2 Haziran 2024 Pazar


16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:03   CHP SAMSUN MILLETVEKILI MURAT ÇAN: "BARıNAKLARı GEZEREK RAPOR OLUŞTURACAĞıZ"   14:08   CHP, YARıN RIZE`DE DÜZENLENECEK ÇAY MITINGI`NE HAZıRLANıYOR...   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:42   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`E KURBAN BAYRAMı`NDAN ÖNCE İADEIZIYARETTE BULUNACAĞıNı SÖYLEDI   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:53   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZŞAHBAZ`DAN BURDUR AÇıKLAMASı   11:39   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   11:08   ALI ÖZTUNÇ`TAN BAKAN ŞIMŞEK`E: “SAVUNMA SANAYININ BEL KEMIĞI DEV FIRMALAR SATıLıYOR MU?”   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   
 
     
   

MERSİN`DE YAŞAYAN RUSLAR, MEZİTLİ DAYANIŞMA EVİNİ GEZDİ


Mersin`de yaşayan Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesi`nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evi`ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 15:18   Okunma : 302

Mersin`de yaşayan Rusça konuşan topluluk temsilcileri, Mezitli Belediyesi`nin ihtiyaç sahibi vatandaşlarla hayırseverleri bir araya getirdiği Dayanışma Evi`ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Dayanışma Evi sorumlusu Pelin Yalman ve gönüllü Süreyya Özdemir ile sohbet eden Rus gazeteci, gönüllü çevreci Elena Volodina, Mersin Rus Cemiyeti kurucusu, gönüllü Alena Dyakonova ve Mersin Plaj Voleybolu organizatörü Can Özdemir`in de aralarında olduğu Rusça konuşan topluluk üyeleri, yardım malzemelerin toplanması, temizlenerek gruplara ayrılması ve ihtiyaç sahibine ulaşması sürecini ayrıntılarıyla öğrendi.

Dayanışma Evi gönüllüsü Süreyya Özdemir, sosyal medya aracılığı ile her türlü kullanım fazlası ya da sıfır kıyafetin Dayanışma Evi`nde toplanarak gönüllüler yardımıyla temizlenmesi, yaş ve kategorilerine göre ayrılması ve mahalle muhtarları aracılığı ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılması konusunda çok hassas bir süreç yürütüldüğünü anlattı. Özdemir, “Biz yardım etmek isteyen vatandaşların iyi niyetinin değerlendirilmesinin yanında ihtiyaç sahibinin rencide edilmemesi konusunda çok hassas davranıyoruz. Vatandaşlarımızda bunu bilerek gönül rahatlığı ile gelip buradan eşya ve kıyafet alabiliyorlar. Bakımdan geçiriyoruz, evimize götürüp yıkıyoruz, ütülüyoruz ve ihtiyaç sahibine en hijyenik şekilde ulaşmasını sağlıyoruz. Bu sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi adına mahalle muhtarları ile görüşerek tespitte bulunduğumuz ihtiyaç sahibini veri tabanımıza kaydediyoruz. Sonra onlara belirli aralıklarla randevu vererek ailesinde bulunan kişi başına ihtiyacına göre en az üç parça kıyafeti paketleyerek teslim ediyoruz. Başkanımız Neşet Tarhan da bu konuda son derece hassas davranarak bu sürecin gizlice yürütülmesi konusunda bizlere destek oluyor” dedi.

Rusça konuşan topluluk temsilcileri de Mersin`de ihtiyaç sahibi vatandaşlara giysi ve eşya yardımı yapan tek belediye olduğunu dile getirerek, özellikle gönüllük ve dayanışma kavramı konusunda hayranlıklarını dile getirdi. Daha önce Başkan Tarhan`ı ziyaret ederek başta sahillerin temizlenmesi olmak üzere çevresel, kültürel, spor ve sosyal işbirlikleri yapılması konusunda karar aldıklarını belirterek, bu kapsamda Dayanışma Evi`nin çalışmalarını yakından görmek istediklerini de iletti. 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA