10 Mayıs 2024 Cuma


16:40   TARSUS BELEDİYESİ PARKLARINDA YENİLEME VE BAKIM ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR   16:38    BAŞKAN YILDIZ’DAN, ŞEHİT ANNESİ RABİA BULUT’A “ANNELER GÜNÜ” ZİYARETİ   16:33   ÖZGÜR ÖZEL ESKİŞEHİRDE KONUŞTU   16:01   ÖMER BOLAT: ŞARTLARIMIZ SAĞLANINCAYA KADAR İSRAİL İLE TİCARETİN DURDURULMASI KARARIMIZ YÜRÜRLÜKTE   15:01   EĞİTİM-SEN TRABZON ŞUBE BAŞKANI MUHAMMET İKİNCİ: ``TOPLUMUN SAĞLIKLI EĞİTİM HAKKI HER ŞEYDEN DEĞERLİDİR``   13:41   GÜLCAN KIŞ’TAN ATAMA VE MÜLAKAT TEPKİSİ   13:15   BAKAN TEKİN, 4 SENDİKAYLA `EĞİTİMDE ŞİDDET` TOPLANTISI YAPTI   13:14   AYŞE ATEŞ: SUÇLULARI KAMUOYUNDAN SAKLAMAYA YÖNELİK HAMLELERİNİZ NAFİLE   12:41   ÖZGÜR ÖZEL AFYONKARAHİSAR`DA KONUŞTU   12:02   MAHMUT TANAL: "BAŞLIK PARALARINI ŞANLIURFA`DA, GÜNEYDOĞU`DA KALDIRILMASI GEREKİYOR. YETKİLİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM"   11:55   CHPLİ MEHMET TÜM`DEN “TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ” TEPKİSİ   11:06   ERHAN ADEM: "TÜRKİYE MİLLİ BOTANİK BAHÇESİ MÜDÜRLÜĞÜ`NDE 3 MİLYON LİRALIK BAKIR KABLO ÇALINDI. BAKANLIKTAN HÂLÂ SES ÇIKMIYOR"   10:57   SİNOPLU VATANDAŞ: “BİR YUMURTANIN KOLİSİ 100 LİRA, ETİN KİLOSU 600 LİRA OLMUŞ. ASGARİ ÜCRETLİ NASIL GEÇİNECEK?"   10:33   BURHANETTİN BULUT: "MİLLETİN VERGİLERİ MİTİNGLERDE, TEMEL ATMA TÖRENLERİNDE, PARTİ TOPLANTILARINDA ÇARÇUR EDİLMİŞ"   10:23   EĞİTİM SENDİKALARINDAN `ATAMA` VE `ŞİDDET` TEPKİSİ: “NE EĞİTİMİN NİTELİĞİ BIRAKILDI NE DE ÖĞRETMENLERİN MESLEK ONURU BIRAKILDI”   10:12   MERSİN BÜYÜKŞEHİR ENGELSİZ YAŞAM PARKI, HEM ÖZEL ÇOCUKLARIN HEM ANNELERİN GÖZDESİ   10:11   OSMAN KAVALA YENİDEN YARGILAMA İSTEDİ: "ADALET HERKES İÇİN GEREKLİDİR"   10:01   MERSİN BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ`NDE OCAK AYINDA İŞE ALINAN 50 İTFAİYE ERİ GÖREVE BAŞLADI   09:29   CHP MANİSA İL BAŞKANI ÖZALPER`DEN MADEN FACİASININ 10`UNCU YILINDA “SOMA” ÇAĞRISI… “SOMA MÜCADELESİNE DESTEK VEREN HERKESİ SOMA`YA BEKLİYORUZ”   09:25   VAHAP SEÇER, SEÇİM GÜVENLİĞİNDE GÖREV ALAN AVUKATLAR VE GÖNÜLLÜLER İLE BİR ARAYA GELDİ   
 
     
   

TUNCER BAKIRHAN`DAN BAHÇELİ`YE `CELAL ADAN` TEPKİSİ: "BUNLARIN HAKARETTEN, KÜFÜRDEN, ANTİDEMOKRATİK UYGULAMALARI SAVUNMAKTAN BAŞKA İŞLERİ YOK"


HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin TBMM Başkanvekili Celal Adan ile ilgili açıklamalarını eleştirerek “Milletvekilimiz Sayın Sakık`ın yapmış olduğu konuşmadan sonra Meclis İdare Vekili`nin kullanmış olduğu sözleri bir kez daha buradan kınamak istiyorum. Bizler Bahçeli`den özür beklerken, maalesef kendi vekiline ve sarf etmiş olduğu sözlere sahip çıktı. MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi, gerçekten bunların hakaretten, küfürden, antidemokratik uygulamaları savunmaktan başka işleri yok. Küfür ve hakaretleri bunların konuşmalarının içerisinden çıkarırsan, geriye bir şey kalmıyor" dedi.

 

Tarih : 31 Ekim 2023 Salı 14:35   Okunma : 315

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin TBMM Başkanvekili Celal Adan ile ilgili açıklamalarını eleştirerek “Milletvekilimiz Sayın Sakık`ın yapmış olduğu konuşmadan sonra Meclis İdare Vekili`nin kullanmış olduğu sözleri bir kez daha buradan kınamak istiyorum. Bizler Bahçeli`den özür beklerken, maalesef kendi vekiline ve sarf etmiş olduğu sözlere sahip çıktı. MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi, gerçekten bunların hakaretten, küfürden, antidemokratik uygulamaları savunmaktan başka işleri yok. Küfür ve hakaretleri bunların konuşmalarının içerisinden çıkarırsan, geriye bir şey kalmıyor" dedi.

HEDEP Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bakırhan, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay`ın dosyasının tekrar Yargıtay`a gönderilmesine ilişkin şunları söyledi:

“Hukuk katledilmeye çalışılıyor. 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Anayasa Mahkemesi`ni hiçe sayarak Can Atalay`ın serbest kalmaması için dosyayı Yargıtay`a iletti. Buradan Can Atalay`ın derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşen bütün mücadeleyi cezaevinde bulunan arkadaşlar için ortaya koyacağımızı belirtmek istiyoru. Biz Anayasa Mahkemesi`nin mi, 13 Ağır Ceza Mahkemesi`nin mi yoksa Yargıtay`ın kararlarına mı inanacağız? Bunun cevabını bence yeni anayasa tartışmaları yürüten hükümet bize bir zahmet söylesin. Anayasa Mahkemesi ne işe yarar? Bir işe yarıyorsa 13. Ağır Ceza Mahkemesi ne yapmaya çalışıyor. Emin olun ki bu haksız ve hukuksuz tutuklamalar, bunun arkasında siyasi iradenin düşüncelerine denk düşen kararları veren yargıç ve mahkemeleri unutmayacağız.”

“KÜFÜR VE HAKARETİ KONUŞMALARINDAN ÇIKARSAN, GERİYE BİR ŞEY KALMIYOR”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli`nin TBMM Başkanvekili Celal Adan`la ilgili açıklamalarını eleştiren Bakırhan, şöyle konuştu:

“Milletvekilimiz Sayın Sakık`ın yapmış olduğu konuşmadan sonra Meclis İdare Vekili`nin kullanmış olduğu sözleri bir kez daha buradan kınamak istiyorum. Bizler Bahçeli`den özür beklerken, maalesef kendi vekiline ve sarf etmiş olduğu sözlere sahip çıktı. MHP Genel Başkanı aslında kendi vekiline sahip çıkarak bize bir gerçekliği daha gösterdi, gerçekten bunları hakaretten, küfürden, antidemokratik uygulamaları savunmaktan başka işleri yok. Küfür ve hakaretleri bunların konuşmalarının içerisinden çıkarırsan, geriye bir şey kalmıyor...

Ülkedeki mafya ve suç örgütüyle poz verenlerin siyaseten bizlere sözleri olmamaz. Bizler Meclis`in kirli sözlerin sarf edildiği bir platform olmadığını bir kez daha belirtmek istiyoruz. Meclis küfredilen bir mekan değil. Böyle bir Meclis, Türkiye halklarının iradesi olamaz. Şimdi kalkıp tehdit ediyor, yetmemiş gibi Celal Adan`ı sahiplenmeye çalışıyor. Balık baştan kokar. Zaten başka bir şey beklemek de biraz saflık olurdu.”

Bakırhan, Filistin konusunda da Birleşmiş Milletler`in ateşkes çağrısını desteklediklerini belirterek, “Karara rağmen artarak devam eden bir savaş. Dünya izliyor, uluslararası kamuoyu sorumluluk almaktan kaçınıyor. Biz tekrar uluslararası demokratik kamuoyuna seslenmek istiyoruz. Bu tür meseleler oylamalar, kınamalar, basın açıklamalarıyla durdurulamıyor. Şiddet en ağır sonuçlarıyla devam ediyor. Bu şiddeti ortadan kaldırmak için gerçek anlamda sorumluluk almak, savaşı durdurmak biz dünya insanlık mirasının da bir görevi olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu. 

Bakırhan, AKP iktidarının Filistin konusunu da iç politikaya malzeme yaptığını dile getirerek, “İsrail bir terör devletidir` diyenler aslında İsrail ile en yakın, en sıcak, bugüne kadar Türkiye`nin tarihinde olmadığı kadar yoğun ilişki içindedirler” dedi. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA