13 Haziran 2024 Perşembe


16:01   TOROSLAR’ıN ARTıK BIR BALıK PAZARı OLACAK   15:53   CHP`LI DENIZ YÜCEL`DEN MHP`LI YALÇıN`A TEPKI   15:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, HALK TV’DE KÜÇÜKKAYA’NıN KONUĞU OLDU   14:42   DİSK, KESK, TMMOB VE TTB`DEN `TASARRUF` PROTESTOSU   14:32   CHP GRUP BAŞKANVEKILI EMIR: "NORMALLEŞME SÜRECINI MUHALEFETIN YUMUŞATıLMASı GIBI ALGıLAMAK ISTEYENLER BOŞ BIR HAYALE KAPıLıYORLAR"   13:45   DAVUTOĞLU, ERDOĞAN- ÖZEL GÖRÜŞMESINI DEĞERLENDIRDI   13:41   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı ŞAHBAZ, SAĞLıK BAKANı KOCA İLE GÖRÜŞTÜ   12:43   AYŞE ATEŞ CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMESINE İLIŞKIN AÇıKLAMA YAPTı   12:19   CHP`LI GAMZE AKKUŞ İLGEZDI`DEN BAKAN ERSOY`A SESLENDI   12:06   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT SARıCALAR MESIRA ALANı`NDA İNCELEMELERDE BULUNDU    12:01   OGÜN SAMAST VE 6 SANıK HAKKıNDA DAVANıN ZAMAN AŞıMı GEREKÇESIYLE DÜŞÜRÜLMESI TALEP EDILDI   11:46   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, YENIŞEHIR GÖNÜLLÜLERI İLE BULUŞTU   11:42   DERVIŞOĞLU: "ŞAHSıM DEVLETI DENEN BIR ÇETE REJIMINI ASLA KABULLENEMEYIZ"   10:56   GÜLCAN KıŞ: “HABERDEN TASARRUF OLMAZ”   10:48   CHP`LI BAŞEVIRGEN: KONKORDATO BAŞVURULARıNDAKI ARTıŞ BEŞ AYDA GEÇEN YıLıN TOPLAMıNA ULAŞTı   10:39   TAHIR ELÇI CINAYETININ KARAR DURUŞMASı BAŞLADı     10:02   VELI AĞBABA`DAN "ÇOCUK IŞÇI" RAPORU: TÜRKIYE`DE HER 10 ÇOCUKTAN 3`Ü YOKSUL   21:54   MÜFREDATı GERI ÇEKIN PLATFORMU: "LAIKLIK VE BILIM KARŞıTı MÜFREDATı REDDEDIYORUZ"   20:47   AYŞE ATEŞ: “CUMHURBAŞKANı`MıZıN SESSIZLIĞINDEN GÜÇ ALARAK TEHDIT VE IFTIRALARı ILE BIZE HAYATı ZINDAN EDEN, SUÇU VE SUÇLUYU ÖVEN HER KIM VARSA DÜN NE SÖYLEDIĞINE BAKARAK YARıN NE KONUŞACAĞıNı DÜŞÜNSÜN”   20:10   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN VE CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL`IN GÖRÜŞMESININ PERDE ARKASı VE GENEL MERKEZDE YAŞANANLAR (2)  
 
     
   

ÖMER FETHİ GÜRER: “KURAKLIK NEDENİYLE BUĞDAY GELİŞMEDİ. BU MEVSİMDE EN AZINDAN GÖRÜNÜR OLMASI LAZIMDI. BUĞDAY ÇIKMADI”


CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Hasaköy`de kasım ayında ekilen buğdayın tarlalarının kuraklık nedeniyle gelişmemesi sorununu yerinde inceledi. Gürer, “Buğday ekili tarladayız. Kuraklık nedeniyle buğdaylar gelişemedi. Kasım ayında ekim yapıldı. Bu mevsimde, en azından görünür hale gelmesi lazımdı; tarlanın. Buğday çıkamadı” dedi.

 

Tarih : 23 Ocak 2023 Pazartesi 11:42   Okunma : 242

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Hasaköy`de kasım ayında ekilen buğdayın tarlalarının kuraklık nedeniyle gelişmemesi sorununu yerinde inceledi. Gürer, “Buğday ekili tarladayız. Kuraklık nedeniyle buğdaylar gelişemedi. Kasım ayında ekim yapıldı. Bu mevsimde, en azından görünür hale gelmesi lazımdı; tarlanın. Buğday çıkamadı” dedi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Hasaköy`de; kuraklığın neden olduğu sorunları yerinde inceledi, üreticilerle bir araya geldi. Gürer`in dinlediği çiftçi Rasim Yücel, şunları söyledi:

Gürer ise “Buğday ekili tarladayız. Kuraklık nedeniyle buğdaylar gelişemedi. Kasım ayında ekim yapıldı. Bu mevsimde, en azından görünür hale gelmesi lazımdı; tarlanın. Buğday çıkamadı” dedi. Çiftçi ise buğdayın bu mevsimde dört parmak uzunluğunda olması gerektiğini dile getirdi, “Yemyeşil görünmesi lazımdı bu arazinin” dedi.

Gürer, “Çiftçi şu an zarar içinde. Doğal olarak desteklenmesi gerekiyor. Kuraklığın ciddi etkisi var. Sulama suyuyla sulanan arazide de buğday beklenenin altında gelişmiş” dedi. Çiftçi ise sulama suyuyla ilgili olarak; “En az 4 saat çalışması gerekiyor. O da 1000 lira para yapıyor” dedi. Gürer, “Çok feci bir durum var. Tohum topraktan çıkmamış. Çıksa da gelişmemiş” dedi.

Gürer, “Bakanlığın buralarda inceleme yapması lazım. İkinci bir ürün için bu alanları değerlendirmek lazım. Çiftçi onu bilemez. Bu arazilerde yeniden buğday ekilme şansı yok. Farklı ürün için destek sağlanmalı” diye konuştu.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA