10 Haziran 2024 Pazartesi


11:48   UKRAYNA BARıŞ ZIRVESI 15 HAZIRAN`DA İSVIÇRE`NIN EV SAHIPLIĞINDE BAŞLıYOR...    11:44   MEZITLI BELEDIYESI LIONS SOSYAL MERKEZI AÇıLDı   11:30   TAŞ OCAĞı YAPıLMASı PLANLANAN HAMZABEYLI MAHALLESI’NDE ÇEVRE SORUNLARıNA KARŞı “YERYÜZÜ SOFRASı” KURULDU   11:19   TÜİK: NISAN AYıNDA IŞSIZLIK YÜZDE 8,5 SEVIYESINDE GERÇEKLEŞTI   10:49   TÜİK: SANAYI ÜRETIMI GERILEDI   10:22   ESKIŞEHIR`DE ONUR HAFTASı YÜRÜYÜŞÜNE POLIS MÜDAHALESI: 10 KIŞI GÖZALTıNA ALıNDı   09:42   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ÇOCUKLARA UYGULAMALı DENIZ TEMIZLIĞI EĞITIMI   09:41   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANDı: MERKEZ SAĞ VE SOL KONUMUNU KORUDU, AŞıRı SAĞ GÜÇ KAZANDı, EURO DÜŞTÜ   09:19   SILIFKE BELEDIYESI`NDEN SıNAVA GIREN ÖĞRENCILERE VE AILELERINE DESTEK   23:13   DIYARBAKıR`DA GERGIN YÜRÜYÜŞ...   21:42   ALI KOÇ ÜÇÜNCÜ KEZ FENERBAHÇE BAŞKANı   16:58   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NDEN SUDA TASARRUF ÇAĞRıSı    16:57   ÖZGÜR ÖZEL`DEN VEFAT EDEN PROF. MEHTAP UYSAL IÇIN BAŞSAĞLıĞı MESAJı   14:29   ÖZGÜR ÖZEL: "KAVGA ETMEKSE EMEKLILER, EMEKÇILER, YOKSULLAR, IŞSIZLER IÇIN KAVGANıN EN BÜYÜĞÜNÜ VERECEĞIZ"   14:04   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI EKIPLERI, YKS`YE GIREN ÖĞRENCILERE SU DAĞıTTı   13:07   ÖZGÜR ÖZEL DUYURDU: BUĞDAY ÜRETICILERI IÇIN TEKIRDAĞ`DA BÜYÜK MITING DÜZENLENECEK   12:15   MERSIN`DE “YOL YAPıM VE ULAŞıM ÇALıŞTAYı” DÜZENLENDI   10:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL, AYBÜKE ÖĞRETMENI ANDı   09:38   VAHAP SEÇER, CHP MEZITLI İLÇE ÖRGÜTÜ DANıŞMA KURULU TOPLANTıSıNA KATıLDı   01:13   ALI KOÇ VE AZIZ YıLDıRıM 6 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI  
 
     
   

BİLECİK`TE TİP ÜYELERİNDEN `CAN ATALAY` ÇAĞRISI: "DERHAL SERBEST BIRAKILMALIDIR”


Bilecik`te Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay`ın serbest bırakılması için açıklama yaptı. Açıklamada, “Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

 

Tarih : 24 Aralık 2023 Pazar 13:20   Okunma : 293

GÖKAY ŞİMŞEK

Bilecik`te Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri, tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay`ın serbest bırakılması için açıklama yaptı. Açıklamada, “Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır” denildi.

Bilecik`te TİP üyeleri, dün akşam Atatürk Parkı`nda toplanarak tutuklu Hatay Milletvekili Can Atalay için açıklama yaptı. Partililer adına açıklamayı okuyan Tuğba Hande Güngör, şunları söyledi:

“Bugün, Hatay milletvekilimizin Silivri`deki esaretinin 223. günü. Anayasa Mahkemesi 21 Aralık`ta Can Atalay`ın başvurusu hakkında `seçme, seçilme ve siyasi faaliyette bulunma hakkı` ve `kişi hürriyeti ve güvenliği hakkı` ile `Anayasa Mahkemesi`ne bireysel başvuru hakkının` ihlal edildiğine ve tahliyesine hükmetti. Kararı uygulamakla yükümlü olan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise iki gündür dosyayı incelememiş ve hala bir karar verememiş durumda. Üzerinde cübbe bulunan ve hakim koltuğunda oturan kişilerin Anayasa Mahkemesi kararını keyfi şekilde bekleterek uygulamaması kabul edilemez bir sorumsuzluktur.

Anayasa`nın 153. maddesi uyarınca Anayasa Mahkemesi kararları yasama, yürütme ve yargı organlarını bağlar. Gelinen noktada hukuki bir tartışmanın kalmadığı bir kez daha ortaya çıkmıştır. Şimdi yapılması gereken tek şey tahliye kararının uygulanarak Milletvekilimiz Can Atalay`ın tahliye edilmesidir. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi`ni bir kez daha uyarma gereği duyuyoruz. Mahkemeler birer kamu kurumu olup işlerini ciddiyetle yapmakla yükümlüdürler. Sorumsuz ve keyfi davranışlarla Can Atalay hakkındaki tahliye kararı vermekten kaçınma haline derhal son verilmelidir. Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanmasının zorunlu olduğunu ve farklı yönde verilecek her türlü kararın suç teşkil edeceğini bir kez daha hatırlatıyoruz. Hatay halkının iradesi olan milletvekilimizin özgürlüğü bir dakika daha gasp edilmemeli ve Can Atalay derhal serbest bırakılmalıdır.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA