18 Mayıs 2024 Cumartesi


11:30   BAKIRLIOĞLU ESNAF KREDİSİNDE FAİZ ARTIRIMINA TEPKİ GÖSTERDİ : “TASARRUF EDİLECEK ÇOK ŞEY VAR, ESNAFLA UĞRAŞMAYIN”   11:23   ÖMER FETHİ GÜRER: "YEM SÜBVANSE EDİLMEDEN, GİDERLER DÜŞÜRÜLMEDEN, GEREKLİ DESTEK SAĞLANMADAN TARIMDA SORUNLAR BİTMEZ"   10:58   TÜRKAN SAYLAN, VEFATININ 15`İNCİ YILINDA BUCA`DA ANILDI   10:48   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI TURAN: "50`DEN FAZLA İNSANIMIZI ÖLDÜREN KİŞİLERE MAHKEME NEZDİNDE HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLDİ"   10:39   KÖPRÜ VE OTOYOLLARA GELEN ZAMLAR NAKLİYECİLERİ İSYAN ETTİRDİ: "UÇURUMDAN AŞAĞI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYORUZ ŞU AN"   10:31   AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU`NDAN 19 MAYIS MESAJI   10:12   MERSİN`DE 19 MAYIS COŞKUSU DEVAM EDİYOR   19:19   KILIÇDAROĞLU`NDAN AÇIKLAMA: "DEMİRTAŞ, İÇERİSİNDE AKP REJİMİYLE ANLAŞMALI BAZI PARTİLİLERİNİN DE OLDUĞU BİR İRADE TARAFINDAN `DOKUNULMAZLIĞIN KALDIRILMASI` MASKESİYLE TUTSAK EDİLMİŞTİR"   17:32   VAHAP SEÇER: “BİZ HÜKÜMETİ ELEŞTİRMİYORUZ, BİZ MERSİN`İN HAKKINI İSTİYORUZ”   16:38   GÜLCAN KIŞ’TAN 19 MAYIS MESAJI   16:27   YAPAY ZEKAYA GÖRE EN GÜZELİ “TARSUS”!   16:18   YENİŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZYİĞİT’TEN 19 MAYIS MESAJI   15:44   ÜNLÜ SUNUCU ERKAN YOLAÇ 89 YAŞINDA HAYATINI KAYBETTİ   15:37   TASARRUF TEDBİRLERİYLE KAMUYA PERSONEL ALIMI SINIRLAMASI GETİRİLİNCE GENÇLER KPSS`YE HAZIRLANMAYI BIRAKMAYA BAŞLADI   15:11   CHP GENEL BAŞKANI ÖZGÜR ÖZEL, ÇİN BÜYÜKELÇİSİ LİU SHAOBİN İLE BİR ARAYA GELDİ   14:59   ÇORUM`DA BİR ERKEK BOŞANMA AŞAMASINDA OLDUĞU EŞİ VE BALDIZINI ÖLDÜRDÜ   14:58   130 YIL ÖNCE İLK SERİ ÜRETİLEN ARAÇ MERCEDES-BENZ MOTOR-VELOCİPEDE, GELECEĞE İLERLİYOR   14:58   VAHAP SEÇER, AKÜLÜ SANDALYE DAĞITIM TÖRENİ`NE KATILDI   14:41   28 ŞUBAT DAVASI HÜKÜMLÜSÜ KOMUTANLAR TAHLİYE EDİLDİ: ”TAMAMEN BİR KUMPASIN İÇERİSİNDEYDİK”   14:18   ALİ BABACAN, KOBANİ DAVASI KARARINI DEĞERLENDİRDİ: "SİYASİ YUMUŞAMA LAFTA, GÖSTERMELİK ZİYARETLERDE KALDI”  
 
     
   

KARS`A BEKLENEN KAR YAĞDI


Sarıkamış Kayak Merkezi ile kış turizminin merkezi olan Kars`ta, geciken kar yağışı başladı. Kent beyaza büründü. Yarıyıl tatilindeki çocuklar, karın tadını aileleri ile birlikte çıkardı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 16:36   Okunma : 339

TACETTİN DURMUŞ 

Sarıkamış Kayak Merkezi ile kış turizminin merkezi olan Kars`ta, geciken kar yağışı başladı. Kent beyaza büründü. Yarıyıl tatilindeki çocuklar, karın tadını aileleri ile birlikte çıkardı.

Kars`ta beklenen kar yağışı, bu sabah başladı. Kars yağışını fırsat bilen vatandaşlar tarihi Kars Kalesi önünde bulun ‘Kars` yazısı önünde aileleri ve sevdikleri ile bir araya gelerek o anları cep telefonları ile fotoğraf çekerek ölümsüzleştirdi.

“KAR BU SENE ÇOK GEÇ GELDİ”

Eşi ve kızı ile karın tadını çıkartan Murat Yavuz, "Normalde kasım ayında kar yağmasını bekliyorduk ama bu sene çok geç yağdı. Erzurumluyum, Kars`ta beşinci yılım ilk kez böyle bir şeyle karşılaştım. Hem kuralık hem de Sarıkamış Kayak Merkezinin kapalı olması üzücü bir şey" dedi.

İş yerinin önünde biriken karları temizleyen Metin Aktaş da, soğuk şehirlerin ön önemli özelliği kar yağması olduğuna dikkat çekerek, "Nihayet kavuşturana bin şükür. Kars, kar ile güzel. Soğuk şehirlerin ön önemli özelliği kar yağmasıdır. Kar yağmadı mı hiçbir tadı kalmaz. İnşallah bereketli olur. Yapacak bir şey yok. Sadece bizim için değil şehir için de çok büyük faydası var. Kar olmadı mı Kars`ta turizm olmaz. Eskiden yaz turizmi vardı ama şimdi kışa ve kar turizmine döndük. Kar da yağmadı mı sıkıntılı olur" diye konuştu.

"KARIN KARS VE SARIKAMIŞ İÇİN ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VAR"

Turgay Kaya da, "Kış turizmi açışınsan özellikle Sarıkamış bölgesi bu yıl çok mağduriyet yaşadı. Şükürler olsun bu yıl kar başladı. Lapa lapa yağıyor, her taraf bembeyaz. Yerli ve yabancı turistin gelmesi açısından karın büyük bir önemi var. Bugün yağmaya başladı ve esnaf olarak büyük bir nefes aldık. Özellikle Doğu Ekspresi`nin gelmesi açısından kar çok önemliydi. Kars Belediyesi ve İl Özle İdaresi ekipleri de karın yağmasıyla birlikte Vali Beyin talimatıyla karla mücadele çalışmaları başlattığını öğrendik" ifadelerini kullandı. 

 

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA