17 Mayıs 2024 Cuma


14:52   DEM PARTİ VAN İL BAŞKANI KURT: "KOBANİ DAVASI HER YÖNÜYLE HUKUK DIŞI, SİYASİ BİR DAVADIR"   14:21   KOBANİ DAVASI`NDA DURUŞMANIN ERTELENME TALEBİ REDDEDİLDİ   14:04   CHP`DE TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ BAŞKANLIĞI SEÇİMİ İÇİN SÜREÇ BAŞLIYOR   13:44   CAN ATALAY İÇİN ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR   13:14   GÖKHAN GÜNAYDIN BAKAN TEKİN`E SESLENDİ   13:04   VELİ AĞBABA`DAN İKTİDARA DIŞİŞLERİ VAKFI TEPKİSİ   11:46   KOBANİ DAVASI`NDA KARAR BEKLENİYOR... ALİ MAHİR BAŞARIR, CHP HEYETİ ADINA BASIN AÇIKLAMASI YAPTI   11:40   KOBANİ DAVASINDA KARAR BEKLENİYOR… DEM PARTİ`DEN SİNCAN CEZAEVİ ÖNÜNDE AÇIKLAMA   11:34   GÖKÇE GÖKÇEN`DEN ODTÜ`LÜ ÖĞRENCİLERE DESTEK   10:55   BURHANETTİN BULUT: “CUMHURBAŞKANLIĞI SARAYININ 1 DAKİKALIK HARCAMASI 2 ASGARİ ÜCRETİ AŞTI”   09:53   MERSİN BÜYÜKŞEHİR DESTEKLİYOR, KADINLAR OKUMA YAZMA ÖĞRENİYOR   01:39   AYM`NİN CAN ATALAY KARARINI UYGULAMAYAN YARGITAY 3. CEZA DAİRESİ BAŞKANI MUHSİN ŞENTÜRK, YARGITAY CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI`NA SEÇİLDİ   01:20   ALİ MAHİR BAŞARIR: "OSMAN KAVALA DOSYASINDA HEYET KAPAĞINI BİLE KALDIRMADAN RET KARARI VERDİ, UTANÇ MESELESİDİR BU"   01:14   TBMM`DE MUHALEFET VE İKTİDAR MİLLETVEKİLLERİ ARASINDA “KAMUDA TASARRUF” TARTIŞMASI…   01:01   FAHİŞ FİYAT ARTIŞI VE STOKÇULUK CEZALARININ ARTIRILMASINI DA İÇEREN KANUN TEKLİFİNİN İLK 3 MADDESİ TBMM GENEL KURULU`NDA KABUL EDİLDİ   16:49   BES EDİRNE ŞUBESİ`NDEN `TASARRUF` PROTESTOSU   15:14   CHP, ÖZGÜR ÖZEL`İN KATILIMIYLA “ENGELSİZ YARINLAR BULUŞMASI” DÜZENLİYOR   15:12   GAMZE TAŞCIER: “ÇOCUKLAR İSTİSMAR EDİLİRKEN SUSANLARI, İSTİSMARI MEŞRULAŞTIRMAYA ÇALIŞANLARI TARİH AFFETMEZ”   14:46   DİSK: ASIL SUÇLU OLAN TAKSİM`İ 1 MAYIS`A YASAKLAYANLARDIR   14:26   BTP GENEL BAŞKANI BAŞ: "BUNLARIN `TASARRUF EDECEĞİZ` DEMELERİNE BAKMAYIN. ÖZELLEŞTİRME FURYASINA BAŞLANACAK"  
 
     
   

CHP BASKİL İLÇE BAŞKANI ODABAŞI: "SULAMA GÖLETLERİ SU KAÇIRDIĞI İÇİN KULLANILMAZ DURUMDA, DEVLETİN PARASI ÇARÇUR EDİLİYOR"


CHP Baskil İlçe Başkanı Naim Odabaşı, Elazığ`ın Baskil ilçesinde sulama amacıyla yapılan göletlerin gövdeden su kaçırması nedeniyle kullanılamadığını belirterek, “O dönemde kontrol mühendisleri olsun, yetkililer olsun niye denetimini yapmadılar? Zamanında denetim yapılsaydı su kaçırmazdı bu gölet. Devletin de bu kadar zararı olmazdı...Devletin parası böyle göletlerle falan çarçur ediliyor" dedi. DSİ 9. Bölge Müdürü Sabahattin Şamcı ise sızıntıların önlenmesi için iyileştirme projelerinin devam ettiğini belirterek, “İyileştirme projelerinin tamamlanmasıyla 2024 yılında gerekli inşaat çalışmalarına başlanacaktır" açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 3 Kasım 2023 Cuma 10:36   Okunma : 95

CHP Baskil İlçe Başkanı Naim Odabaşı, Elazığ`ın Baskil ilçesinde sulama amacıyla yapılan göletlerin gövdeden su kaçırması nedeniyle kullanılamadığını belirterek, “O dönemde kontrol mühendisleri olsun, yetkililer olsun niye denetimini yapmadılar? Zamanında denetim yapılsaydı su kaçırmazdı bu gölet. Devletin de bu kadar zararı olmazdı...Devletin parası böyle göletlerle falan çarçur ediliyor" dedi. DSİ 9. Bölge Müdürü Sabahattin Şamcı ise sızıntıların önlenmesi için iyileştirme projelerinin devam ettiğini belirterek, “İyileştirme projelerinin tamamlanmasıyla 2024 yılında gerekli inşaat çalışmalarına başlanacaktır" açıklamasını yaptı.

CHP Elazığ Baskil İlçe Başkanı Naim Odabaşı, ilçede 2011 yılında sulama amaçlı yapımına başlanan Odabaşı Akuşağı ve İçlikaval göletlerinin gövdeden su kaçırdığı gerekçesi ile faaliyete geçmediğini belirterek, devletin bu göletler nedeni ile zarar uğradığını söyledi. Odabaşı, şunları söyledi:

"KÖYLÜLER SESİNİ ÇIKARMASIN DİYE DİNAMO İLE SU VERİLİYOR"

"Odabaşı Göleti`nin 2011`de ihalesi yapıldı. Yanılmıyorsam 2013`lerde falan başlandı ve gölet bittikten sonra şu anda 3 senedir gölet kullanılmıyor. `Gövdede su kaçırıyor` denildi. Kaç defa denemelerine rağmen yapamadılar. Eğer Odabaşı göleti faaliyete girmiş olsaydı 5 bin 350 dekar arazi sulanacaktı. Faaliyete girmediği için bu araziler sulanmadı. Ve şu anda DSİ, 3 yıldır da eski bahçeler kurumasın diye dinamoyla köylüye su veriyor.  Köylü de sesini çıkarmasın diye 3 senedir o dinamo masrafını DSİ ödüyor. Yani bu Odabaşı Göleti`ne yapılan milyonlarca lira ziyan olmuş durumdadır. O sulanacak olan araziler de sulanmadı ayrıca da Devlet Su İşleri bir de TEDAŞ`a elektrik parası veriyor. Gövdede çürüklük var. O dönemde kontrol mühendisleri olsun, yetkililer olsun  niye denetimini yapmadılar? Neden su kaçırıyor? Zamanında denetim yapılsaydı su kaçırmazdı bu gölet. Devletin de bu kadar zararı olmazdı.

"ELEKTRİK PARASINI DEVLET ÖDÜYOR DİYE SES ÇIKARMIYORLAR"

Ayrıca bizim İçlikaval Göleti var. Bu da biraz ileride yukarıda. Onda da zemin çürük diyorlar. Şu anda orada 2 bin 500 dekar sulanacaktı ve o da sulanmıyor. Zemin çürükse zemin etüdü yapılmadı  mı? Jeoloji mühendisleri bakmadı mı? Oraya da milyonlarca para gitti. Neden devletin parası bu şekilde heba oluyor? Ayrıca bir de Akuşağı Göleti var. Onun da faaliyete girmediğini söylüyorlar. Onda da çeşitli arızalar varmış. Devletin parası böyle göletlerle falan çarçur ediliyor. Bu devleti zarara uğratanlara neden hesap sorulmuyor? Özellikle eski Baskil dinamo ile işlerken elektrik parasını devlet verdiği için ne muhtar ne de eski Baskilliler sesini çıkarmıyorlar diyorlar ki nasılsa dinamo çalışıyor, suyumuz geliyor. Eski bahçelerimiz kurumadı onları suluyoruz ama diğer tarafta yeni sulanacak 5 bin 350 dekarlık alan susuz kaldı. Onlara hiçbir şey yapılmadı. Kanalları dahi yapılmadı. Yani yoksa 2 tane kanal yapılacaktı sağlı sollu yapılmadığı için onların hiçbiri faydalanmadı.``

"10 YILDIR BURASI ATIL DURUMDA BEKLİYOR`"

Odabaşı Köy Muhtarı Alaattin Karakul ise şunları söyledi:

"Bizim bu göletle ilgili bir sorunumuz oluştu. Tabi bu dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 2013 yılında Elazığ`da görkemli bir açılış ile `1000 günde 1000 tane gölet` böyle hızlı bir şekilde yapılacaktı. Maalesef bu gölete başlandığı günden itibaren gövdeden su kaçırmaya başladı. 10 yıldır vatandaşımız bekliyor. Yani 10 yıldır vatandaşımız çukurlarını açmış. Bahçe tarımı yapmak şartıyla, şu anda atıl bir durumda bekliyor. Yani her sene gelip burada bir sondaj çalışması yapıyorlar. DSİ Bölge Müdürlüğümüz tarafından maalesef bir sonuç alamadık. Daha önceden şurada belki göreceksiniz tünel falan yapılmıştı. Tünel falanda çöktü yani devletin katrilyonlarca parası heba olmuş oldu ama tabi bu gölet ile ilgili bizim DSİ Bölge müdürlüğünde yeni gelen bir müdürümüz var aktif biri. İnşallah o bir çözüm bulacak."

"GÖLETLERİN İYİLEŞTİRME ÇALIŞMALARI 2024 YATIRIM PROGRAMINA DAHİL EDİLDİ"

Konu ile ilgili olarak DSİ 9. Bölge Müdürü Sabahattin Şamcı ise şu açıklamalarda bulundu:

"Elazığ Baskil Akuşağı Göleti`nde su tutulmasının akabinde gölette meydana gelen su çıkışları işletmeye engel teşkil etmemekte ve gölet istenen faydayı sağlamaktadır ancak bu sızıntıların da önlenmesi için kurumumuz yatırım programında iyileştirme projeleri adı altında proje çalışmalarımız devam etmektedir. İyileştirme projelerinin tamamlanmasıyla 2024 yılında gerekli inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Elazığ Baskil İçlikaval Göleti`nde mevcut su kaçaklarının tamiri için kurumumuz yatırım programında iyileştirme projeleri adı altında proje çalışmalarımız son aşamaya gelinmiş olup iyileştirme projelerinin tamamlanmasıyla 2024 yılında gerekli inşaat çalışmalarına başlanacaktır. Elazığ Baskil Odabaşı Göletinde su kaçaklarının sebebinin araştırılması amacıyla iyileştirme projesi kapsamında jeolojik çalışmalar ve laboratuvar deneyleri yapılmakta olup iyileştirilmesi için takip ve proje çalışmaları devam etmektedir. Yatırım programında yer alan söz konusu işin proje çalışmalarının tamamlanmasına müteakip yapım ihalesi aşamasına geçilecektir."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA