29 Haziran 2024 Cumartesi


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

BÜYÜKŞEHİR’İN KARLA MÜCADELE EKİPLERİ KARA GEÇİT VERMİYOR


Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. ÖzellikleMut, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli ve Erdemli gibi ilçelerinyüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışan ekipler; kar küreme, tuzlama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor.

 

Tarih : 5 Şubat 2023 Pazar 16:13   Okunma : 384

Mersin’in yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışları dolayısıyla, Mersin Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri çalışmalarını yoğunlaştırdı. ÖzellikleMut, Toroslar, Çamlıyayla, Tarsus, Mezitli ve Erdemli gibi ilçelerinyüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının olumsuz etkilerini en aza indirmek için çalışan ekipler; kar küreme, tuzlama ve kurtarma çalışmaları gerçekleştiriyor.

Karlar küreniyor, yollar açılıyor

Öncesinde 15 aracı kar küreme ve tuzlama çalışmalarında görev almak üzere,makine ve ekipmanlarla entegre eden Büyükşehir Belediyesi, kar küreme ve tuz serim işlemini daha hızlı hale getirdi.Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Karla Mücadele Ekipleri,güçlenen araçlarıyla gece boyu süren yağışın yolları kapamaması için kar küreme çalışması yapıyor. Yolları açan ekipler, ardından da tuzlama çalışması gerçekleştiriyor.Yağışın fazla olacağı noktalar için önceden konuşlanan ekipler, yağış başladığı andan itibaren çalışmalara başlıyor.

Toplam 85 araç ve iş makinesi ile 154 personel görevli

Bozyazı, Silifke, Anamur, Erdemli, Aydıncık, Gülnar, Tarsus, Çamlıyayla, Mut ve 4 merkez ilçede sahada aktif görev alan ve teyakkkuzda bekleyen toplam 85 araç ve iş makinesi ve 154 personel görev alıyor. Çalışmalar Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ile Muhtarlık İşleri Dairesi koordinesinde gerçekleştiriliyor.

Toroslar’da; Arslanköy-Çatak-Hangediği, Değnek- Sadiye- Başpınar, Gözne, Tırtar, Çağlarca, Ayvagediği, Kızılkaya, Alanyalı, Yüksekoluk, Yeniköy, Bekiralanı, Güzelyayla; Mezitli’de Fındıkpınarı,Demirışık, Erdemli’de ise Sorgun, Şahna, Aydınlar, Çerçili veArslanlı mahallelerinde kapanan yollar açıldı.

Greyder, kazıyıcı, yükleyici, kar küreme ve tuzlama aracı ile çalışan ekipler, muhtarlar ve vatandaşlardan TEKSİN aracılığıyla gelen talepleri de dikkate alıyor.  Yolda mahsur kalan vatandaşların da imdadına yetişen ekipler, gece ve gündüz vardiyası olmak üzere 7/24 esasına göre çalışıyor.

Erdemli’de Aydınlar ve Çerçili Mahallesi arasında gece saatlerinde araçlarında mahsur kalan 12 vatandaşın yardımına koşan ekipler, kısa süren çalışmanın ardından kurtardı.Toroslar’daArslanköy-Başpınararasında ise kar lastiği olmadığı için yolda kalan vatandaşlar da Karla Mücadele Ekipleri tarafından kurtarıldı.

Toroslar İlçesi Tırtar Mahallesi’nde yapılan karla mücadele çalışmasında Büyükşehir ekiplerinin yanında olanMahalle Muhtarı Ömer Gelgel, “2023 yılının ilk karı yağdı. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanım’a ve bütün çalışan ekiplere teşekkür ediyorum” dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA