsiz stantlarda sattığını belirten Ezgi Çetin, “Daha önce havlu işleyip satıyordum. Sonra ‘Ben niye stant açmayayım?` dedim. Sıkıldığınızda çay, kahve içiyorsunuz, arkadaşlar geliyor, sohbet ediyoruz” dedi. Mutlu kadınlara da seslenen Çetin, ürünlerini Taşhan`da satmalarını söyleyerek, “Kadınların yapamayacağı iş yoktur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

EŞE KARA: “KENDİ YETİŞTİRDİĞİMİZ ÜRÜNLERİ SATIYORUZ”

Köylerinde yetiştirdikleri ürünlerle salça, turşu, zeytinyağı, zeytin gibi ürünler üretip satan Eşe Kara, “Stantlarımızda bir mutfak için ne lazımsa var. Ürünlerimizin dikimini, alımını, ticaretini yapıyor ve bu şekilde değerlendiriyoruz” diye konuştu. Daha önce gelir elde etme imkanı olmadığını söyleyen Kara, “Büyükşehir`in bize sağladığı imkanlarla satış yapmaya başladık. Gerçekten çok güzel gidiyor. Çok memnunum ben” dedi.

SEMRA BACAKSIZ: “STANTLAR SAYESİNDE İLK DEFA KENDİ PARAMI KAZANIYORUM”

Stantlar sayesinde ilk defa kendi parasını kazanmaya başladığını belirten Semra Bacaksız ise şunları söyledi:

“2019`dan beri buradayım. Gün geçtikçe büyüyoruz ve kazancımız artıyor. Müşterilerimiz ve ziyaretçilerimiz alıştı. Yani güzel bir katkı sağladılar bize. Eşime büyük destek sağlıyorum.” 

EMİNE YAŞAR: “BÜTÜN KADINLAR KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNDE DURMALI”

Pazar açılmadan önce evde oturduğunu söyleyen Emine Yaşar da “Daha önce İstanbul`da ev yemekleri olan lokantalarda aşçılık yapmıştım. Burada ilk defa kendi işimi yapıyorum. Bütün kadınların kendi ayaklarının üzerinde durmak için, böyle bir çabaya girmeleri gerekiyor. Birinden istemek çok ağır geliyordu bana. Şu anda kendi isteğimi kendim karşılayabiliyorum” dedi.

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA