1 Haziran 2024 Cumartesi


15:06   CHP KıRKLARELI MILLETVEKILI FAHRI ÖZCAN`DAN BAKAN FIDAN`A VIZE SORUSU   14:53   TOROSLAR BELEDIYE BAŞKANı YıLDıZ, SAHADA ÇALıŞMALARı İNCELEDI   14:45   EKREM İMAMOĞLU`NUN DAVASı 2 EKIM`E ERTELENDI   13:49   TMMOB`UN 48. OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTIRILDI   13:17   ÖZGÜR ÖZEL TMMOB`UN 48. GENEL KURULU’NA KATıLDı   13:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR’IN İLAÇLAMA EKIPLERI SAHADA    13:10   CHP MEZITLI İLÇE TEŞKILATıNDAN BAŞKAN VAHAP SEÇER’E ZIYARET VE TEBRIK   13:03   HRANT DINK`IN ÖLDÜRÜLMESIYLE İLGILI 15 SANıKLı DAVADA MÜTALAA AÇıKLANDı   12:47   ÖMER FETHI GÜRER: CHP OLARAK SAHIPLENILMEYEN KÖPEKLERIN UYUTULMASıNA KARŞıYıZ   12:43   CHP GENEL BAŞKANı ÖZGÜR ÖZEL: "MILLETIMIZ ISTERSE BIR ERKEN SEÇIM OLUR"   10:59   VAHAP SEÇER: “MERSIN`E MERKEZI HÜKÜMET YATıRıMLARıNı ÇEKMEK İÇIN İŞ BIRLIĞI YAPMALıYıZ”   10:49   BURHANETTIN BULUT: "CAN ÇEKIŞEN YEREL BASıNıN TABUTUNA SON BIR ÇIVI DAHA ÇAKıLDı"   10:29   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı GÖKÇE GÖKÇEN: "KADıNıN SOYADı KONUSUNDA YENI BIR ANAYASA KRIZI ÇıKARMAYıN"   09:30   LGS HEYECANı.. 1 MILYON 38 BIN ADAY PAZAR GÜNÜ SıNAVA GIRECEK   07:08   CHP, ASGARI ÜCRETE ARA ZAM TALEBIYLE 1 TEMMUZ ÖNCESI “EMEK MITINGI”NE HAZıRLANıYOR   01:47   ATAMA VE GÖREVDEN ALMA KARARLARı RESMI GAZETE`DE YAYıMLANDı   23:34   ÖZGÜR ÖZEL`DEN SÜPER LIG`E ÇıKAN BODRUM FK`YA KUTLAMA MESAJı   22:29   KESK KADıN MECLISI: “BUSE BERFI VE NICELERININ ADLARıNı HAYKıRMAKTAN USANMAYACAĞıZ”   22:25   KONURALP: "MUHALEFETLE YENI ANAYASA YAZMAYA VARSıNıZ AMA ARAŞTıRMA ÖNERGELERIMIZI REDDEDIYORSUNUZ"   22:08   DEM PARTI EŞ GENEL BAŞKANı BAKıRHAN: 2 HAZIRAN`DA DAHA GÜÇLÜ BIR OY FARKıYLA HILVAN`ı ALACAĞıZ  
 
     
   

KURŞUNLU MAHALLESİ MUHTARI SAHİLE YAPILMAK İSTENEN MİDYE ÇİFTLİĞİNE TEPKİ GÖSTERDİ: "SANKİ ÇANAKKALE`YE MAYIN DÖŞENMİŞ GİBİ"


Bursa`nın Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, yerleşim yerlerine yakın bölgede sahil şeridine midye çiftliği kurulmasına tepki gösterdi. Ormancılar, "Sanki Çanakkale`ye mayın döşenmiş gibi Kurşunlu`ya mayınları döşeyecekler. Ne güneşimizin batışını göreceğiz ne de denizimizin mavisini göreceğiz" dedi.

 

Tarih : 26 Ocak 2023 Perşembe 12:34   Okunma : 208

ZEHRA DEĞİRMENCİ / SİBEL KAHRAMAN

Bursa`nın Gemlik ilçesi Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, yerleşim yerlerine yakın bölgede sahil şeridine midye çiftliği kurulmasına tepki gösterdi. Ormancılar, "Sanki Çanakkale`ye mayın döşenmiş gibi Kurşunlu`ya mayınları döşeyecekler. Ne güneşimizin batışını göreceğiz ne de denizimizin mavisini göreceğiz" dedi.

Bursa`nın Gemlik ilçesine bağlı Kurşunlu Mahallesi`nin sahiline özel bir şirket tarafından yapılmak istenen midye çiftliğine mahalle halkı itiraz ediyor. 10 kilometrelik sahil şeridinin yaklaşık 2-3 kilometrelik alanında kurulacak olan midye çiftliğinin bakir alanlara değil de yerleşim yerine yakın bölgeye kurulmasına karşı çıkan Kurşunlu Mahallesi Muhtarı Hüseyin Ormancılar, "Bakir bir iki yerimiz vardı, oraya kuruldu, sesimizi çıkarmadık ama bunlar yavaş yavaş Kurşunlu`nun dibine kadar geldiler. Burada insanlar denize giriyor, olta balıkçıları balık tutuyor, kıyı balıkçılarımız voli yapıyor. Bunların hepsinin yapacağı yerleri işgal ettiler. Bunlara daha bakir yerler verilsin" ifadelerini kullandı.

"ÇİFTLİĞİN KURULDUĞU YER MAHALLELİNİN YAŞAM ALANI"

Midye çiftliklerine karşı olmadıklarının altını çizen Ormancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan`ın "Muhtarlar benim uç beyim" sözlerini hatırlatarak projenin hem muhtarlığa hem de Kurşunlu halkına sorulmadan hayata geçiriliyor olmasına karşı çıktıklarını ifade etti. Kurşunlu`da oturanların çok büyük kısmının Bursa`dan geldiğini, yaz aylarında da mahalle nüfusunun 30-40 binleri bulduğunu ifade eden Ormancılar, "Bunların çiftlik kurduğu yerlerde bizim Kurşunlu köylülerinin kadınları, çocukları, erkekleri denize giriyor. Denize 150 metre yakın. Yarın denize girmeyi de yasaklayacaklar, balık tutmayı da yasaklayacaklar. Biz burada esir gibi mavi denizimiz simsiyah mantarla dolacak. Sanki Çanakkale`ye mayın döşenmiş gibi Kurşunlu`ya mayınları döşeyecekler. Ne güneşimizin batışını göreceğiz ne de denizimizin mavisini göreceğiz" sözleriyle çiftliğe tepki gösterdi.

Çiftlik için konulan beton mantarların kaldırılmasını talep eden Ormancılar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kaldırılmazsa devlet büyüklerimize sesleniyoruz, esas Cumhurbaşkanımıza sesleniyoruz. Bu halkın sesini duysunlar, bu halk isyan etti mi biliyorlar ne olduğunu. Biz diyoruz ki bunlara karşı değiliz, yapılacak bakir yerler var. İnsanların yaşamadığı yerler var. Gitsinler oraya kursunlar çiftlikleri. Niye bizim Kurşunlu`muzun önünü işgal ediyorlar? Bizim devletimiz bunlara müsaade ederse yarın burada halk toplanıp bunları kesmeye gider, daha kötü şeyler olur. Onun için devlet büyüklerimiz bir an önce el koysun, bu halkın sesini dinlesin. Bir telefonla yazı yazdık bin kişi hemen geldi imza topladık, il tarıma verdik. İl tarımı da uyardık, valimizi de uyardık. Biz artık en son Cumhurbaşkanımıza kadar gideceğiz. Çünkü cumhurbaşkanımız böyle şeylere çok yardımcı oluyor. `Benim muhtar uç beyim, muhtarı üzmeyeceksin, muhtarı bana getirmeyeceksin` diyor ama bunlar muhtara bir şey sormadan, buradaki halka bir şey sormadan sahillerimizi işgal ediyorlar. Bu işgalin bir an önce bitmesini istiyoruz."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA