27 Eylül 2024 Cuma


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

MALATYA SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİ BAŞKANI KURTOĞLU: DAMIZLIK HAYVAN ETTE DAHA FAZLA PARA ETTİĞİ İÇİN BÜYÜK BİR CANİLİK, KATLİAM YAPTILAR


Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, "Damızlık hayvan ette daha fazla para ettiği için büyük bir canilik, katliam yaptılar. Buna da herkes seyirci kaldı. Önümüzdeki süreçte bir kilo ete ve süte muhtaç olacağız. Fiyatlar daha da yükselecek. Şu anda süt yok ki. Türkiye`de süt üretimi düştü" dedi.

 

Tarih : 1 Aralık 2022 Perşembe 13:45   Okunma : 332

Malatya Süt Üreticileri Birliği Başkanı Aziz Kurtoğlu, "Damızlık hayvan ette daha fazla para ettiği için büyük bir canilik, katliam yaptılar. Buna da herkes seyirci kaldı. Önümüzdeki süreçte bir kilo ete ve süte muhtaç olacağız. Fiyatlar daha da yükselecek. Şu anda süt yok ki. Türkiye`de süt üretimi düştü" dedi.

Aziz Kurtoğlu, birlik binasında bugün yaptığı açıklamada, 2023 yılının Malatya için ‘süt yılı` olması temennisinde bulundu. Malatya`da bugüne kadar süt ile ilgili ciddi projeler yaptıklarını ancak istenilen verimi elde edemediklerini ifade eden Kurtoğlu, "Şahnahan`daki süt toplama merkezimiz bu ay faaliyete başlayacak. Malatya`da sütle ilgili sıkıntı çeken üreticilerimizin de talebi neticesinde, 10-20 ev bir arada olan süt üreticilerimizin bulunduğu bölgelere kuracağız. Sabah akşam o tanklara toplayarak bunun pazarlamasını yapacağız" diye konuştu. Kurtoğlu, kendi alın terlerine ve emeklerine sahip çıkabilmeleri için üreticileri birlik olmaya çağırdı.

"SÜTÜ PAZARLAYACAK BİR SİSTEM OLUŞTURACAĞIZ"

Kurtoğlu, damızlık hayvanların kesime gitmesinden dolayı bazı bölgelerde sütle ilgili sıkıntılar yaşandığını belirterek şunları söyledi:

"Orduzu bölgesinde benim işletmem var. Biz, süt yetiştiremiyoruz, vatandaşın talebine cevap veremiyoruz. Tankları dağıtacağımız bölgelerde, altyapısı olan ilçe ve mahalle varsa Ziraat Bankası vasıtasıyla faizsiz inek dağıtacağız. Bakanlığımız, 18-40 yaş arasında, süt ineği yetiştiriciliğiyle ilgili sertifika alanlara hem Ziraat Bankası hem de KOSGEB aracılığıyla faizsiz kredi verecek. Malatya`da bu işi yapmak isteyenler için bir eğitim programı yapacağız. Gençlere eğitim verip sertifika almalarını sağlayarak onların üretecekleri sütü de pazarlayacak bir sistemi birlik olarak Malatya`da oluşturacağız.

"HEM ÜRETİCİ HEM DE SANAYİCİ KAZANACAK"

Darende olur, Hekimhan olur, oradaki mahallelerimizde, talepte bulunursa oralara da istedikleri yere götürüp tankı kuracağız. Bizim amacımız, şu anda çiğ süte pazar bulmak. Ürettiğimiz ürünün kalite analizini de yapacağız. Malatya, bu işte yağ oranı çok yüksek bir ilimiz. Ulusal firmaların da mutlaka Malatya`ya girip rekabet oluşturabilirsek sütü istediğimiz fiyattan sattıktan sonra süt işleyen firmaların ham maddelerini de karşılayacağız. Malatya`daki firmalarımıza kaliteli süt temin edebilirsek onlar da kaliteli ürün üreterek işletmelerini büyüteceklerdir. Yani üreticiler kazandıkça sanayicilerde kazanacak."

“DAMIZLIK HAYVAN ETTE DAHA FAZLA PARA ETTİĞİ İÇİN BÜYÜK BİR CANİLİK, KATLİAM YAPTILAR. BUNA DA HERKES SEYİRCİ KALDI"

Kurtoğlu, ciddi sayıda damızlık hayvanın kesime gönderildiğini ifade ederek şunları aktardı:

"Normalde damızlık hayvanın kesimi yasak ama uygulamada rahatlıkla bütün hayvanlarımız kesime gitti. Kimse müdahil olmadı ve bunu denetlemedi. Bakanlığımızın her kesimhanede bir veteriner temsilcisi var. Gebe hayvanlar kesildi, bunlar neye göre kesildi? Danalar içerisinden çıkarıldı. Damızlık hayvan ette daha fazla para ettiği için büyük bir canilik, katliam yaptılar. Buna da herkes seyirci kaldı. Önümüzdeki süreçte bir kilo ete ve süte muhtaç olacağız. Fiyatlar daha da yükselecek. Şu anda süt yok ki. Türkiye`de süt üretimi düştü. Küreselcilerin de bu işte parmağı var. Bir ara bütün tavuklarımızı imha ettiler, şimdide de büyükbaşı imha etmek istiyorlar. Kesinlikle buna müsaade etmememiz gerekiyor."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA