5 Ekim 2024 Cumartesi


16:39   EĞITIM SEN: ``DEPREM BÖLGELERINDE, ÖĞRENCILERIN EĞITIME ERIŞIMI IÇIN GEREKLI ALTYAPı YATıRıMLARı YAPıLMAZKEN, DEVLETIN ÖZEL SEKTÖRE KAYNAK AKTARMASı KABUL EDILEMEZ``   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   15:14   ALI ÖZTUNÇ`TAN AGİT-PA`YA GAZZE TEPKISI   14:57   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇEN: GAZZE`DE TARIHIN EN CIDDI GıDA KRIZI YAŞANıYOR   14:24   MURAT EMIR`DEN DEVLET BAHÇELI`YE TEPKI   14:15   SÜLEYMAN BÜLBÜL`DEN DEPREME DAYANıKSıZ OKULDA EĞITIMIN SÜRMESINE TEPKI   13:56   CHP`LI PALA: SAĞLıK BAKANLıĞı COVID-19 HASTALıĞıNıN GÜNCEL DURUMUYLA ILGILI TEST, VAKA VE ÖLÜM SAYıLARıNı AÇıKLAYAMıYOR   13:55   ÖZGÜR ÖZEL`DEN MEHMET ŞIMŞEK`E: “GELDIĞI GÜN ENFLASYON YÜZDE 38`DI. BUGÜN 48”   12:09   CHP`LI ÇAKıRÖZER, EYLÜL AYı BASıN ÖZGÜRLÜĞÜ RAPORU`NU AÇıKLADı   10:13   MÜZEYYEN ŞEVKIN: "BAKANıN MANIA KRITERLERINI KARŞıLAMıYOR DEDIĞI ŞAKIRPAŞA`DA TEKNOFEST UÇAKLARı VıZıR VıZıR UÇUYOR"   10:12   ‘MERSIN 33 KART` OSMANIYE KOOPERATI`NE BAĞLı ARAÇLARA DA ENTEGRE EDILDI   10:03   ERHAN ADEM: HAYVANLARı KORUYAMAYAN BIR ÜLKEDE HAYVANLARı KURTARMA ÇABASı HÂKIM   09:42   ULUSLARARASı YENIŞEHIR KÜLTÜR FESTIVALI VE KITAP FUARı IÇIN GERI SAYıM BAŞLADı   16:52   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANı ADAYı MıSıNıZ" SORUSUNA YANıT   16:29   CHP`LI DINÇER`DEN BAKAN TEKIN`E: BIR MILYONDAN FAZLA ÖĞRENCININ EĞITIM HAYATLARıNı NEDEN SONLANDıRDıKLARıNA DAIR BIR ÇALıŞMA YAPTıNıZ Mı?   15:40   NARIN GÜRAN`ıN ADı, TARSUS`TA BIR PARKA VERILDI   15:38   LÜBNAN`DAN KAÇAN YABANCı UYRUKLU VATANDAŞLARıN MERSIN ÜZERINDEN TAHLIYELERI SÜRÜYOR   14:56   ÖZGÜR ÖZEL: ``HAYAT PAHALıLıĞıNı GIDERMEYIP, IŞSIZLIĞI ÇÖZMEYIP, AÇ KARıNLARı DOYURMAYıP ‘TEHLIKE BÜYÜK, ŞIMDI BIRLIK OLMA ZAMANı` SÖYLEMLERINE ARTıK BU MILLETIN BUNLARA KARNı TOK``   14:18   ÖZGÜR ÖZEL`DEN "CUMHURBAŞKANLıĞıNA YAKıŞTıRDıĞıNıZ BIR ADAY VAR Mı`` SORUSUNA YANıT   10:41   YANKı BAĞCıOĞLU`NDAN SOMALI`YE GEMI GÖNDERILMESINE TEPKI  
 
     
   

TBMM PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU`NDA, CHP`NİN “EHLİYET AFFI” İLE İLGİLİ ÖNERGESİ, AKP VE MHP TARAFINDAN REDDEDİLDİ


CHP, görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda devam eden bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun teklifinde; kırmızı ışık ihlali yapanların para cezalarını ödemeleri şartı ile sürüce belgelerinin iadesi ile ilgili düzenlemenin kapsamının genişletilmesi amacıyla önerge verdi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Ölümlü kazaya karışmamış olan, trafikte her ne sebeple olursa olsun trafikte ehliyetini kaptırmış olan bu 324 bin kişinin ehliyetinin bir defaya mahsus affedilmesini talep ediyoruz” dedi. Önerge reddedildi.

 

Tarih : 31 Ocak 2023 Salı 21:54   Okunma : 191

CHP, görüşmeleri TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda devam eden bazı alacakların yeniden yapılandırılması ile ilgili kanun teklifinde; kırmızı ışık ihlali yapanların para cezalarını ödemeleri şartı ile sürüce belgelerinin iadesi ile ilgili düzenlemenin kapsamının genişletilmesi amacıyla önerge verdi. CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Ölümlü kazaya karışmamış olan, trafikte her ne sebeple olursa olsun trafikte ehliyetini kaptırmış olan bu 324 bin kişinin ehliyetinin bir defaya mahsus affedilmesini talep ediyoruz” dedi. Önerge reddedildi.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile ilgili kanun teklifinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`ndaki görüşmeleri sürüyor.

Teklifin 15`inci maddesi AKP ve MHP milletvekillerinin oyları ile kabul edildi. Maddeye göre 1 yıl içerisinde üç ve daha fazla kırmızı ışık ihlali yaptığı veya bir yıl içerisinde beş defa hız sınırını aşığı için sürücü belgesi geçici olarak alınanların, para cezasını ödemişlerse belgelerinin iade edilmesinin önü açılıyor. Kural ihlali nedeniyle hakkında ceza uygulanan sürücülerin aktif ceza puanları, pasif hale getiriliyor.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı ve CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener, düzenlemenin; ölümlü bir kazaya karışmayan ama ehliyetine el konulan 324 bin sürücüyü de kapsayacak şekilde değiştirilmesi için önerge verdi.

Önergenin gerekçesinde şu ifadeler kullanıldı.:

“Sürücü davranışlarını geliştirme eğitimi (SÜDGE) kayıtları için 2023 yılı randevu tarihlerinin tamamen dolmuş olması nedeniyle her ne sebeple olursa olsun sürücü belgeleri elinden alınmış olan vatandaşların ölümlü kazaya karışmamış olanlarının sürücü belgelerinin vatandaşlara iade edilmesi amaçlanmaktadır.”

Önergeye ilişkin söz alan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, sürücü belgesi alınanların gitmek zorunda olduğu SÜDGE ile ilgili Ankara İl Sağlık Müdürlüğü`nün yaptığı duyuruya da atıfta bulundu. Müdürlüğün duyurusunda “2023 SÜDGE kayıtları için randevu başvuruları dolmuştur. Eğitim dönemlerindeki tüm kursiyerler eğitimlerini tamamlandığında bu başvuru ekranı tekrar açılacaktır” deniliyor.

Özkan Yalım, “Ölümlü kazaya karışmamış olan, trafikte her ne sebeple olursa olsun trafikte ehliyetini kaptırmış olan bu 324 bin kişinin ehliyetinin bir defaya mahsus affedilmesini talep ediyoruz” dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan ise ehliyetine el konulan 324 bin kişiden sadece 10 bin kişiye af getirildiğini belirterek, “Kırmızı ışıkta geçmek, hız sınırını aşmak ve alkollü araç kullanmak insan öldürür ancak siz sadece birisini affediyorsunuz” dedi.

Yalım`ın önergesi AKP ve MHP`li milletvekillerinin oylarıyla reddedil

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA