20 Mayıs 2024 Pazartesi


17:03   CHP`DEN SURUÇ KATLİAMI DAVASI İÇİN HEYET...   15:45   CHP MYK, SAMSUN`DA TOPLANDI...   15:11   ÖHD EŞ GENEL BAŞKANI KOZAN: "SİYASETÇİLERE VERİLEN YÜZLERCE YILLIK HAPİS CEZALARI BİR MAHKEMENİN DEĞİL AKP-MHP İKTİDARININ SİYASİ KARARINDAN İBARETTİR"   14:46   TARSUS’TA KADINLAR İLK DEFA BİSİKLET SÜRDÜ   14:14   SEZGİN TANRIKULU, EDİRNE F TİPİ CEZAEVİ`NDE DEMİRTAŞ VE MIZRAKLI`YI ZİYARET ETTİ   14:06   OĞUZ KAAN SALICI, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ERSOY`A YURT DIŞINA KAÇIRILAN 8 BİN TARİHİ ESERİN AKIBETİNİ SORDU   13:39   "MÜFTÜLÜK GÖREVLİSİ ÖĞRENCİYİ DARP ETTİ" İDDİASI...    13:01   AYHAN BORA KAPLAN DAVASINDA İŞKENCE GÖRDÜĞÜNÜ İDDİA EDEN ERKAN DOĞAN DİNLENDİ   12:54   CHP`NİN "HATAY`A SAHİP ÇIKIYORUZ ÇALIŞMA GRUBU", BU HAFTA BÖLGEYE GİDECEK   12:47   YENİŞEHİR BELEDİYESİ 19 MAYIS’TA ŞEHİR KORTEJİ DÜZENLEDİ   12:32   ÖZGÜR ÖZEL, SAMSUN`DA İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ`NİN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN KONUŞTU   12:31   İRAN`IN DİNİ LİDERİ HAMANEY`DEN AÇIKLAMA   12:25   MEZİTLİ’DE COŞKULU 19 MAYIS KUTLAMASI   12:25   ÖZGÜR ÖZEL VE AYLİN NAZLIAKA, EŞİK TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ   12:22   CHP’Lİ DİNÇER: "KÜÇÜK ESNAF VE SANATKÂR SERMAYE GRUPLARINA YEM EDİLİYOR”   10:54   CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: "SAYIN REİSİ`Yİ SAYGIYLA VE MİNNETLE YÂD EDİYORUM"   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, 19 MAYIS`IN RUHUNU KENTİN DÖRT BİR YANINA TAŞIDI   09:50   ÖZGÜR ÖZEL`DEN İRAN`A BAŞSAĞLIĞI MESAJI   09:45   ÖMER FETHİ GÜRER: “KREDİ FAİZ ARTIŞLARI ÇİFTÇİLERİ OLUMSUZ ETKİLİYOR”   08:03   İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ HELİKOPTER KAZASINDA HAYATINI KAYBETTİ  
 
     
   

MERSİN BÜYÜKŞEHİR`DEN AYDINCIKLI VE TARSUSLU ÜRETİCİLERE BADEM FİDANI DESTEĞİ


Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık ve Tarsus`ta ‘Badem Fidanı Dağıtımı Töreni` düzenledi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde Aydıncık`ta 131 üreticiye toplam 3 bin 947 adet, Tarsus`ta ise 11 üreticiye toplam 330 adet badem fidanı desteği sağlandı.

 

Tarih : 15 Aralık 2023 Cuma 10:33   Okunma : 224

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Aydıncık ve Tarsus`ta ‘Badem Fidanı Dağıtımı Töreni` düzenledi. Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı koordinesinde Aydıncık`ta 131 üreticiye toplam 3 bin 947 adet, Tarsus`ta ise 11 üreticiye toplam 330 adet badem fidanı desteği sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üretimi destekleyerek tarımsal kalkınmanın önünü açmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, ‘Badem Fidanı Dağıtım Töreni` ile Aydıncıklı ve Tarsuslu üreticiye de ulaştı. Aydıncık`ta 131 üreticiye toplam 3 bin 947 adet, Tarsus`ta ise 11 üreticiye toplam 330 adet badem fidanı desteği verildi. Bu yıl Mersin genelinde bugüne kadar toplam 533 üreticiye, 15 bin 986 adet badem fidanı teslim edildi.

SEÇKİN: “AYDINCIK`TA 131 ÜRETİCİYE, YAKLAŞIK 4 BİN ADET BADEM FİDANI DAĞITTIK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi`nde Ziraat Mühendisi olarak görev yapan Aysun Seçkin, Aydıncık`ta yapılan dağıtım hakkında bilgi verdi. Seçkin, projenin 3 yıldır sürdüğünü belirterek, “Şu anda Aydıncıklı üreticilerin talebi üzerine, 131 üreticimize yaklaşık 4 bin adet badem fidanı dağıttık” dedi.

Üreticilerden aldıkları dönüşlerin de çok olumlu olduğunu söyleyen Seçkin, “Badem, bölgemize çok uygun bir bitki olduğu için çok talep var. 600 - 1000 rakımlarda yetişen, masrafı ve fazla bakımı olmayan ve bu yörenin topraklarına çok uygun olan bir bitki. Dolayısıyla insanlar fazlaca talep ediyor. Ayrıca günümüzdeki en büyük sorunlardan bir tanesi de tarımsal sulama. Su kıtlığı yaşıyoruz. Bu noktada da badem, susuzluğa dayanıklı bir bitki ve çok fazla hastalık zararlısı yok” diye konuştu.

“BADEM, AZ MASRAFLA YÜKSEK GELİR ELDE EDİLEBİLEN BİR ÜRÜN”

Üreticileri ürünler konusunda bilgilendirdiklerini de söyleyen Seçkin, üreticinin bademden alabileceği verim hakkında, “İnsanlar çok az masrafla, yüksek gelir elde edebilmenin bademden geçtiğini anladılar. Biz 3 yıldır sürekli anlatıyoruz. Badem yaklaşık 7 yaşında tam anlamıyla ekonomik verime ulaşan bir bitki. Dekardan, yıllık ortalama 400 kilo kadar kabuklu badem alabiliyorlar. İç badem olarak satacak olurlarsa da, 150-200 kiloya kadar ürün alabiliyorlar. Piyasadaki fiyatlar da oldukça yüksek” ifadelerini kullandı.

Girdi maliyetleri anlamında bademin üreticiyi rahatlatan bir bitki olduğunu kaydeden Seçkin, “Diğer ürünlerde olduğu gibi bademin budaması, ilaçlaması, gübrelemesi çok fazla olmuyor. Dolayısıyla girdi maliyetleri düşüyor, ama gelir üst seviyelerde kalıyor. Çünkü badem herkes tarafından tercih edilen bir ürün” diye konuştu.

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA