20 Nisan 2025 Pazar


18:53   DEM PARTI`DEN AÇıKLAMA: "SıRRı SÜREYYA ÖNDER`IN SAĞLıK DURUMU STABIL"   18:10   CHP`NIN İSTANBUL`DA YAPMAK ISTEDIĞI `FILISTIN` YÜRÜYÜŞÜ ENGELLENDI AK PARTI`NIN İZMIR YÜRÜYÜŞÜNE IZIN VERILDI   17:49   CHP`LI ÖZÇAĞDAŞ`TAN CHP`NIN FILISTIN YÜRÜYÜŞÜNÜN ENGELLENMESINE TEPKI: "BU TUTUM, IKTIDARıN IKIYÜZLÜLÜĞÜNÜN VE ADALETSIZLIK ANLAYıŞıNıN AÇıK GÖSTERGESIDIR"   16:37   CHP`LI NAZLıAKA, IKTIDARA SESLENDI: "SIZ ÇOCUKLARıN DÜNYAYA NASıL GELECEĞINI DÜŞÜNMEK YERINE DOĞANLARıN GELECEĞINI DÜŞÜNÜN"   16:34   RAMS BAŞAKŞEHIR, GAZIANTEP FK`YI 2-1 MAĞLUP ETTI   16:33   AĞAÇLARıNı DON VURAN ÇAĞLARCA KÖYÜ ÇIFTÇILERI: "BURANıN ACILEN AFET BÖLGESI ILAN EDILMESI LAZıM"   16:08   SIYASET BILIMCI SEZIN ÖNEY, CHP`NIN YOZGAT MITINGINI DEĞERLENDIRDI: "BURADA CIDDI BIR KıRıLMA YAŞANıYOR"   15:51   YOZGAT`TA YAPTıĞı KONUŞMA ILE GÜNDEM OLAN ÇIFTÇI ABDULLAH CEYHAN: "HALKTAN BÜYÜK KIMSE YOK, KORKMAYıN"   15:45   CUMHURBAŞKANı ERDOĞAN, HRISTIYAN VATANDAŞLARıN PASKALYA BAYRAMı`Nı KUTLADı   15:35   RUSYA VE UKRAYNA, BIRBIRLERINI BIR GÜNLÜK PASKALYA ATEŞKESINI BOZMAKLA SUÇLADı   15:25   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYE BAŞKANı SEÇER, TÜRK YıLDıZLARı EKIBINI AĞıRLADı   15:17   AHMET VEHBI BAKıRLıOĞLU: İKTIDARıN YURTTAŞA REVA GÖRDÜĞÜ GÜNLÜK 20,7 TL   15:06   CHP`LI ÖZGÜR ÇELIK: "İKTIDARıN PARALı TROLLERI, BIZIM FILISTIN VE GAZZE HALKıYLA DAYANıŞMAMıZı SORGULAYAMAZLAR"   13:23   BÜLENT ARıNÇ`TAN EKREM İMAMOĞLU`NUN TUTUKLANMASıNA ELEŞTIRI: "SIYASI TUTUKLULUK HIÇ OLMAMALı"   12:48   İNGILTERE`NIN ESKI AVRUPA BAKANı MACSHANE`DEN IKTIDARDAKI İŞÇI PARTISI`NE "İMAMOĞLU SESSIZLIĞI" ELEŞTIRISI   12:45   MHP GENEL BAŞKAN YARDıMCıSı FETI YıLDıZ`DAN YENI ANAYASA ÇAĞRıSı: “DAHA FAZLA ERTELENEMEZ”   12:25   MEZITLI BELEDIYE BAŞKANı TUNCER: "MEZITLI`DE BIRLIK, BERABERLIK, DAYANıŞMA VAR"   12:21   TRT, SOSYAL MEDYA PAYLAŞıMıNı GEREKÇE GÖSTEREREK BIR UZMANıN IŞINE SON VERDI   11:49   IĞDıR`DA KURUYEMIŞ SATAN ESNAF: "YAŞANAN DON OLAYLARı NEDENIYLE 450 LIRAYA SATTıĞıMıZ KAYıSıYı ŞU AN 800 LIRAYA ALAMıYORUZ"   11:41   CHP MALATYA`DA ÇIFTÇILERLE BULUŞTU… ÇIFTÇILER DEVLETTEN ACIL DESTEK BEKLIYOR  
 
     
   

GARO PAYLAN`DAN BAKAR AKAR`A: "CEYLANPINAR`DA İKİ POLİSİMİZ ÖLDÜRÜLDÜĞÜ ZAMAN BU İSTİHBARATI VEREN ALÇAKLARIN DARBECİ OLDUĞUNU GÖRMEDİNİZ"


HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`a, Taksim`de 6 yurttaşın yaşamını yitirdiği terör saldırısının zanlısının ifadelerini okuyup okumadığını sordu. Paylan, Akar`a; "Ne diyor ifadelerinde; `Üç kardeşim ÖSO`da (Özgür Suriye Ordusu) öldü` diyor. `Şu anda bir kardeşim daha ÖSO`da savaşıyor, yaralandı ÖSO`ya döndü` diyor. `Diğer kardeşlerimi de öldürmekle tehdit ettiler` diyor. Ya kendi ifadesinde bile bağlantılarına bakıyorsunuz, getiren kişinin ağabeyi ÖSO`da, öbürünün kardeşi ÖSO`da, MÜSİAD bağlantıları, MHP bağlantısı geçiyorum, o konuda eğer ki bir HDP`li çıksaydı ne olurdu? Kıyamet kopardı. Bu kadar şaibe var ortada, ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Ceylanpınar`da yaptığınızı yapıyorsunuz. Okuyamadınız" dedi. Paylan, Akar`ı, "Siz o dinamiği görmediniz. Etrafınızdaki FETÖ`cüleri görmediniz. Ceylanpınar`da iki polisimiz öldürüldüğü zaman bu istihbaratı veren alçakların darbeciler olduğunu görmediniz" sözleriyle eleştirdi.

 

Tarih : 22 Kasım 2022 Salı 15:01   Okunma : 366

HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar`a, Taksim`de 6 yurttaşın yaşamını yitirdiği terör saldırısının zanlısının ifadelerini okuyup okumadığını sordu. Paylan, Akar`a; "Ne diyor ifadelerinde; `Üç kardeşim ÖSO`da (Özgür Suriye Ordusu) öldü` diyor. `Şu anda bir kardeşim daha ÖSO`da savaşıyor, yaralandı ÖSO`ya döndü` diyor. `Diğer kardeşlerimi de öldürmekle tehdit ettiler` diyor. Ya kendi ifadesinde bile bağlantılarına bakıyorsunuz, getiren kişinin ağabeyi ÖSO`da, öbürünün kardeşi ÖSO`da, MÜSİAD bağlantıları, MHP bağlantısı geçiyorum, o konuda eğer ki bir HDP`li çıksaydı ne olurdu? Kıyamet kopardı. Bu kadar şaibe var ortada, ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Ceylanpınar`da yaptığınızı yapıyorsunuz. Okuyamadınız" dedi. Paylan, Akar`ı, "Siz o dinamiği görmediniz. Etrafınızdaki FETÖ`cüleri görmediniz. Ceylanpınar`da iki polisimiz öldürüldüğü zaman bu istihbaratı veren alçakların darbeciler olduğunu görmediniz" sözleriyle eleştirdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu`nda Milli Savunma Bakanlığı`nın 2021 yılı kesin hesabı ile 2023 yılı bütçe kanun teklifi görüşmeleri Bakan Hulusi Akar`ın katılımıyla sürüyor. 

Görüşmelerde söz alan HDP Diyarbakır Milletvekili Garo Paylan, sözlerine; "Taksim`de gerçekleşen terör saldırısını ve Karkarmış`ta gerçekleşen saldırıyı kınıyorum, lanetliyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlara Allah`tan rahmet; yaralılara acil şifa diliyorum" diyerek başladı.

"LANETLİYORUZ, KINIYORUZ, RAHMET DİLİYORUZ AMA BU OLAYLAR BİR TÜRLÜ BİTMİYOR"

Paylan, Bakan Akar`a, "Sayın Bakan, biz yıllardır böyle olaylarda hep lanetliyoruz, kınıyoruz, rahmet diliyoruz ama bu olaylar bir türlü bitmiyor. Bizlerin de sizin de sorumluluğunuz. Siz artık bir asker değilsiniz, bir siyasi sorumluluğunuz var. Bu olayları boşa çıkarmak ve bir daha böyle olayların yaşanmamasını sağlamaktır. Sayın Bakan, bu tip olaylarda hep olayın görünen tarafı vardır ve görmemiz istenen bir fotoğraf vardır. Bir de büyük fotoğraf vardır. Görülen tarafını elbette değerlendirmek gerekir ama arkasındaki büyük fotoğrafı da görmek ve değerlendirmek lazım" dedi.

“ENGEL OLMAYA ÇALIŞAN ASKERLER VARDI”

Siyasi analiz yaptıklarını ifade eden Paylan, "Ben siyasi bir analiz yapmışım. Tarih 14 Kasım 2016`da bir siyasi analiz yapmışım. 2016 bütçesini görüşüyoruz sayın Bakan. Seçim olduğu için şubat ayında görüşüyoruz. O zaman siz Genelkurmay Başkanısınız. O koltukta oturan da İsmet Yılmaz, dönemin Milli Savunma Bakanı. Hep şu yorumu yapıyorum; ‘bakın her yerde bombalar patlıyor, bu bombaların patlaması konusunda ne yapıyorsunuz sayın Bakan` diyorum. Çatışmalar var ve bu çatışmalarda bizim gördüğümüz bir darbe dinamiği var diyorum. Biz Cizre`ye 60 milletvekili yürümeye çalışıyorduk çatışmaları durdurmak için; karşımıza askerler çıktı. Bizi ortaya götürmemek için mermiyi namlunun ağzına sürdüler. Niye? Biz oraya gitsek çatışmaları durdurma olasılığımız vardı. Ama buna engel olmaya çalışan askerler vardı" diye konuştu.

"SİZ O DİNAMİĞİ GÖRMEDİNİZ; ETRAFINIZDAKİ FETÖ`CÜLERİ GÖRMEDİNİZ"

Bakan Akar`a şu anda da "bir darbe dinamiği" olduğunu söyleyen Paylan, şöyle konuştu:

"Bir devlet aklı yalnızca güvenlikçi anlayışa teslim etmişse darbe dinamikleri devreye geçer. Buna karşı sorumluluk alın sayın Bakan diye haykırıyorum, o anda arkadaşların bağırmaları var. İftira atıyorsun, devletimize hakaret ediyorsun diyorlar. Tutanaklar burada. Aynı bugün olduğu gibi bağırıyor arkadaşlarımız karşıdan. Darbeden yalnızca dört ay öncesinden bahsediyoruz. Biz bu dinamiği görmüşüz sayın Bakan. Siz o günlerde Genelkurmay Başkanıydınız. Siz o dinamiği görmediniz. Etrafınızdaki FETÖ`cüleri görmediniz. Ceylanpınar`da iki polisimiz öldürüldüğü zaman bu istihbaratı veren alçakların darbeciler olduğunu görmediniz. Efendim onu örgüt gönderdi, öldürdü dediğinde biz bunun böyle olmayabileceğini söylediğimizde bize hakaret ettiniz. Ortada bir darbe dinamiği vardı sayın Bakan."

"SİZ HALA ASKER GİBİ DAVRANIYORSUNUZ, SİYASETÇİ GİBİ DEĞİL"

Paylan, 2015 seçimleri sonrası 33 yurttaşın yaşamını yitirdiği Suruç saldırısını hatırlatırken, "Hemen ardından iki polisimiz Ceylanpınar`da öldürüldü. Ankara Gar Katliamı oldu. Şehir çatışmaları başladı. Biz dedik ki burada bir darbe dinamiği var. Soruşturalım, üst akla bakalım dedik. Uluslararası ayakları olabilir dedik sayın Bakan. Siz Genelkurmay Başkanı`ydınız, gördünüz mü o dinamiği? Görmediniz. Bakın biz gördük. Bizler savaş karşıtıyız. Sorunların müzakere ile çözülmesini savunuyoruz. Memlekette bir Kürt sorun var, demokrasi sorunu var. Ama siz hala bir asker gibi davranıyorsunuz, bir siyasetçi gibi değil" diyerek Bakan Akar`ı eleştirdi.

"BENİM ÜÇ KARDEŞİM ÖSO`DA ÖLDÜ` DİYOR"

Taksim`deki terör saldırısının zanlısının ifadelerini Bakan Akar`a okuyup okumadığını soran Paylan, "Ne diyor ifadelerinde; `Ben üç kardeşim ÖSO`da (Özgür Suriye Ordusu) öldü` diyor. `Şu anda bir kardeşim daha ÖSO`da savaşıyor, yaralandı ÖSO`ya döndü` diyor. `Diğer kardeşlerimi de öldürmekle tehdit ettiler` diyor. Ya kendi ifadesinde bile bağlantılarına bakıyorsunuz, getiren kişinin ağabeyi ÖSO`da, öbürünün kardeşi ÖSO`da, MÜSİAD bağlantıları, MHP bağlantısı geçiyorum, o konuda eğer ki bir HDP`li çıksaydı ne olurdu? Kıyamet kopardı. Bu kadar şaibe var ortada, ne yapıyorsunuz biliyor musunuz? Ceylanpınar`da yaptığınızı yapıyorsunuz. Okuyamadınız, Ceylanpınar`da iki polisimiz öldürüldüğünde dönemin başbakanı Ahmet Davutoğlu ile toplantı yaptınız. O size uçakları kaldırma emri verdi. Ve o uçaklarla gidin bombalayın dedi. Çatışmalı dönem ondan sonra başladı" diye konuştu.

"TAKSİM`DEKİ TERÖR OLAYI YENİ BİR DARBE DİNAMİĞİNİN BİR PARÇASI OLABİLİR"

Paylan, "İstanbul Taksim`deki terör olayı yeni bir darbe dinamiğinin bir parçası olabilir. Buna bir bakalım. Bu kadar ÖSO bağlantısı var. Kobani`den emir geldi deniyor. Önce deniyor ki `Afrin`den girmiş.` Afrin kimin kontrolünde? HTŞ`nin kontrolünde, Türkiye`nin silahlı kuvvetlerinin belli unsurları var. İdlip`e baktığımızde; `İdlip`ten girmiş` deniyor. İdlip`te kimler var? Bu kişi aylar önce Türkiye`ye girmiş, kimler tarafından himaye edilmiş? Türkiye`de himaye edenlerin hepsi bakıyorsunuz Özgür Suriye Ordusu`nun temsilcileri. Siz diyorsunuz ki bunu örgüt yaptı. Buna inanın; niye? Çünkü `Bizim operasyon yapmamız lazım. Buna inanın` diyorsunuz" dedi.






Paylaş :
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!





  GÜNCEL HABERLER

 
  FLAŞ HABER
   
  YAZARLAR
 


 
  EN ÇOK OKUNANLAR
  • Bu Ay
  • Bu Hafta
  • Dün
  • Bugün
 
 


  SOSYAL MEDYA


  GAZETELER
 
 

 







mersinerji.com
ANKA Haber Ajansı
Abonesidir

 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz..!
altioksiyaset.com © Copyright 2017-2025 Tüm hakları saklıdır..! İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz..!

URA MEDYA