22 Mayıs 2024 Çarşamba


15:47   ETEM ÇALIŞKAN, BAŞKAN ABDULLAH ÖZYİĞİT’İ ZİYARET ETTİ   15:42   FENERBAHÇE`DEN 3 İSİM İFADEYE ÇAĞIRILDI   15:13   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL`DEN 9. YARGI PAKETİNE "ETKİ AJANLIĞI" TEPKİSİ...   14:38   CHP GRUP TOPLANTISI... ÖZGÜR ÖZEL, BAHÇELİ`YE DÖRT SORUYLA KARŞILIK VERDİ   14:18   CHP`Lİ KARA: "AKP İKTİDARI GÖZÜNÜ TYP`LİLERİN GEÇİM KAYNAĞINA DİKTİ"   14:01   YENİŞEHİR BELEDİYESİNDEN KENTİN EN YOĞUN BÖLGESİNDE 3 HİZMET BİRDEN    13:55   TOROSLAR BELEDİYESİ’NDE, KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ KURULDU   13:23   DEM PARTİ GRUP TOPLANTISI... TÜLAY HATİMOĞULLARI: "NORMALLEŞME DEDİĞİNİZ KÜRTSÜZ BİR NORMALLEŞMEDİR"    13:04   İYİ PARTİLİ ZORLU, "ÖĞRETMEN ATAMALARINDA YÜZDE 50 KPSS, YÜZDE 50 MÜLAKAT" DÜZENLEMESİNİN YÜRÜTMESİNİN DURDURULMASI VE İPTALİ İSTEMİYLE DANIŞTAY`A BAŞVURDU   12:03   MHP GRUP TOPLANTISI... DEVLET BAHÇELİ: HDP, BUGÜN DEĞİLSE NE ZAMAN KAPATILACAKTIR?   11:25   İSTANBUL VALİLİĞİ`NDEN OLAYLI DERBİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA   11:19   AHMET VEHBİ BAKIRLIOĞLU: "MADEN İŞLETME SAHASI GENİŞLETİLMEYE DEVAM EDERSE ORMANSIZ KALACAĞIZ"   09:49   ERDOĞAN TOPRAK: "KPSS`YE GİRECEK 3,5 MİLYON GENCİN GELECEĞİ YOK EDİLDİ"   09:25   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI SEÇER, GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ   08:54   İSTANBUL`DA YENI 1 MAYıS GÖZALTıLARı   22:52   CHP`LI ÇELIK: "NEOLIBERAL POLITIKALARıN KARŞıSıNA SOSYAL DEMOKRAT UYGULAMALARı KOYACAĞıZ"   21:56   ERDOĞAN: “MEVCUT ANAYASA`NıN YENI TÜRKIYE`YI TAŞıMASı MÜMKÜN DEĞILDIR”   21:04   TÜRKIYE`DE İRAN CUMHURBAŞKANı REISI`NIN VEFATı DOLAYıSıYLA 1 GÜNLÜK MILLI YAS ILAN EDILDI   20:39   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN ECZACı ODASı`Nı ZIYARET ETTI   17:03   CHP`DEN SURUÇ KATLİAMI DAVASI İÇİN HEYET...  
 
     
   

MAHİR POLAT:


CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Genel Kurulu`nda;

 

Tarih : 15 Aralık 2023 Cuma 15:12   Okunma : 194

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, TBMM Genel Kurulu`nda; "Bu hükümet dış ticarette bazı garip uygulamalar yapmaya devam ediyor. Bizim kumaş ithalatımız büyük bir çoğu ihracatta kullanılmak üzere ithal edilir. Biz vergiden vergi alan bir ülke iken bugün verginin vergisinin vergisini alan bir ülke haline döndük. Çünkü çıkarttığımız çok gizli genelgelerle maalesef Avrupa bölgesinden ithal ettiğimiz kumaşların vergilerini bir yıllık bir teminata bağlıyoruz. Avrupa artık bizden bıktı. Dış ticarette koruma önlemleri çerçevesinde gözetim uygulaması var. Fakat buradan doğan KDV`leri indirger ya da iade ederiz. Bunu da ortadan kaldırarak yine verginin vergisinin vergisini almaya devam eden bir iktidar haline geldik" dedi.

TBMM Genel Kurulu`nda 2024 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi ile Sayıştay raporlarının görüşmeleri devam ediyor. Genel Kurul`da bugün Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve bağlı kuruluşların bütçeleri görüşülüyor. Ticaret Bakanlığı bütçesi üzerine söz alan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, şunları söyledi:

"İHRACAT İÇİN YENİ BİR YOL ARAYIŞINA İHTİYACIMIZ VAR"

"Bu bakanlık bütçesi üzerine altıncı konuşmam. Altı konuşmadır ben maalesef aynı şeyleri söylüyorum değişen hiçbir şey yok. Sayıştay 8 yıldır aynı bulguları tekrarlıyor değişen bir şey yok. İri rakamlarla büyük ihracat rakamları açıklamak keyifli olsa gerek fakat ithalat rakamlarını da açıklamak lazım. Geçtiğimiz dönemde Türkiye bu bölgenin Çin`i olacak demiştik, ihracatla kalkınacak demiştik. Bu model maalesef ihracat, kilogram başına 1,10 satışla 1,50 satış arasında değişen rakamlarla çuvallamış durumda. İhracat için yeni bir yol arayışına ihtiyacımız var. Bizim ihracatımızdaki ileri teknoloji ürünlerinin ihracattaki payını artırmak en azından yüzde 20`lere kadar çıkartabilirsek, alternatifsiz ürünlerimizi değerinde ve katma değerli satabilirsek ihracatımızı 3 dolarların üzerine çıkartmış oluruz.

Bu hükümet dış ticarette bazı garip uygulamalar yapmaya devam ediyor. Bizim kumaş ithalatımız büyük bir çoğu ihracatta kullanılmak üzere ithal edilir. Biz vergiden vergi alan bir ülke iken bugün verginin vergisinin vergisini alan bir ülke haline döndük. Çünkü çıkarttığımız çok gizli genelgelerle maalesef Avrupa bölgesinden ithal ettiğimiz kumaşların vergilerini bir yıllık bir teminata bağlıyoruz. Avrupa artık bizden bıktı. Dış ticarette koruma önlemleri çerçevesinde gözetim uygulaması var. Fakat buradan doğan KDV`leri indirger ya da iade ederiz. Bunu da ortadan kaldırarak yine verginin vergisinin vergisini almaya devam eden bir iktidar haline geldik."

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA