19 Nisan 2025 Cumartesi


15:45   REŞIT KIBAR`ıN ÖLDÜRÜLMESINE ILIŞKIN DAVA...  CHP ARTVIN MILLETVEKILI BAYRAKTUTAN: "REŞIT KIBAR`ıN AILESININ YAŞADıĞı ACıYı YÜREĞIMDE HISSEDIYORUM"   15:39   HASAN ÖZTÜRKMEN: “SÖZDE `DÜNYA LIDERI` ERDOĞAN, KKTC`YE DAHI SAHIP ÇıKAMıYOR..."   15:37   CHP`NIN “MILLET İRADESINE SAHIP ÇıKıYOR” MITINGI YARıN YOZGAT`TA YAPıLACAK...   15:21   CHP ANKARA MILLETVEKILI DEMIR`DEN TAMAMLANMAYAN BITLIS-MUTKI YOLU IÇIN SORU ÖNERGESI   15:07   CHP`LI BÜLBÜL`DEN YUNANISTAN`ıN KARASULARıNı 12 DENIZ MILINE ÇıKARMA HAZıRLıĞıNA TEPKI: YUNANISTAN`A BU CESARETI KIM VERIYOR?   13:36   ÖZGÜR ÖZEL`DEN TBMM BAŞKANı KURTULMUŞ`A TEPKI   13:28   MAHMUT TANAL`DAN IKTIDARıN EKONOMI POLITIKALARıNA TEPKI   12:19   SILIFKE BELEDIYE BAŞKANı TURGUT, ILÇEDEKI MUHTARLARLA BIR ARAYA GELDI   12:17   TARSUS BELEDIYESI`NIN EMEKLI EVI HIZMETE AÇıLDı   12:13   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI ARATOS MATEMATIK EVI, BUGÜNE DEK BIN 400`DEN FAZLA ÇOCUĞU KONUK ETTI   11:33   CHP`LI GÜNAYDıN KIŞISEL VERI HıRSıZLıĞı IDDIALARıNı TBMM GÜNDEMINE TAŞıDı   10:47   YENIŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı ÖZYIĞIT, KENT LOKANTASı`NıN INŞAATıNı INCELEDI   09:51   CHP GENEL BAŞKANı ÖZEL: ``BÜTÜN MUHALEFET PARTILERINE, DEMOKRATIK SIYASETE DOĞRUDAN BIR SALDıRı VAR``   10:57   OYUNCU CEM YIĞIT ÜZÜMOĞLU`NUN YURT DıŞıNA ÇıKıŞ YASAĞı ITIRAZı REDDEDILDI   10:52   YUSUFELI`NDE KURULMASı PLANLANAN HES PROJESI IÇIN BILGILENDIRME TOPLANTıSı, KÖYLÜLERIN TEPKISI ÜZERINE YAPıLAMADı   10:51   MHP`LI İSMET BÜYÜKATAMAN`DAN ÖZGÜR ÖZEL`E "3T" YANıTı: "ÖZGÜR ÖZEL`IN 3T`SI TALAN, TEZVIRAT, TESLIMIYET..."   10:50   CAN ATALAY`ıN ANNESI ŞÜKRAN ATALAY: “3 SENEDIR OĞLUM IÇERIDE, BUNUN HESABıNı KIM VERECEK BIZE? BU NEFRET, BU KIN BITSIN ARTıK”   10:47   MERSIN BAROSU`NDAN GÖKSU DELTASı IÇIN ÇAĞRı: "YANGıNLARı ÖNLEYIN"   10:42   ALTıN SON 5 YıLıN REKORUNU KıRDı: GRAM ALTıN 4 BIN 100 TL`YE YAKLAŞTı.   10:39   AYM`DEN, POLIS OPERASYONUNDA YARALANAN KIŞININ BIREYSEL BAŞVURU SONUCU "HAK IHLALI" KARARı...  
 
     
   

EDİRNELİ ESNAF, YÜKSEK ELEKTRİK FATURASINDAN DERTLİ: "ESNAF ŞU ANDA ELEKTRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR"


Edirneli esnaf, yüksek elektrik faturalarından yakındı. Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün, geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturasının bu yıl  22-23 bin liraya çıktığını belirterek "Esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla" dedi. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, devletin esnafın elektrik faturasına destek vermesini istedi.

 

Tarih : 24 Kasım 2022 Perşembe 12:20   Okunma : 326

Edirneli esnaf, yüksek elektrik faturalarından yakındı. Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün, geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturasının bu yıl  22-23 bin liraya çıktığını belirterek "Esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla" dedi. Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (EDESOB) Başkanı Kemal Cingöz, devletin esnafın elektrik faturasına destek vermesini istedi.

Yüksek elektrik faturaları, esnafı zor durumda bıraktı. EDESOB Başkanı Kemal Cingöz, esnafın yaşadığı sıkıntıları şöyle anlattı:

"DEVLET BİR SÜRÜ YERDE SÜBVANSİYON UYGULUYOR"

"Elektrik faturaları zorda bırakıyor. Bu esnafın belini büküyor mu? Büküyor. Kazancından bunu sübvanse etmiş oluyor. Devlet aslında bir sürü yerde süspansiyon uyguluyor. Ticarethanelere de esnafa da bir sübvansiyon uygularsa fiyat artışlarının kısmen de olsa önüne geçilmiş olur. Uygulayabilir mi çok rahatlıkla uygulayabilir. Çünkü Türkiye`de bir sürü dış piyasada iş yapanlara, ihracatçılara, gemicilere filan sübvansiyon uygulanıyor. Bana göre onlara uygulanan sübvansiyon kadar esnafa uygulanacak sübvansiyon ek yük getirmez diye düşünüyorum. Geçen seneye göre değerlendirmeye kalkarsak 2 bin lira gelen yere şu anda 10 bin lira elektrik faturası geliyor. Yılbaşından sonra elektriğe zam gelecek mi gelmeyecek mi bilmiyoruz"

"ESNAF ELEKTRİKTEN BAŞKA BİR ŞEY DÜŞÜNMÜYOR"

Geçen ay elektrik faturasının 21 bin TL, bu ay ise 23 bin TL geldiğini ifade eden tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün şunları söyledi:

"Geçen yıl 5-6 bin lira gelen elektrik faturaları 22-23 bin liralara kadar dayandı çünkü ısıtma da soğutma da hepsi elektrikle oluyor. Hijyen hizmet için bunu mutlaka yapmamız lazım. Klima çalıştırıyorsun, buzdolapları var, bizim sektörümüzde gerçekten soğutma çok önemli. Elektrik sarfiyatı can yakıcı, yürek sızlatıcı. Bu şartlarda esnafın ayakta durmasının mümkünatı yok. Bu konularla da hiç kimsenin ilgilenmemesi de bizleri üzüyor. Mutlaka ve mutlaka bu işe bir şeyler yapmak lazım. İnanın bu işlerin altından kalkamıyoruz. Pandemi döneminde elektrik faturası üç ay ödenmeyecek denildi. İnanın hala daha onlarla boğuşan esnafımız var. Bu iş böyle gitmez diyoruz. Yavaş yavaş kış başladı diyebiliriz. Bu sarfiyat daha da yukarı çıkacak. Devleti idare eden insanların bunu mutlaka ve mutlaka duyması lazım. İnanın esnaf şu anda elektrikten başka bir şey düşünmüyor. Kira ikinci plana kaldı. Kirayı dükkân, mal sahibi idare edebiliyor ama elektriği asla. Günü geldiğinde mesajlar başlıyor. Bizleri elektrik sarfiyatı çok zor duruma sokuyor. Allah esnafın yardımcısı olsun diyoruz çünkü başka sesimizi duyuracak insan da bulamıyoruz."

"YÜZDE ELLİDEN AŞAĞI ZAM YAPMAYACAKLAR"

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen ise şunları kaydetti:

"Şu anda faturanın biri 9 bin 700 lira, diğer faturam geldi 4 bin lira ve bu en az gelen faturalarımız. Diğer dükkân 17-18 bin. Bazen ödemekte güçleniyoruz. Sonuçta balıkçıyız. Yazımız yok. Yazın da faturalar geliyor. Yazın cepten harcıyoruz faturalar için. Geçen ay fatura 18 bin lira geldi. Bu ay 14 bin lira geldi. Ufak bir ışığı açsak bile yüksek faturalar geliyor. Ticarethane olduğu için hem bir zam hep bir zam. Aralık ayında zam gelmeyecek. Ocak ayında yeni zamlarla karşı karşıyayız. Yüzde 50`den aşağıya zam yapmayacaklar. O 4 bin lira olacak bize 20 bin lira. ‘Ödememek` diye bir şey yok. Ödemesek daha kötü. Hemen faiz. Diğer faturaya yansıyor. Elektriği kapatıyorlar.” 

Görüntü Dökümü

EDESOB Başkanı Kemal Cingöz,

Tava ciğer lokantası işletmecisi Erdal Akgün

Balıkçı esnafı Yusuf Çimen

İşletmelerden detaylar

Esnafın fatura detayları






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!






 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA