28 Eylül 2024 Cumartesi


16:23   ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKEVI`NI TÜRGEV VE TÜGVA ILE ILIŞKILENDIRMEK BILGI EKSIKLIĞIDIR”   15:55   CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARı ZEYBEK VE KARABAT`TAN MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NE ZIYARET…   15:22   ASU KAYA`DAN SIYASI PARTILERIN KADıN KOLLARıNA ÇAĞRı   15:05   ÖZÇAĞDAŞ, BAKAN TEKIN`E SAYıŞTAY RAPORLARıNA YANSıYAN MESEM TESPITLERINI SORDU   14:59   BDDK`NıN KREDI KARTı KARARLARı YENI TARTıŞMALARA YOL AÇTı   14:43   DEPREMDE 96 KIŞININ ÖLDÜĞÜ ALPARGÜN APARTMANı DAVASıNDA KARAR ÇıKTı...   14:07   ALI MAHIR BAŞARıR: MEVZUATA UYAN ÖĞRETMENLERIMIZ DEĞIL, ONLARA CEZA KESENLER SORUŞTURULMALıDıR   13:52   CHP AKDENIZ İLÇE BAŞKANı SEMIH PALAMUT: "VAR GÜCÜMÜZLE ÇALıŞıYORUZ"   13:25   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, CHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıLARıNı AĞıRLADı   11:30   SERKAN SARı`DAN, BAKAN URALOĞLU`NA BALıKESIR HAVALIMANı TEPKISI   10:42   BAKANLıKTAN CHP`LI PAZAR BELEDIYESI`NE 1.3 MILYON CEZA...   10:16   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI`NIN TARıMSAL ÜRETIME DESTEĞI DEVAM EDIYOR   10:09   YANKı BAĞCıOĞLU: ``CUMHURBAŞKANı, GENÇ SUBAYLARıMıZı HEDEF GÖSTERMEK YERINE, ONLARı ÜLKEMIZIN GELECEĞI OLARAK GÖRÜP DESTEKLEMELI``   10:05   İTHAL ILAÇ PROBLEMI ARTıYOR, BEŞ ILAÇTAN BIRI BULUNAMıYOR... ANKARA ECZACı ODASı BAŞKANı ABBASOĞLU: HASTALAR ECZANE ECZANE GEZMEK DURUMUNDA KALıYOR   10:04   CHP LIDERI ÖZEL`DEN “TÜRKEVI” AÇıKLAMASı: “İKTIDARLAR GELIR GIDER, DEĞIŞIR AMA TÜRKIYE`NIN ORADAKI 50 YıLLıK EVI DEĞIŞMEZ”    09:34   ESENYURT KARDEŞ KÜLTÜRLER FESTIVALI`NIN TANıTıMı YAPıLDı… BAŞKAN ÖZER: “ŞIMDI KARDEŞLIK ZAMANı DIYEREK, BIRBIRIMIZI KUCAKLAYALıM”   22:44   DIL DEVRIMI`NIN 92`NCI YıLı KUTLANDı... ÇANKAYA BELEDIYE BAŞKANı GÜNER: "CHP`LI BELEDIYELER, DAHA DA GÜÇLÜ BIR ŞEKILDE DIL DEVRIMI`NE SAHIP ÇıKACAK"   22:03   FENERBAHÇE, UNION SAINT-GILLOISE`YI 2-1 MAĞLUP ETTI VE AVRUPA LIGI`NE GALIBIYETLE BAŞLADı   20:08   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL, TÜRKEVI`NDE: "TÜRKIYE`NIN AB`YE ÜYELIĞINE SOSYALIST ENTARNASYONAL`IN TAM DESTEĞI SON DERECE ÖNEMLI"   17:44   İMAMOĞLU`NDAN HAKKıNDAKI DAVAYLA ILGILI DEĞERLENDIRME  
 
     
   

BAKAN NEBATİ: BORSADAKİ YATIRIMCI SAYISI 3,2 MİLYONA ULAŞTI


Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Devreye aldığımız Türkiye Ekonomi Modeli ile uzun vadeli hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz" dedi. Nebati, Borsa İstanbul`daki yatırımcı sayısının da 3,2 milyona ulaştığı bilgisini de paylaştı.

 

Tarih : 1 Aralık 2022 Perşembe 13:27   Okunma : 104

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Devreye aldığımız Türkiye Ekonomi Modeli ile uzun vadeli hedeflerimizi adım adım gerçekleştiriyoruz" dedi. Nebati, Borsa İstanbul`daki yatırımcı sayısının da 3,2 milyona ulaştığı bilgisini de paylaştı.

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından bu yıl 6`ncısı düzenlenen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi, ‘Finansın Ötesi: Dünyanın Geleceğine Yatırım` temasıyla bugün yapılıyor. 6. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi`nde konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun tüm dünyanın sorunu olduğunu ve faiz artışlarının tüm dünyayı hızlı bir resesyona sürüklediğini söyledi. Bakan Nebati`nin açıklamaları şöyle:

“ARKA ARKAYA FAİZ ARTIRIMLARI DÜNYAYI HIZLI BİR RESESYONA DOĞRU SÜRÜKLÜYOR: Ülkemiz devreye aldığımız Türkiye Ekonomi Modeli ile uzun vadeli hedeflerini adım adım gerçekleştirmeye devam ediyor. Sürdürülebilir büyüme için finansman ihtiyacının para piyasaları ile sermaye piyasaları arasında dengeli bir şekilde dağılması önem arz ediyor. Salgınla başlayan arz şokları ve tersine küreselleşme süreci tüm ülkeler açısından zorlu koşulları beraberinde getiriyor. İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte tüm dünyada enflasyon oranları rekor yüksek seviyelere ulaşırken, birçok ülke politika faizini artırma yoluna gitti, arka arkaya faiz artırımları dünyayı hızlı bir resesyona doğru sürüklüyor.

HEDEFİMİZ KATILIM FİNANS SİSTEMİNDE BİR ÜS HALİNE DÖNÜŞMEK: Attığımız adımların etkilerini ekim itibarıyla 253 milyar doları aşan ihracat ve yüzde 10,1`lik seviyesine gerileyen işsizlik rakamlarında da görmekteyiz. Hem yatırımcıların bilinçlendirilmesi hem de sermaye piyasalarında uygun perspektifin oluşturulması için tüm paydaşlarla daha fazla iş birliği içinde olmaya önem veriyoruz. Katılım finans kanunu çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayacağız. Hedefimiz katılım finans sisteminde bir üs haline dönüşmek.

BORSA İSTANBUL`DA İŞLEM GÖREN ŞİRKET SAYISI 482`YE ULAŞTI: Bu yıl da sermaye piyasalarımız büyümesini halka arzlarla sürdürüyor. Halka arzlarla Borsa İstanbul`da işlem gören şirket sayısı 482`ye ulaştı. İşlem hacmi borsamızın likit olduğunu gösteriyor. Borsa İstanbul`un benzerlerinden pozitif ayrıştığını biliyoruz. Borsa`da işlem gören şirketlerin nitelik ve niceliğinin artırılması önem taşıyor. Sermaye piyasaları, halka arzların yanında borçlanma araçları için de önemli bir mecra haline geldi.

BORSADAKİ YATIRIMCI SAYISI 3,2 MİLYONA ULAŞTI: Borsa İstanbul küresel ölçekte dikkat çeken bir borsa. Özellikle bireysel yatırımcılarımızın sağlıklı yatırım karar alabilmesi için finansal okur-yazarlığın öneminin farkındayız, temel önceliklerimiz arasında yer alıyor, bütüncül bir eğitim portalını hayata geçirmeyi planlıyoruz. Borsadaki yatırımcı sayısı 3,2 milyona ulaştı. Emeklilik fonlarının büyüklüğü 395 milyar TL`ye yükseldi. Yatırım fonlarının büyüklüğü 565 milyar TL`ye ulaştı.

YERLİ KURUMSAL YATIRIMCI TABANI OLUŞMAYA BAŞLADI: Kasım itibarıyla 33 şirket toplam 14,2 milyar liralık halka arz gerçekleştirdi. Menkul kıymet yatırım fonları ve emeklilik yatırım fonlarındaki yatırım düzeyinin 1 trilyon sınırına yaklaşmış olması yerli kurumsal yatırımcı tabanının oluşmaya başladığının göstergesi.

HESABINIZI KİTABINIZI, BÜYÜYEN TÜRKİYE`YE GÖRE, LİDER TÜRKİYE`YE GÖRE YAPIN: 21. yüzyıl Türkiye yüzyılı, her alanda, koşuyoruz, bayraklarımızı en iyi şekilde birbirimize devrediyoruz ve biz arkamıza bakmadan hedefimize doğru kilitlenmiş durumdayız, bu ülke hepimizin. Hesabınızı kitabınızı, büyüyen Türkiye`ye göre, lider Türkiye`ye göre yapın."






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2024 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA