18 Haziran 2024 Salı


13:51   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... YRP`LI DOĞAN AYDAL`DAN MHP`YE: "DEVLET BEY EVLENSEYDI HANıMı IYI BAKARDı, BAKMAMıŞLAR``   13:08   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... CHP`DEN İYİ PARTI`YE : ``ORTAK AKıLDA BIRLIKTE YOL ALMAMıZ GEREKEN ÇOK KONU VAR. AYNı YOLDAYıZ``   12:53   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA... İYİ PARTILI OFLUOĞLU: "BELEDIYE BAŞKANLARı HERKESIN BELEDIYE BAŞKANı. DIĞER PARTILERIN IÇ IŞLERINE KARıŞMADAN SÜREÇ DEVAM ETMELI   11:44   DEM PARTI`NIN CHP`YE ZIYARETINDE KONU KAYYUM... DEM PARTILI SEVILAY ÇELENK: "AÇıKÇASı GERÇEKTEN BU DARBE NITELIĞINDE"   11:26   NIĞDELI BESICI: "HAYVANLARıMıZı SATAMADıK GERI GÖTÜRECEĞIZ... ONDAN SONRA HACIZ ÜSTÜNE HACIZ, ICRA ÜSTÜNE ICRA"   11:03   SIYASI PARTILER ARASı BAYRAMLAŞMA... MHP`LI KARAKAYA: "MISAFIR IKRAM EDILENI YEMIYORSA, GIDERKEN KENDISINE ÇıKıN YAPıLıR"   10:31   SIYASI PARTILERDE BAYRAMLAŞMA ZIYARETI... DENIZ YÜCEL: "TÜRKIYE BÜYÜK MILLET MECLISI`NIN GEÇMIŞTEKI IŞLEVINI NE YAZıK KI KAYBETTIĞINI GÖRÜYORUZ"   10:14   ÖMER FETHI GÜRER, HUBUBAT ÜRETICILERININ SORUNLARıNıN ÇÖZÜMÜ IÇIN TBMM`YE ARAŞTıRMA ÖNERGESI VERDI   19:05   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI GENEL BAŞKANLARıN BAYRAMıNı KUTLADı   17:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN ILE SIYASI PARTILILERIN GENEL BAŞKANLARı VE GRUP BAŞKANLARıNA BAYRAM TELEFONU   14:17   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, MANISA VALISI ÜNLÜ`YÜ ZIYARET ETTI   13:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN BAYRAMıN ILK GÜNÜNDE KABRISTAN ZIYARETI   11:44   CHP`LI KıŞ`TAN BAKAN BOLAT`A: "KURBAN BAYRAMı ÖNCESI GELEN FAHIŞ ZAMLAR KONUSUNDA HANGI ÖNLEMLER ALıNDı?"   10:30   ÖZGÜR ÖZEL: "TÜM BABALARıN BABALAR GÜNÜ`NÜ KUTLUYORUM"   10:27   VELI AĞBABA: KURBANı VATANDAŞA HARAM ETTILER   10:20   CHP`LI UMUT AKDOĞAN: "AVM ÇALıŞANLARıNıN BEKLEDIĞI YASA TEKLIFI 55 GÜN TBMM`DE IŞLEME ALıNMADı"   09:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`DEN ‘SAĞLıK VE ENGELLI POLITIKALARı ÇALıŞTAYı`   08:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN`A ``IADEIZIYARET`` YANıTı: "BIZ O SÖZÜ HIÇ ÜZERIMIZE ALMıYORUZ"   22:21   ÖZGÜR ÖZEL, ÖNCEKI DÖNEM GENEL BAŞKANLAR ILE BIR ARAYA GELDI   16:01   ÖZGÜR ÖZEL: ``CUMHURBAŞKANLıĞı KABINESI, ZENGINI DAHA ZENGIN, YOKSULU DAHA YOKSUL YAPACAK DÜZENLEMELERIN HAZıRLıĞıNı YAPMAKTADıR``  
 
     
   

İTO BAŞKANI ERDOĞAN`DAN TTB`NİN GÖREVDEN ALINMASI DAVASINA TEPKİ: “OLASI BİR GÖREVDEN ALMADA TTB`Yİ TERK ETMEYECEĞİZ”


İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Nergis Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan ve karar duruşması perşembe günü yapılacak olan dava öncesinde “30 Kasım`da İstanbul Tabip Odası olarak Ankara`da ve çatı örgütümüz TTB yöneticilerinin yanında olacağız, olası bir görevden alma karşısında TTB`yi terk etmeyeceğiz, tüm gücümüzle hekimlerin hakları ve halkın sağlığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Kasım 2023 Salı 13:39   Okunma : 396

Haber: ÇAĞATAN AKYOL - Kamera: ADEM KARABAYIR

İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Nergis Erdoğan, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan ve karar duruşması perşembe günü yapılacak olan dava öncesinde “30 Kasım`da İstanbul Tabip Odası olarak Ankara`da ve çatı örgütümüz TTB yöneticilerinin yanında olacağız, olası bir görevden alma karşısında TTB`yi terk etmeyeceğiz, tüm gücümüzle hekimlerin hakları ve halkın sağlığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasını yaptı.

TTB Merkez Konseyi`nin üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan davanın karar duruşması 30 Kasım Perşembe günü Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi`nde yapılacak. Dava öncesinde bugün İTO`nun Cağaloğlu`ndaki merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya İTO Başkanı Nergis Erdoğan, İTO Genel Sekreteri Ertuğrul Oruç ile önceki dönem İTO Başkanlığı yapan Gençay Gürsoy, Taner Gören ve Özdemir Aktan ile hekim Raşit Tükel de katıldı.

“TÜM KONSEY ÜYELERİNE TEŞMİL EDİLMESİ HUKUKA AYKIRIDIR”

Hazırlanan ortak metni okuyan Nergis Erdoğan, davanın akla, mantığa ve hukuka aykırı olduğunu belirterek hekimlere ve halkın sağlık hakkına yönelik bir tehdit olduğunu vurguladı. Erdoğan, şunları söyledi:

“TTB Merkez Konseyi`nin görevden alınması davası, TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı`nın kendi uzmanlık alanında yaptığı bir açıklama sonucu savcılık makamınca açılmıştır. Dava, sözde dayanağını 6023 sayılı TTB Yasası`na 1980 darbesi sonrasında eklenen ve son derece muğlak, iktidarların hekim örgütleri üzerindeki baskısını hedefleyen ‘amaç dışı faaliyet` yapılması hâlinde Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınacağı maddesinden almaktadır ancak gerekçe gösterilen açıklama, Merkez Konsey tarafından TTB görüşü olarak yapılmamıştır. Bu nedenle tüm Merkez Konsey üyelerine teşmil edilmesi hukuka aykırıdır. Dava ile ilgili bir başka garabet, Şebnem Korur Fincancı`ya atfedilen suçla ilgilidir. Şebnem Korur Fincancı`ya verilen ceza henüz istinaf aşamasındadır ve sonrasında da Yargıtay yolu açıktır. Bu nedenle söz konusu ceza ve isnat edilen suç henüz kesinleşmemiştir. Ayrıca Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması davası, Merkez Konseyi Başkanı kendisine isnat edilen suçla ilgili sorgulanmadan ve saatler içinde açılmıştır.

“BASKI VE TEHDİDİN SÜRMESİ DIŞINDA AÇIKLAMASI OLAMAZ”

Öte yandan 30 Kasım`da 6`ncısı yapılacak olan duruşmaların her birisinde TTB avukatları tarafından seçilmelerinden bu yana üye değişikliği olduğu bildirildiği hâlde ‘Merkez Konseyi` tanımı ile mahkemenin kimleri kastettiği halen anlaşılamamıştır. Bu tutumun ülkenin dört bir yanından gelen hekimlerin emek ve çabalarının göz ardı edilmesi, TTB ve tabip odaları üzerindeki baskı ve tehdidin sürdürülmesi dışında bir açıklaması olamaz. 20 yıldır süren ‘sağlıkta dönüşüm` programı, çalışma koşullarının güçlüğü, şiddet, itibarsızlaştırma, emeklerine gösterilen saygısızlık hekimleri yurt dışında çözüm aramaya yöneltmektedir. Genç hekimlerin artık bazı uzmanlık alanlarını tercih etmedikleri her gün yeni verilerle gözler önüne serilmektedir. Bu olumsuzluklara yol açan ‘sağlıkta dönüşüm` programına eklenen hukuki baskı, yalnızca hekimlerin değil, aynı zamanda halkın da sağlık hakkına yönelik bir tehdittir. 30 Kasım`da İstanbul Tabip Odası olarak Ankara`da ve çatı örgütümüz TTB yöneticilerinin yanında olacağız, olası bir görevden alma karşısında TTB`yi terk etmeyeceğiz, tüm gücümüzle hekimlerin hakları ve halkın sağlığı için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA