2 Haziran 2024 Pazar


16:40   TÜRKIYE BELEDIYELER BIRLIĞI BAŞKANLıK SEÇIMI’NDE CHP’NIN ADAYı BELLI OLDU   16:04   ÖZGÜR ÖZEL, TAYFUN KAHRAMAN`ıN KıZı VERA`NıN MEZUNIYET TÖRENINE KATıLDı   15:03   CHP SAMSUN MILLETVEKILI MURAT ÇAN: "BARıNAKLARı GEZEREK RAPOR OLUŞTURACAĞıZ"   14:08   CHP, YARıN RIZE`DE DÜZENLENECEK ÇAY MITINGI`NE HAZıRLANıYOR...   13:05   BERKIN ELVAN`ıN AILESININ AVUKATLARı, AK PARTI ANKARA MILLETVEKILI OSMAN GÖKÇEK HAKKıNDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK   12:42   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`E KURBAN BAYRAMı`NDAN ÖNCE İADEIZIYARETTE BULUNACAĞıNı SÖYLEDI   12:40   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL ADD`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU`NDA KONUŞTU   12:09   CHP`DEN ``ŞEHIT YAKıNı VE GAZILER`` TALIMATı   11:53   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ZELIHA AKSAZŞAHBAZ`DAN BURDUR AÇıKLAMASı   11:39   ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞI`NIN 17. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTI   11:17   MEZITLI BELEDIYESI, ARATOS SPOR TESISLERI`NDEKI TENIS KORTLARıNı YENILIYOR   11:08   ALI ÖZTUNÇ`TAN BAKAN ŞIMŞEK`E: “SAVUNMA SANAYININ BEL KEMIĞI DEV FIRMALAR SATıLıYOR MU?”   09:48   ŞEHIR HASTANELERINE ULAŞıM SORUNUNA VATANDAŞLARıN TEPKISI SÜRÜYOR   09:43   MERSIN BÜYÜKŞEHIR İTFAIYESI, YAPıLARı YANGıNA KARŞı DENETLIYOR   15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA   
 
     
   

BEKİR BAŞEVİRGEN: "YERLİ VE MİLLİ OLDUĞUNU İDDİA EDEN İKTİDAR HAYVAN İTHALATININ ÖNÜNÜ AÇARAK GERÇEK YÜZÜNÜ BİR DAHA GÖSTERMİŞTİR"


CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Tarım ve Orman Bakanlığı`nın verilerine bakıldığında, hayvan miktarı yönünden hiçbir sıkıntımız olmadığı anlaşılıyor. Öyleyse neden et ve hayvan ithalatına izin veriliyor? Et fiyatlarındaki artışın nedeni üretimdeki azalmadan ziyade maliyetlerdeki artışlardan kaynaklı. Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetlerini düşürmeye ya da vatandaşın alım gücünü artırmaya ihtiyacı vardır. Yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar hayvan ithalatının önünü açarak gerçek yüzünü bir daha göstermiştir” açıklamasını yaptı.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 12:20   Okunma : 194

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Tarım ve Orman Bakanlığı`nın verilerine bakıldığında, hayvan miktarı yönünden hiçbir sıkıntımız olmadığı anlaşılıyor. Öyleyse neden et ve hayvan ithalatına izin veriliyor? Et fiyatlarındaki artışın nedeni üretimdeki azalmadan ziyade maliyetlerdeki artışlardan kaynaklı. Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetlerini düşürmeye ya da vatandaşın alım gücünü artırmaya ihtiyacı vardır. Yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar hayvan ithalatının önünü açarak gerçek yüzünü bir daha göstermiştir” açıklamasını yaptı.

CHP Manisa Milletvekili ve TBMM Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Bekir Başeviregen, Ankara`da bir kasabı ziyaret etti. Kırmızı ete gelen zamma ilişkin değerlendirmede bulunan Başevirgen, vatandaşın et alma şansının olmadığını belirtti. Kasap, kıymanın kilosunun 200 lira, kuşbaşının 230 lira, bonfilenin 500 lira olduğunu söyledi. Başevirgen`in bonfileyi bir asgari ücretlinin alma şansının olup olmadığına yönelik sorusuna kasap, “Yok. Zaten önceden de yiyemiyordu. Şimdi hiç yiyemiyor” dedi. Sakatat fiyatlarının arttığını ve böylece fırsatçılara gün doğduğunu belirten kasap, “140-130 liraya kıyma satıyorlar. Bunun içeriğini biz biliyoruz ama vatandaş bilmiyor” diye konuştu.

Başevirgen`in bu şartlarda et fiyatlarının nasıl olacağına sorması üzerine kasap, “Ramazan`a daha da artar. Her sene yaşandı bu. Her sene artış yaşandı. Ramazan`a daha da artar. 200 lira olan kıyma Ramazan`da 260-270 olur” yanıtını verdi.

“YÜREĞİ KIYMAK YAPTIRMAK İÇİN GELENLER VAR”

Kasap, sakatat satışlarına ilişkin ise, “Yüreği kıyma yaptırmak için gelenler var. ‘Kıyma çeker misin` diyorlar” dedi. Başevirgen`in durumun gidişatını sorması üzerine ise kasap, “İnşallah iyi olur. Temennimiz o yönde. Umudum var. İnşallah iyi olacak” diye konuştu.

BAŞEVİRGEN: NEDEN ET VE HAYVAN İTHALATINA İZİN VERİLİYOR?

Başevirgen, konuyla ilgili ayrıca yaptığı açıklamada; kırmızı et üretiminin yaklaşık 2 milyon ton civarında olduğunu ve bunun yüzde 75`ini sığır etinin oluşturduğunu belirterek şunları ifade etti:

“Ülkemizde yaklaşık olarak yıllık 1,5 milyon ton sığır etine ihtiyaç var. Bu üretimin karşılanabilmesi için 5,5 milyon civarında sığır kesimi yapılması gerekiyor. Tarım ve Orman Bakanlığı`nın verilerine bakıldığında, hayvan miktarı yönünden hiçbir sıkıntımız olmadığı anlaşılıyor. Eğer yayınladıkları bu sayılar doğruysa et ve hayvan ithalatı yapmadan rahatlıkla kendi kendimize yetebiliyoruz. Öyleyse neden et ve hayvan ithalatına izin veriliyor? Et fiyatlarındaki artışın nedeni üretimdeki azalmadan ziyade maliyetlerdeki artışlardan kaynaklı. Ülkemizin hayvan ithalatına değil, üretim maliyetlerini düşürmeye ya da vatandaşın alım gücünü artırmaya ihtiyacı vardır. Yerli ve milli olduğunu iddia eden iktidar hayvan ithalatının önünü açarak gerçek yüzünü bir daha göstermiştir.”

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA