22 Nisan 2025 Salı


23:45   "CHP’LI ÇAĞLA SAKAR: ’DEMOKRASI İÇIN, ADALET İÇIN, ERKEN SEÇIM ŞART!’"   21:53   ERDOĞAN KONUŞURKEN "AK PARTI SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ŞEKLINDE PANKART AÇAN TEKSTIL IŞÇISI TUTUKLANDı   20:39   KÜTAHYA`DA 4.3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM   20:37   DENIZ YÜCEL: “BU MILLET ERDOĞAN`ı ÇOKTAN ‘ISTENMEYEN ADAM` ILAN ETMIŞTIR”   19:13   ESILA AYıK`ıN AVUKATı ÜMIT ÖZKAN: "HER IKI ADLIYEDEKI ITIRAZLARıMıZı DA EKLEDIK ANCAK MAALESEF CEVAP ALAMıYORUZ"   18:36   49 SANıKLı SARAÇHANE DURUŞMASı 24 EKIM`E ERTELENDI   18:13   CHP`LI YAZGAN`DAN KANAL İSTANBUL REKLAMLARıNıN ARAP MEDYASıNDA YER ALMASıNA TEPKI: "ARAPLARA PEŞKEŞ ÇEKMEK ÜZERINE KURULMUŞ BIR DÜZEN VAR"   18:11   İZMIRLI GENÇLER OTURMA EYLEMINDE: “DEĞIŞIM ATEŞI ARTıK YAKıLDı. SANDıĞı ÜÇ SENE SONRA KURSALAR DA ARTıK BUNLARıN GERI DÖNÜŞÜ YOK”   18:02   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: “TÜRKIYE`NIN BIRINCI PARTISI EMIN ADıMLARLA IKTIDARA YÜRÜMEKTEDIR DARBE GIRIŞIMLERIYLE CHP`NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ ENGELLEMEYE ÇALıŞıYORLAR”   17:57   ULUSLARARASı MERSIN ÇOCUK FESTIVALI IÇIN MERSIN`E GELEN ÖĞRENCILERDEN SEÇER`E ZIYARET   17:53   CHP`NIN 38`INCI OLAĞAN KURULTAYı SORUŞTURMASı… CHP İSTANBUL İL BAŞKANı ÇELIK IFADE VERDI: “BU SORUŞTURMA TÜRKIYE`NIN BIRINCI PARTISI OLAN CHP`NIN IKTIDAR YÜRÜYÜŞÜNÜ DURDURMA ÇABASıDıR”   17:36   MANSUR YAVAŞ: "DAIRE BAŞKANıNıZıN EVINDEN 26 KILO ALTıN, 2 MILYON DOLAR PARA ÇıKMıŞ, SORMAZ MıSıNıZ ‘BU PARANıN KAYNAĞı NEDIR` DIYE"   17:06   CHP`NIN YOZGAT`TA DÜZENLEDIĞI "MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR" MITINGININ YANKıLARı SÜRÜYOR   17:06   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN: “50 BIN MASUM KATLEDILIRKEN, ‘BIZE NE FILISTIN`DEN` DIYEREK, 18 AYDıR SUSTUKLARı BIR INSANI TRAJEDIDEN SIYASI RANT SAĞLAMAYA ÇALıŞTıLAR”   16:52   EMNIYET GENEL MÜDÜRLÜĞÜ: EREN ÜNER HAKKıNDA ADLI MAKAMLARA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULACAKTıR   16:45   HABLEMITOĞLU DAVASı 27 HAZIRAN`A ERTELENDI   16:06   PAPA FRANCIS`IN ÖLÜMÜ... ÖZGÜR ÖZEL: “TÜM KATOLIK DÜNYASıNA VE VATIKAN DEVLETI`NE BAŞSAĞLıĞı DILIYORUM”   15:35   İMAMOĞLU: “MILLETIMIZ SENELERDIR MAHKEME KARARLARıNıN SARAYDAN VERILEN EMIRLERLE ALıNDıĞıNı BILIYOR. GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞILDIR”   14:58   İMAMOĞLU`NDAN EDIRNELILERE MESAJ: "GÜÇLÜ, MUTLU VE BAŞARıLı GÜNLERDE BIRLIKTE OLACAĞıZ"   14:56   CHP`LI SEMRA DINÇER: “TÜRKIYE, YıLLıK GELIRE ORANLA DÜNYADA EV SAHIBI OLMANıN EN ZOR OLDUĞU ÜLKE KONUMUNA GELDI"  
 
     
   

CHP İZMİR`DEN "6 YAŞINDA ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR" PROTESTOSU. DENİZ YÜCEL: "AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI`NIN O KOLTUĞU BİR GÜN BİLE İŞGAL ETMESİ TÜRK MİLLETİNE HAKARETTİR"


CHP İzmir İl Başkanlığı, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ve cinsel istismara göz yumulmasını protesto etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ı istifaya davet eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "O koltuğu, o makamı bu saatten sonra 1 gün gün bile işgal etmesi, Türk Milleti`ne hakarettir. Anne babalara hakarettir. Çocuklarımıza ve Türk toplumuna hakarettir" dedi.

 

Tarih : 13 Aralık 2022 Salı 12:35   Okunma : 335

Haber: ABDULLAH ÇELEBİ-Kamera: KERİM UĞUR

CHP İzmir İl Başkanlığı, İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızını 6 yaşındayken imam nikahıyla evlendirmesi ve cinsel istismara göz yumulmasını protesto etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ı istifaya davet eden CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "O koltuğu, o makamı bu saatten sonra 1 gün gün bile işgal etmesi, Türk Milleti`ne hakarettir. Anne babalara hakarettir. Çocuklarımıza ve Türk toplumuna hakarettir" dedi.

CHP İzmir İl Başkanlığı`nda bugün CHP İzmir ilçe örgütleri, kadın kolları ve gençlik kolları üyelerinin de katılımıyla İsmailağa Cemaati`ne bağlı Hiranur Vakfı`nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel`in kızının 6 yaşındayken evlendirilip cinsel istismara maruz bırakılması protesto edildi. Basın açıklamasını okuyan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık`ı istifaya davet etti. Yücel, şöyle konuştu.

"FAİLLERİ KORUMA ÇABASI"

"6 yaşındaki kız evladımızın, annesinin ve babasının rızasıyla, yıllarca tecavüz edilmesine, sistematik olarak şiddetle, baskıyla, cinsel istismarla hayatının zindan edilmesine, bu ülkede sözüm ona iktidar olan zihniyetin ses çıkartmamasına ne diyeceğiz? Kendi sorumluluklarını yerine getirmeyen, bir anlamda suçu bilen, fakat susan ve suçluları 2 yıldır koruyan aileden sorumlu, sorumsuz bakanın, `Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir. Bunlar son derece insani ve her zeminde, her toplumda karşılaşılabilecek meselelerdir` demesine ne diyeceğiz. Sana aileyi teslim etmişler, aile ve sosyal hizmetler bakanı yapmışlar. Sen `Çocuk istismarı insanidir, siyasi yönü yoktur` diyorsun. Yazıklar olsun. Peki, çocuk 14 yaşındayken durumu fark edip, savcılığa bildiren doktorun şikayetinin nasıl örtbas edildiğini, o savcının neden olayın takipçisi olmadığını araştırmayan, AKP iktidarının bakanlarının olayın mağdurunu değil de faillerini koruma çabasına ne demeli? Ya da yasaların kendisine verdiği yetkileri kullanarak bu sistematik tecavüze, işkenceye sebep olanları soruşturup, suçluları bulup, yakalayıp adalete teslim etmeyen, mafya ve çete liderleriyle fotoğraf çektirmekle meşgul, içişleri bakanına ne demeli?

"MASUMDAN, MAĞDURDAN YANA GÖZÜKMÜYORLAR"

Hükümete yönelik "Tarikat mensuplarına yaranmaya mı çalıştınız?", "Dinimizi sapkınlıklarına kalkan olarak kullananları korumaya, kollamaya devam mı edeceksiniz?" sorularını yönelten Yücel, açıklamasına şöyle devam etti:

"Bilin ki ne aile bakanınız ne adalet bakanınız ne içişleri bakanınız ne de sarayın tek adamı şu ana kadar masumdan, haklıdan, mağdurdan yana gözükmedi. Olayın tüm failleri hala tutuksuz yargılanıyor. Toplumda böyle ses getiren, infial uyandıran, vicdanları yaralayan bir olaya rağmen olayın failleri, işbirlikçileri hala tutuksuz yargılanıyor. Her ay bir yerde petrol bulan, doğal gaz bulan, keşifler ve icatlar yapan tek adam, bu insanlık dışı olayda, dini alet edip, 6 yaşındaki minik yavruya tecavüz edenler lekelenmesin diye ses çıkartmıyor olabilir ama bu sessizlikle birlikte, adalet duygusu ve insanlık onuru da ayaklar altına alınıyor. Bu halk, çocuklarını koruyamayan, kendilerine yakın olan vakıflarda, yurtlarda, tarikatlarda tecavüze, istismara ve şiddete maruz kalan evlatlarımızı; `Bir kereden bir şey olmaz`, `Tek seferlik münferit bir olay`, `Abartılıyor`, `Çocuk küçük ama kemik yaşı büyükmüş` gibi iğrenç bahanelerle unutturmaya ve olağanlaştırmaya çalışan iktidardan ve bu yobaz zihniyetten artık bıktı. AKP döneminde palazlanan ve devletin tüm kurumlarına sızan karanlık zihniyetler, `6 yaşında çocukla nikah kıyılabilir` fetvası veren zalimlerden çekinenler, hala net bir tavır ortaya koyamıyorlar.

BAKAN DERYA YANIK`A TEPKİ

Yok bilmem ne ağa cemaati, yok bilmem ne hoca tarikatı... Sahte hocaların, inanç tacirlerinin, din bezirganlarının, insanların inançlarını, dini duygularını sömürerek, istismar ederek devletin kurumlarına, kılcal damarlarına sızan hainlerin bu millete neler yaşattığına bizzat tanık olduk. Bize 15 Temmuz hain darbe girişimini, devleti yönetenlerin acziyeti ve basiretsizliği yaşattığı gibi; bizzat ebeveynlerinin rızasıyla 29 yaşındaki sapkınla nikâhlanan ve yıllarca istismara maruz kalan 6 yaşındaki çocuğun dramını da yine devleti yönetenlerin acziyeti ve basiretsizliği yaşatmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı`nın o koltuğu, o makamı bu saatten sonra 1 gün gün bile işgal etmesi, Türk Milleti`ne hakarettir. Anne babalara hakarettir. Çocuklarımıza ve Türk toplumuna hakarettir. Siyasetçiler, hükümet edenler konuya dahil olmaz, gündemde tutmaz, adalet istemezse, konu yıllardır olduğu gibi yine sümen altı yapılabilir. Çocukları korumak, onları yetiştirmek, eğitmek en başta siyasetin konusudur. Konuyu gündemden düşürme çabasında olan malum bakan başarılı olamayacaktır. Çocuklarını istismardan koruyamayan, gençlerinin uyuşturucu bataklığında yok olmasını izleyen siyasi anlayış iktidar olamaz, devleti yönetemez. Önce bu ülkenin duyarlı vatandaşları ve Cumhuriyet Halk Partililer olarak en büyük emeğimiz, çocuklarımızın ve gençlerimizin üzerinde olacak."

 






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA