29 Haziran 2024 Cumartesi


16:26   ELAZıĞ`DA KONTEYNER KENTTEN TAHLIYE KARARı... VALI YARDıMCıSı BAYRAKTAR AÇıKLAMA YAPTı   16:01   İYİ PARTI’DE BIR İSTIFA DAHA   15:57   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, KENT KONSEYI OLAĞAN GENEL KURUL TOPLANTıSı`NA KATıLDı   15:47   MEZITLI BELEDIYESI, SOLI POMPEIPOLIS PARKı`Nı YENILEME ÇALıŞMALARıNA BAŞLADı   15:46   CHP’LI MURAT EMIR’DEN ELEKTRIK ZAMMıNA TEPKI   14:01   GÜLCAN KıŞ: "MERSIN’DE BALıK ÇIFTLIĞI ISTEMIYORUZ"   12:02   ÖZGÜR ÖZEL: “KENDILERI NORMALLEŞMIYORSA ANORMAL KALSıN. VATANDAŞ DA NORMALLE ANORMAL ARASıNDA GÜNÜ GELINCE TERCIHINI YAPAR”   11:45   YENIŞEHIR BELEDIYESI’DEN BÜYÜK GERI DÖNÜŞÜM HAREKETI   11:16   BIDEN VE TRUMP, 4 YıL SONRA CANLı YAYıNDA BIR ARAYA GELDI   09:47   MERSIN BÜYÜKŞEHIR`IN YKS VE LGS KURSLARı İÇIN ÖN KAYıT BAŞVURULARı BAŞLADı   09:25   MESKİ, KAYıP-KAÇAKLA MÜCADELEYI ARALıKSıZ SÜRDÜRÜYOR   09:16   CHP`LI BAŞEVIRGEN`IN HUZUREVLERINE BAŞVURU ORANıYLA İLGILI SORUSUNA İKI FARKLı YANıT...   07:45   "CHP`DE GÜNDEM KURULTAY DEĞIL, ERKEN SEÇIM HAZıRLıĞı"   17:46   SEYDIŞEHIR`DE ARTAN "KUSMA VE ATEŞ" ŞIKAYETLERI...    16:08   ANKARA MILLETVEKILI KORAY AYDıN, İYİ PARTI`DEN İSTIFA ETTI   15:14   ÖZGÜR ÖZEL, İŞÇI KONFEDERASYONLARıNıN BAŞKANLARıNı "EMEK MITINGI"NE DAVET ETTI   14:40   KAYSERI`DE DARP VE SILAHLı SALDıRıDA AĞıR YARALANAN CHP`LI ŞERAFETTIN BAHADıR BUGÜN AMELIYATA ALıNACAK   14:35   CHP GENEL SEÇIM İÇIN YURT DıŞı SEÇMENE ÖZEL ÇALıŞMA BAŞLATıYOR   13:10   CHP`LI ADıGÜZEL, VELILER VE SENDIKADAN TÜGVA`YA YAZ OKULU TEPKISI   12:33   GAMZE TAŞCıER’DEN GEBZE`DEKI ``EMEK MITINGI`’NE ÇAĞRı  
 
     
   

HABLEMİTOĞLU SUİKASTI FAİLLERİNDEN LEVENT GÖKTAŞ CEZAEVİNE TESLİM EDİLDİ


Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan`ın iade kararının ardından Türkiye`ye getirildi. Göktaş, dün gece saat 04. 4`te eski adı Silivri olan Marmara Kapalı Cezaevi`ne teslim edildi.

 

Tarih : 17 Aralık 2022 Cumartesi 13:03   Okunma : 226

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı faillerinden Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan`ın iade kararının ardından Türkiye`ye getirildi. Göktaş, dün gece saat 04. 4`te eski adı Silivri olan Marmara Kapalı Cezaevi`ne teslim edildi.

Akademisyen Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu`nun 18 Aralık 2002`de suikast sonucu öldürülmesinin faillerinden ve hakkında kırmızı bülten bulunan Levent Mustafa Göktaş, Bulgaristan-Türkiye sınırına yakın Svilengrad kentinde rutin trafik polis kontrolü sırasında yapılan incelemede hakkındaki arama kararının tespiti üzerine Bulgar makamlarınca 1 Eylül`de gözaltına alınmıştı. Göktaş`ın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı`nın yürüttüğü soruşturma kapsamında “tasarlayarak öldürmek” ve “örgüt kurmak” suçlarından 5 Eylül 2022`de Bulgaristan`dan iadesi talep edilmişti. Bulgaristan Haskova Mahkemesi, Türkiye`nin Levent Göktaş için yaptığı iade talebini reddetmiş, ancak bu karara yapılan itiraz kabul edilmiş ve Göktaş`ın Türkiye`ye iadesine karar verilmişti.

Bulgaristan`ın başkenti Sofya`dan kalkan ve Göktaş`ın da içinde bulunduğu uçak, saat 23.55`te İstanbul Havalimanı`na indi. Göktaş`ı, uçaktan İstanbul Havalimanı Emniyet Şube Müdürlüğü ekipleri aldı. Göktaş, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra SEGBİS aracılığıyla Ankara 4.Ağır Ceza Mahkemesi`nde ifade verdi. 

Kırmızı bültenle aranırken Bulgaristan`da yakalanan Mustafa Levent Göktaş, hakkındaki tutuklama kararı yüzüne okunduktan sonra dün gece saat 04.24`te eski adı Silivri olan Marmara Kapalı Cezaevi`ne teslim edildi. Levent Göktaş`ın duruşma tarihine kadar burada tutulacağı öğrenildi.

NECİP HABLEMİTOĞLU, GÜLEN CEMAATİNİN DEVLETE SIZDIĞINI TESPİT ETMİŞTİ

Akademisyen Necip Hablemitoğlu`nun dikkatleri üzerine çekmesine neden olan çıkışı FETÖ`nün sözde "cemaat" olarak bilindiği yıllarda bu yapıya yönelik tespitleriydi. "Gülen Cemaati"nin devlet içine sızarak kritik kadroları tuttuğuna dikkati çeken Hablemitoğlu, "Köstebek" isimli kitabında "Gülen Cemaati"nin silahlı örgüt halini almaya başladığı tespitini yaparak, yapıyı "Fetullahçılar" olarak tanımladı. Örgütün hedefi haline gelen Hablemitoğlu, 18 Aralık 2002`de evinin önünde başından vurularak öldürüldü. Üzerinden yıllar geçmesine rağmen faili meçhul kalan Hablemitoğlu dosyası, 15 Temmuz 2016`daki darbe girişiminden kısa bir süre önce yeniden raftan indirildi. Suikasta ilişkin detaylar yeniden incelendi, ulaşılan bilgiler, cinayetin FETÖ tarafından işlenmiş olabileceği şüphesini beraberinde getirdi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA