18 Mayıs 2024 Cumartesi


15:43   KIYI HAREKETLERİ DAYANIŞMA AĞI, KIYILARIN TİCARİLEŞTİRİLMESİNE KARŞI SAHİLLERDE EŞ ZAMANLI EYLEM YAPTI   15:04   CHP`NİN ``BÜYÜK EĞİTİM MİTİNGİ``... ÖZGÜR ÖZEL: ``ATATÜRK VE ARKADAŞLARI İLE SORUNU OLAN BU MÜFREDAT YOK HÜKMÜNDEDİR``   14:31   ANKARA BAROSU HUKUK KURULU BAŞKANI MEHMET ÖZDEMİR: "SON YILLARDA YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER SPOR HUKUKUNU DAHA İYİ BİR NOKTAYA GETİRDİ"   14:23   AFRODİSİAS MÜZE KONSERLERİ TASARRUF TEDBİRLERİ KAPSAMINDA İPTAL EDİLDİ   14:06   KOBANİ DAVASI AVUKATI ÇİĞDEM KOZAN: "ORTADA BİR SUÇ OLMADIĞI ÇOK AÇIK, İSTİNAF SÜRECİNDE CEZALARIN KALDIRILMASI GEREKİR"   13:51    CHP GENEL BAŞKANI ÖZEL, İBB`Yİ ZİYARET ETTİ: “ATATÜRK`ÜN PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”   13:45   ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI, MAHKEME HEYETİNİN BAŞÖRTÜLÜ OLMASI NEDENİYLE REDDİ HAKİM İSTEYEN SANIK AVUKATI HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATTI   13:35   MANSUR YAVAŞ: "AYDINLIK YARINLARI ÜLKEMİZE EN BAŞTA GENÇLERİMİZ GETİRECEKTİR"   13:14   MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI ZEYREK, “GENÇLERİMİZİN ENERJİSİYLE AYDINLIK YARINLARA BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”   12:44   DEVLET BAHÇELİ: "KİMSE SİPARİŞ TALİMATLARLA, GİZLİ TANIK İFADELERİYLE İÇ HUZUR VE BARIŞ ORTAMINI ZEDELEMEYE KALKIŞMAMALI, BUNA CÜRET EDENLERİN BAŞI EZİLMELİ"   12:33   AYHAN BORA KAPLAN SORUŞTURMASI KAPSAMINDA BİR KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI   12:27   AYDINLI KARPUZ ÜRETİCİSİ: "PARA KAZANMAMIZ İÇİN KARPUZUN KİLOSUNU 20 LİRAYA SATMAMIZ LAZIM"   12:23   ARTVİN`DE ANAGOLD`UN DA ORTAK OLDUĞU MADEN İŞLETMESİNE TEPKİLER SÜRÜYOR. TEMA VAKFI TEMSİLCİSİ: "ÇALIŞMA BAŞLAMADAN ÖRDÜKLERİ DUVAR YIKILMIŞ. DAHA DUVAR ÖREMEYENLER ACABA SÜRECİ NASIL YÖNETECEKLER?   12:13   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... BAHÇELİ: ``TERÖRİST DEMİRTAŞ VE DİĞER BÖLÜCÜLERİN CEZA ALMASINA HUKUKSUZLUK DEMEK, İTİRAZ ETMEK, DEVLETE VE MİLLETE AĞIR HAKARETTİR``   12:01   ÖZGÜR ÖZEL: "YAŞAM MÜCADELESİYLE HEPİMİZE YOL GÖSTEREN TÜRKAN SAYLAN`I ÖLÜMÜNÜN 15`İNCİ YILINDA SAYGIYLA VE MİNNETLE ANIYORUM"   11:30   BAKIRLIOĞLU ESNAF KREDİSİNDE FAİZ ARTIRIMINA TEPKİ GÖSTERDİ : “TASARRUF EDİLECEK ÇOK ŞEY VAR, ESNAFLA UĞRAŞMAYIN”   11:23   ÖMER FETHİ GÜRER: "YEM SÜBVANSE EDİLMEDEN, GİDERLER DÜŞÜRÜLMEDEN, GEREKLİ DESTEK SAĞLANMADAN TARIMDA SORUNLAR BİTMEZ"   10:58   TÜRKAN SAYLAN, VEFATININ 15`İNCİ YILINDA BUCA`DA ANILDI   10:48   KOBANİ DAVASI`NDA VERİLEN KARARLAR... İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI TURAN: "50`DEN FAZLA İNSANIMIZI ÖLDÜREN KİŞİLERE MAHKEME NEZDİNDE HAK ETTİKLERİ CEZA VERİLDİ"   10:39   KÖPRÜ VE OTOYOLLARA GELEN ZAMLAR NAKLİYECİLERİ İSYAN ETTİRDİ: "UÇURUMDAN AŞAĞI FRENİ PATLAMIŞ KAMYON GİBİ GİDİYORUZ ŞU AN"  
 
     
   

GAMZE TAŞÇIER: "ALTIN GÜNLERİ DÜZENLERDİ İNSANLAR ARKADAŞ GRUPLARINDA. ŞİMDİ BENZER HASTALIĞI OLAN İNSANLAR BİRBİRLERİNE İLAÇ GÖTÜRÜR HALE GELDİ"


CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, ilaç sıkıntısıyla ilgili “Altın günleri düzenlerdi insanlar arkadaş gruplarında. Şimdi benzer hastalığı olan insanlar birbirlerine ilaç götürür hale geldi. Grupta herkes eczane eczane dolaşıp ilacını arıyor, şans eseri bulan olursa yenisi bulunana dek o kutudakileri paylaşıyorlar. Türkiye`nin geldiği hal vaziyet bu işte” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 12:11   Okunma : 271

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, ilaç sıkıntısıyla ilgili “Altın günleri düzenlerdi insanlar arkadaş gruplarında. Şimdi benzer hastalığı olan insanlar birbirlerine ilaç götürür hale geldi. Grupta herkes eczane eczane dolaşıp ilacını arıyor, şans eseri bulan olursa yenisi bulunana dek o kutudakileri paylaşıyorlar. Türkiye`nin geldiği hal vaziyet bu işte” açıklamasını yaptı.

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, vatandaşların ilaç bulmakta yaşadıkları sıkıntıyla ilgili açıklama yaptı. Taşcıer, şunları kaydetti:

“Sağlık Bakanı Fahrettin Koca birkaç gün önce tekrardan aynı şeyleri söyleyerek çocuk yaş grubu antibiyotikleri, soğuk algınlığı ilaçları, burun spreyi ve benzeri gibi ilaçlarda, mevsimsel olarak hastalık sayısındaki artışa bağlı olarak sorun olduğunu ifade etti. Ben Sayın Koca`ya merakla soruyorum, bu mevsimsel hastalıklar tarihte ilk kez bu yıl mı baş gösterdi? Okullarda ilk kez bu yıl mı salgın görülüyor? Fahrettin Bey`e Bakanlığının şu son aylarında milletin aklıyla alay etmeyi bırakmasını tavsiye ediyorum. Keza sadece mevsimsel hastalıkların tedavisinde kullanılan ilaçlar değil, kanser tedavisinde kullanılan kemoterapi ilaçları da bulunamıyor. Vatandaşın tedavisi yarıda kalıyor ve hayati tehlike oluşuyor. Bunun yanında hipertansiyon ilaçları, kulak damlaları ve göz damlaları, kortizonlar, egzama ilaçları, antidepresanlarda da ciddi bir kriz var. Bunlar da mı mevsimsel olarak artış gösterdi?

“ALTIN GÜNLERİ GİBİ İLAÇ GÜNLERİ BAŞLADI”

Altın günleri düzenlerdi insanlar arkadaş gruplarında. Şimdi benzer hastalığı olan insanlar birbirlerine ilaç götürür hale geldi. Grupta herkes eczane eczane dolaşıp ilacını arıyor, şans eseri bulan olursa yenisi bulunana dek o kutudakileri paylaşıyorlar. Türkiye`nin geldiği hal vaziyet bu işte. Sadece sabit kur belirlemesiyle bu sorun çözülemez dedik, yine kulaklarının üzerine yattılar. Bakan birkaç haftaya çözülür sorun diyor. Enflasyonda baz etkisini kendi başarıları gibi göstermeye çalışıyorlar. ‘Bakın nasıl düşürdük` diye masal anlatıyorlar. Aynı çabayı ilaç krizinde de görüyoruz. Kış bitince antibiyotik ihtiyacı azalır sorunu da çözmüş gibi oluruz diyorlar. Bu ülke yönetmek değil, seyretmektir. O yüzden söylüyoruz, Türkiye yönetilmiyor, savruluyor.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA