9 Haziran 2024 Pazar


01:13   ALI KOÇ VE AZIZ YıLDıRıM 6 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   21:37   TÜRKIYE`NIN IKINCI ASTRONOTU ATASEVER, DÜNYAYA DÖNDÜ   21:03   İZMIR`DE TİP ÜYELERINDEN ASGARI ÜCRET ÇAĞRıSı: "TEMMUZ`DA ARA ZAM, INSANCA YAŞAM"   20:57   CHP`LI TANRıKULU`NDAN ESKI ERGANI BELEDIYE BAŞKANı KARTALMıŞ`ıN GÖZALTıNA ALıNMASıNA TEPKI   20:52   ÖZGÜR ÖZEL, BULGARISTAN`DA YAPıLACAK SEÇIMLERDE OY HAKKı BULUNAN TÜRKIYE CUMHURIYETI VATANDAŞLARıNı SANDıĞA GITMEYE DAVET ETTI   20:49   ALI KOÇ`TAN AZIZ YıLDıRıM`A ÇAĞRı: "FENERBAHÇE`NIN MENFAATI IÇIN HER ŞEYI SINEYE ÇEKMEYE RAZıYıM"   20:11   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TARIHI KENTLER BIRLIĞI BAŞKANLıĞı`NA SEÇILEN MANSUR YAVAŞ`A TEBRIK   19:27   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`DEN İZMIR`DE BAŞKANLAR ZIRVESI   18:59   ÖZGÜR ÖZEL`DEN ‘ASGARI ÜCRET` RESTI: "KIMSE ASGARI ÜCRETI GÜNCELLEMEMEYI DÜŞÜNMESIN"   18:18   AVRUPA PARLAMENTOSU SEÇIMLERI TAMAMLANıYOR. ANKETLERE GÖRE, AŞıRı SAĞ PARTILERDEKI YÜKSELIŞ DIKKATI ÇEKIYOR   17:47   BELDIBI HALKı TEPKILI: "ATATÜRK PARKı, PARK OLARAK KORUNMALı"   17:26   VELI AĞBABA`DAN ERDOĞAN`A: "FAKIR FUKARA SENIN GIBI SPONSOR BULAMıYOR. FAKIR FUKARANıN REMZI`SI YOK, YURT DıŞıNDA NASıL OKUTACAK?   17:13   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: ``AKP`YE OY VEREN SEÇMENIN BILE YÜZDE 82`SI BU EĞITIM SISTEMINDEN RAHATSıZ``   16:28   ERDOĞAN: DEZENFLASYON SÜRECINE GIRIYORUZ   16:25   LÖSEV`IN MUTLU ET PAKETLERI ANKARALı AILELERE ULAŞTıRıLDı   15:56   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: `` ÇOCUKLARıMıZı 11 HAZIRAN`DA OKULA GÖNDERMEYECEĞIZ``   15:30   D-8 ORTAK BILDIRISI: ABD`YI FILISTIN`IN BM`YE TAM ÜYELIĞI KONUSUNDAKI VETOSUNU KALDıRMAYA ÇAĞıRıYORUZ   15:04   SıNAV SAATLERINDE ``BARıNMA SORUNUNA`` DIKKAT ÇEKTILER... TEV: ``BAĞıŞıN BÜYÜĞÜ, KÜÇÜĞÜ OLMAZ DESTEK OLALıM. ÇOCUKLARıN HAYALLERI YARıDA KALMASıN``   15:01   ALI ÖZTUNÇ`TAN CEVDET YıLMAZ`A: "CELAL SAMI TÜFEKÇI`NIN YÖNETIM KURULU BAŞKANLıĞı YAPTıĞı DÖNEMDE INŞAAT IHALELERI HANGI FIRMALARA VERILMIŞTIR?"   14:11   ÖZGÜR ÖZEL İZMIR`DE... ATAMA BEKLEYEN ENGELLI ÖĞRETMEN AĞLAYARAK ÖZGÜR ÖZEL`DEN YARDıM ISTEDI: İADEIZIYARETTE SESIMIZI DUYURUR MUSUNUZ?  
 
     
   

BARIŞ KARADENİZ`DEN BAĞ-KUR`LULARA DA EYT ÖNERİSİ: "9 BİN İŞ GÜNÜ BU ÜLKE İÇİN ŞU ANDA ÇOK YÜKSEK. BİR EŞİTSİZLİK, ADALETSİZLİK SÖZ KONUSU"


CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "9 bin günü bekleyen BAĞ-KUR`lularımız var. Diğer 5600`lü emekli olurken 9 bin arasında ciddi bir gün farkı var. Bununda bir seviyeye getirilip eşitlenmesi lazım çünkü BAĞ-KUR`ları ödeyen vatandaşlarımız bu ülkenin esnafı. Esnaflarımız zaten zor durumda. Bir de çok yüksek prim ödüyorlar. 9 bin iş günü bu ülke için şu anda çok yüksek. Bir eşitsizlik, adaletsizlik söz konusu" dedi.

 

Tarih : 28 Ocak 2023 Cumartesi 11:30   Okunma : 215

MUSTAFA USTA 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, "9 bin günü bekleyen BAĞ-KUR`lularımız var. Diğer 5600`lü emekli olurken 9 bin arasında ciddi bir gün farkı var. Bununda bir seviyeye getirilip eşitlenmesi lazım çünkü BAĞ-KUR`ları ödeyen vatandaşlarımız bu ülkenin esnafı. Esnaflarımız zaten zor durumda. Bir de çok yüksek prim ödüyorlar. 9 bin iş günü bu ülke için şu anda çok yüksek. Bir eşitsizlik, adaletsizlik söz konusu" dedi.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Aile Hekimliği Kanunu`nda değişiklik yapılması ve EYT düzenlemesinde BAĞ-KUR`luların prim gün sayısıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Karadeniz, şu ifadelere yer verdi.

"ÜCRET KONUSUNDA HÜKÜMET ARKADAŞLARIMIZI UNUTTU"

"Aile hekimlerimizin ücretle ilgili bir sıkıntısı var. Bizim Meclis`te soru önergemiz, kanun teklifimiz oldu bu da aile hekimlerinin yanında çalışan hemşirelerle ilgili. Zor şartlarda çalışıyorlar. Ama ücret konusunda hükümet arkadaşlarımızı unuttu. Onun için bunu Meclis`in gündemine taşıdık. Aile hekimlerinin yanında çalışan hemşirelerimizin maaş kat sayısının yükselmesi ve normal çalışan hemşirelerle aynı seviyeye getirilmesi ile ilgili. Bununla ilgili çalışma yapıyoruz. Yetkililer ile de görüştük. Sonucunu sabırsızlıkla bekliyoruz.

"ESNAFLARIMIZ ZATEN ZOR DURUMDA"

EYT`de BAĞ-KUR`lu gün sayısı ile ilgili de haksızlık, adaletsizlik oluştu. 9 bin iş günü BAĞ-KUR`lular da yaşını doldurmuş ama 9 bin günü bekleyen BAĞ-KUR`lularımız var. Diğer 5600`lü emekli olurken 9 bin arasında ciddi bir gün farkı var. Bununda bir seviyeye getirilip eşitlenmesi lazım çünkü BAĞ-KUR`ları ödeyen vatandaşlarımız bu ülkenin esnafı. Esnaflarımız zaten zor durumda. Bir de çok yüksek prim ödüyorlar ama emeklilik için de yeterli haklarını sağlayamadılar. BAĞ-KUR`lulardan gelen talep bu. Esnafımıza çıkıp bir sorarlarsa ne demek istediğimizi anlarlar. 9 bin iş günü bu ülke için şu anda çok yüksek. Bir eşitsizlik, adaletsizlik söz konusu. Bunu da Meclis gündemine taşıdık."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA